Update Plantenstekjes peperomia, hycolecereus undatus, lidcactus
Ongeveer een maand geleden maakte ik de eerste foto’s van allerlei stekjes in mijn kweekkastjes. Ze staan nog steeds in de kweekkastjes, maar gestaag groeit het allemaal. Tijd voor een update.

Hierboven zie je een kastje met allerlei plantjes. De lidcactus krijgt zo te zien een bloemknop en is wit denk ik. Van het plantje wat op een cactus lijkt, de hylocereus undatus ‘macho milano’, heeft een stengel het niet gered. Dit kwam door een stokje wat ik erbij had gedaan wat is gaan schimmelen.

Update Plantenstekjes peperomia
Dit is eigenlijk al een heel plantje. Dit was een takje en moest wortelen. Het wortelen heeft deze peperomia al gedaan, nu is het lekker aan het groeien.

Update Plantenstekjes begonia's
De kweekbak met begonia’s. Best bijzonder dat je van één enkel blad weer een hele plantje kan kweken. De ene kleur begonia gaat iets sneller dan de ander zoals je ziet.

Update Plantenstekjes begonia

Update Plantenstekjes begonia

Update Plantenstekjes begonia

Update Plantenstekjes begonia

Update Plantenstekjes pandaplant peperomia
In deze kweekbak staan bladstekken van de kalanchoë tomentosa, oftewel de pandaplant en peperomia’s. Eén peperomia heeft al kleine blaadjes voortgebracht.

Update Plantenstekjes kalanchoë tomentosa pandaplant begonia
Deze kweekbak heeft ook nog een aantal begonia’s en twee kalanchoë tomentosa’s waarvan ééntje al een klein plantje heeft gemaakt.

Update Plantenstekjes begonia

Update Plantenstekjes begonia

Update Plantenstekjes kalanchoë tomentosa
Kijk eens hoe schattig! Dat kleine plantje wat nog onder het grote moederblad aan het groeien is.

Update Plantenstekjes vetplantjes
Bladstekjes van vetplantjes gaan ook heel goed. Gewoon op de aarde leggen en je krijgt een plantje.

Update Plantenstekjes

Update Plantenstekjes

Update Plantenstekjes

Update Plantenstekjes

Update Plantenstekjes

Update Plantenstekjes

Update Plantenstekjes cactussen
De kweekbak met de cactussen. Het groeit niet snel, maar je kan van de meeste toch al wel zien dat het cactussen gaan worden.

Update Plantenstekjes rhipsalis paradox
Deze stekjes kwamen van de Plantenbank in Veenendaal, de rhipsalis paradox. Een plantenbieb bij mij in de buurt. Het was een plantje, maar de eigenaresse van de plantenbieb gaf aan dat je ze heel leuk kan stekken. Zo gezegd zo gedaan.

Update Plantenstekjes rhipsalis paradox
De rhipsalis paradox stekjes krijgen inmiddels blaadjes.

Update Plantenstekjes crassula hottentot
Deze crassula hottentot gaat langzaamaan wat groter worden.

Update Plantenstekjes lidcactus
Het blad van deze lidcactus wordt groter en groter. Wordt het net zo’n groot plantje als de stek die ik een jaar of twee geleden heb gestekt?

Update Plantenstekjes aloe vera
Dit is een zelf gekweekte aloe vera. Bij Dille & Kamille kocht ik de zaadjes, eentje heeft het gered.

Update Plantenstekjes cyclaam
Deze cyclaam heb ik denk ik ook twee jaar geleden gezaaid. Het heeft al gebloeid met witte bloemen, is toen afgestorven en opeens begint het plantje weer. Zouden er weer bloemetjes in komen?

Update Plantenstekjes portacula
Dit is een buitenplant, maar er was een takje afgebroken. Dat heb ik op water gezet en daarna in een potje. Zal deze portacula ook leuk gaan bloeien binnen zo in de herfst en straks in de winter?

Update Plantenstekjes augurkenplantje
Grappig plantje, het augurkenplantje.

Update Plantenstekjes cactus
Deze cactus zaaide ik ergens in 2017. Ik kocht de zaadjes tijdens een vakantie bij de Xenos in Den Haag. Dit is de enige cactus die ik overhield. Het is ook al een paar keer uit zijn potje gevallen, maar hij groeit en groeit elk jaar weer een klein stukje.

Update Plantenstekjes peperomia involucrata
De moeder van dit stekje van de peperomia involucrata was ooit ook een klein plantje, maar inmiddels groter en groter. Alleen na het verpotten heeft de grote het wat moeilijk. Dit kleine plantje heeft sowieso wel de potentie om flink te groeien.

Update Plantenstekjes senecio mikanioides
Deze moederplant van deze stek, de senecio mikanioides, kocht ik ooit bij tuincentrum de Wildernis. Blijkbaar is het een niet zo’n reguliere soort seneciosoort. Het is een hangplant en werd behoorlijk lang, daardoor ging het plantje het minder doen. Blijkbaar kan je deze ook stekken. Ik heb er een aantal gestekt, wat lange takken en deze korte stukjes. De lange stekken heb ik geruild bij de plantenbieb, deze kleine stekjes heb ik gehouden en laat het nu maar groeien.

Update Plantenstekjes
Allerlei afgebroken peperomia takjes bij elkaar. Het is al geworteld en hoeft nu alleen maar te groeien.

0
(Visited 189 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *