Ploggen 31 Maart 2014: Culiperslunch

notenburgerVandaag even geen dagje studentdingen, maar een dag vol met de nieuwste trends rondom eten. De jaarlijkse culinaire pr-happening stond weer op stapel, namelijk de Culiperslunch georganiseerd door Marcus Polman van Nieuwe Haring Media. Trends, netwerken en lekker eten staat centraal. Kortom een leuke dag om een plog over te maken en zo zie je gelijk de nieuwste trends. Omdat ik vandaag later met de trein ging kon ik nu alvast de notenburgers voor ’s avonds voorbereiden. Ben benieuwd of het wat gaat worden.

lege spits en metro bakkenDe Spits- en Metrobakken waren al weer helemaal leeg, maar gelukkig had iemand deze krantjes nog in de trein achter gelaten.

was het altijd maar zo leeg veenendaal westWas het soms maar eens zo rustig tijdens de spits… Bijna niemand, nou ja ze stonden allemaal onder de overkapping, en het regende geeneens.

 station duivendrechtOp Duivendrecht moest ik uitstappen. Best wel een verlaten station sinds Amsterdam Bijlmer Arena groter is geworden.

slapende eendjesAan de wandel richting de Kookfabriek en dan kom je deze slapende eendjes tegen.

nestelende meerkoetEn ook een nestelende meerkoet.

zandbakkenEven verderop was men in de zandbak aan het spelen maar dan in het groot.

maart zoeft voorbijIn het bushokje kwam ik deze poster tegen, maart zoeft voorbij. Nou de andere maanden denk ik ook wel!

I AmsterdamNu ben ik toch echt in Amsterdam als je deze iAMsterdam poster ziet.

De KookfabriekGearriveerd op de plek waar het allemaal gaat gebeuren: De Kookfabriek. Wat zal er allemaal gepresenteerd worden vandaag op de Culiperslunch? Spannend! (o ja wat ik heb gegeten staat niet in deze plog, maar op Brutsellog!)

irish beefEerste stop, de stand van Bord Bia, met Irish Beef. Irish Beef is speciaal vlees van Ierse koeien die bijna het hele jaar door buiten staan en veel gras eten. Dat proef je dus ook.

visserDe stand van Fissler waar een mes werd geïntroduceerd wat je nooit hoeft te slijpen.

kesbeke lucas riveBij Kesbeke was Lucas Rive bezig om verschillende hapjes met de Kesbeke tafelzuren te maken.

dilmah hapjesZoveel lekkers op een rij…. Met die rozen dat doet toch wel wat. En het was ook nog erg lekker de Dilmah Rose en French Vanilla thee met de hapjes van Hidde den Brabander.

dilmah cocktailsDeze Dilmah Mocktail was zoo lekker. Het is een combinatie van Rose en French vanilla thee met perensap en limoensap.

kookboeken unieboek spectrumNieuwe kookboeken komen er weer aan, hier die van Unieboek Spectrum.

kookboeken kosmosMaar ook Kosmos Uitgevers, Becht, Carrera, Fontaine en Karakter Uitgevers waren aanwezig. Heerlijk zo door nieuwe kookboeken snuffelen (sommigen waren nog niet eens vertaald).

hapjes aan de barOp de bar stonden veel hapjes.

van der burgh chocoladeVan deze chocolade, Van Der Burgh Chocolaad, word ik alleen al blij van de verpakking.

dapeppa koekjespottenTwee jaar geleden maakte ik al kennis op de Culiperslunch met de koekjespotten van Dapeppa. Dit jaar stond Dennis er weer met een nog groter assortiment!

kweekboom krokettenKroketten, ook dat kon je eten op de Culiperslunch. Kwekkeboom lanceerde namelijk de biologische kroket. Meester croquettenbakker Piet Brink maakte ze echt vers.

vlees nice to meatUhm een stuk vlees, hangend… Piet van den Berg van Nice to Meat demonstreerde het uitbenen op de Culiperslunch en Mario Ridder maakte er iets lekkers van.

hello freshOok Hello Fresh was aanwezig, leuk om Maartje weer te ontmoeten. Haar had ik op de Jamie Foodbloggersdag ook al eens ontmoet.

visser rednose reinerePas later begreep ik dit Rudolph the red nose reindeer was hier gemaakt van Fissler potten, pannen en wat dan al niet meer.

kesbekeNog wat tafelzuren van Kesbeke op een rij.

chocolaatjesNog meer chocolaatjes van BG chocolate.

big green eggHier word ik wel hebberig van drie big green eggs op een rij… een kleintje is al prima hoor!

goodiebagSlim als ik ben, had ik een extra tas meegenomen. Even de goodiebag verdelen over twee tassen. Beter voor de schouders, zeker omdat ik eerst nog even naar Duivendrecht moet wandelen.

wachten op duivendrechtDe trein gaat helaas maar 1x per half uur en net op een minuut of 5 gemist. Geduld hebben, de volgende trein rijdt ook wel.

wachten op breukelenWachten op station Breukelen, echt east meets west hier met het Chinese gebouw en een Nederlandse molen.

goodiebagNou de inhoud van de Culiperslunch goodiebag laat ik je natuurlijk ook zien. Nou genoeg lekkers!

bloggen enzoEn dan maar bloggen en ploggen. Foto’s bewerken en er wat leuks over schrijven.

notenburgersDit is het resultaat van de eerste foto: de notenburgers. Best aardig …

c1000 wegOnze C1000, de buurtsuper waar we onze “vergeten” boodschappen even snel halen, wordt verbouwd. Gaat allemaal rap.

tankenNog even tanken, dan kunnen we weer even een beetje autorijden.

hallo jumboBoodschappen doen, Hallo Jumbo!

Meer? Nog het recept bloggen, tv kijken en slapen. Morgen gaat de wekker gewoon weer om 6:25 en stap ik gewoon weer in Utrecht uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *