Het is weer eens tijd voor een plog. In plaats van een normale werkdag was ik vandaag aanwezig bij een ladies barbecue workshop georganiseerd door Range Rover en Big Green Egg. Range Rover heeft namelijk een nieuw model: De Range Rover Evoque en bij deze auto hoort lekker, biologisch eten of meer gezegd het Bourgondische leven. Daar heb ik vandaag van mogen proeven. Maar eerst met een kopje thee wat bloggen.
’s Ochtends had ik echt tijd genoeg. Even De Tuin op Tafel lezen.
In de Tuin op Tafel stond een stukje over basilicum. Je moet het kennelijk ook uitplanten. Dat stond dus niet op de achterkant van het pakje.
Voordat ik op de trein stap nog even wat broodjes kopen bij de bakker. Zo fijn dat het treinstation aan een klein winkelcentrum grenst.
Zo en nu maar wachten op de Sprinter richting Breukelen, om over te stappen in Driebergen op de Intercity naar Schiphol en vervolgens in Amsterdam Zuid over te stappen op de metro. Gelukkig verliep de reis prima.
Daar staat de auto dan: De Range Rover Evoque!
De tafels staan al gedekt.
De Big Green Eggs, de XXL(!) staan al klaar.
De ingrediënten voor de ladies barbecue workshop staan al klaar.
De keuken in een tent, echt landleven zo toch? Gelukkig was het echt super mooi weer.
We kregen nog een rondleiding op De Lindenhoff en kwamen langs deze biggetjes, hoe lief.
Dit biggetje kon ook best naar de overkant lopen.
Ver in de verte lammetjes. Dit ras schijnt overigens meerdere keren per jaar lammetjes te kunnen krijgen. Dus lammetjes alleen in de lente is dus ook niet meer zo.
In de stallen nog een koe met een kalfje. De rest van de koeien was al op de weide.
Deze Citroën rijdt dus nog gewoon. Past ook gewoon bij deze boerderij.
Er moet ook gehooid worden natuurlijk. Hopelijk was de wagen leeg voordat het begon met regenen.
Zomaar een pizzaoven midden op het terrein.
Een heel verschil hè, deze barbecue vergeleken met een Big Green Egg?
Om te poffen gooi je de bietjes en de paprika’s gewoon tussen de hete kolen. Wanneer het gaar is gewoon de het zwart er afhalen en eten.
Even het uitbakken van de spekjes overnemen. Uitgebakken spekjes zijn zo lekker!
Hier wordt op de Big Green Egg zalm gerookt.
Je ziet het niet, maar deze Range Rover Evoque is heel donkerblauw. Laat ik nu net een donkerblauwe VW Up hebben… Wel een verschil hoor een Up of een Evoque!
Eten! Het eerste gerechtGerookte zalm met witte asperges en gepofte rode en gele biet.
Varkenshaas gevuld met spek, bosuitjes en een barbecuesaus met kimchi.
Entrecote met groene asperges en krieltjes.
In de goodiebag geen sleutel voor een Range Rover Evoque of een Big Green Egg. Wel andere leuke dingen zoals een Big Green Egg kookboek, een fles rode wijn, een geurtje van Cartier en noem maar op.
Het kan nog net, want het event liep wat uit, Vive le Vélo kijken. Het is natuurlijk naast het WK ook tijd voor de Tour de France!