Een nieuwe hobby: diamond painting. Aanleiding was een grappig kerstlampje van de Action en een maand meer vrije tijd. Het Action kerstlampje was zo lek om te doen dat ik er nog een paar haalde en ook een echte grotere painting. Tijdens mijn vakantie ben ik helemaal los gegaan. Nu is het echt een hobby geworden en is het even om mijn hoofd leeg te maken. Op deze pagina plaats ik foto’s van de diamond paintings die ik heb gemaakt.

Diamond Paintings
Diamond Painting Aldi pinguïn
22. Ook deze is van de Aldi, volgens mij wel een bekend plaatje van deze pinguïns met jong. Deze painting vond ik zelf wat saai, maar 16 verschillende kleuren en veel grote vlakken. De painting zelf is 30 bij 40 en heeft ronde steentjes.

Diamond Painting Aldi Magnolia bloem
21. Deze painting hadden ze dit weekend nog liggen voor de helft van de prijs. Die kon ik niet laten liggen. Het is wel een kleintje, maar 15 bij 15 centimeter. De bloem, volgens mij een magnolia, is wel leuk.

Diamond Painting Action Japanse tempel tuin
20. Dit is mijn eerste Diamond Painting met vierkante steentjes. Al eerder heb ik een poging gewaagd met vierkante steentjes (zebra’s op een plankje) maar dat werkte niet. Deze painting is op een gewoon canvas, ik kon dus mooi mijn lightpad gebruiken. Het is allemaal preciezer, de steentjes zijn kleiner, maar het is wel mooi geworden. De diamond painting zelf is dus van de Action. Het is 30 bij 40 centimeter en had iets van 31 verschillende kleuren.

Diamond Painting Action hond Corgi tussen planten
19. Dit hondje vond ik zo schattig. Deze is van Action uit de collectie van eind 2022. Het formaat is 30 bij 40 centimeter. De 30 bij 40 collectie bij Action hebben vaak verschillende soorten steentjes, de een met neon-steentjes, de ander weer met extra shiny steentjes en deze dus met shaped steentjes. Dit waren extra grote steentjes.

Diamond Painting Kruidvat Viooltjes in pot Janneke Brinkman
18. Al eerder had ik twee paintings gekocht van de Janneke Brinkman collectie. Nu waren ze weer in de aanbieding en heb ik de andere twee paintings ook gekocht. Deze diamond paintings zijn gedeeltelijke paintings. Dus in principe zo klaar. Alleen zijn veel kleurtjes, in dit geval dertig verschillende. Je hebt niet echt grote vlakken, maar telkens een paar van dezelfde kleur bij elkaar. Je moet dus zelf even je strategie bepalen of je per vak of een aantal rijen doet of gewoon de 1 kleur doen voor de hele painting.

Diamond Painting Aldi berglandschap
17. Deze diamond painting haalde ik bij Aldi. Een berglandschap van 30 bij 40 centimeter.

Diamond Painting Albert Heijn eekhoorntje
16. Bij de Albert Heijn in Veenendaal vond ik in december nog een diamond painting kit met een afbeelding van een eekhoorn. Leuk om te doen al dacht ik wel veel wit, maar ook het wit bestaat uit drie verschillende wittinten. Het doek is 25×35 centimeter. Prima formaat.

Diamond Painting Aldi sneeuwlandschap noorderlicht
15. Deze diamond painting is ook van Aldi. Eentje met vijfentwintig tinten blauw. Nou ja in ieder geval vijfentwintig verschillende tinten steentjes. Het formaat is 30×40 centimeter en eigenlijk is dat wel de maximale grootte voor mij op dit moment om te maken.

Diamond Painting Aldi hertje in bloemenveld
14. Deze diamond painting is van Aldi. De grootte is 25×27 centimeter en de painting kostte 3,49. Het hertje en ook de bloemetjes hebben veel verschillende kleuren. In het totaal vijfentwintig verschillende kleurtjes.

Diamond Painting Kruidvat Janneke Brinkman
13. Deze painting zag ik bij Kruidvat, eentje van Janneke Brinkman. Het is geen full diamond painting, maar een gedeeltelijke. Ondanks dat het geen volledige is, is het er wel eentje met veel verschillende kleuren steentjes, maar liefst dertig verschillende. De kleuren van deze steentjes hadden symbolen, dus net even anders dan 1 t/m 0 en A t/m Z. De tulpen hebben wel echt veel detail door de vele kleurtjes.

Diamond Paint Aldi
12. Eigenlijk ging ik kijken of er nog diamond paintings van de ‘oude meesters’ serie waren. Die waren er wel, maar niet echt wat ik wilde. Maar er stond ook een hele toren met allerlei andere diamond painting setjes. Deze is er eentje van. Het is een kleintje, maar 15 bij 15 centimeter, maar wel eentje met 16 verschillende kleuren. Daarnaast is het toch gewoon een schattig roodborstje?

Diamond Painting Wibra pauw
10. Dit was weer een kleintje. Maar wel een lastige met allemaal kleine vlakjes qua steentjes. Alleen het zwart en blauw waren grote vlakken. Deze is van Wibra en kostte 3,49. Het zou 20 bij 30 moeten zijn, maar is net als de andere paintings van Wibra kleiner.

Diamond Painting Action zebra's
9. Deze vond ik qua plaatje echt mooi en voor 3,99 kon ik het echt niet laten liggen. Het kostte echt wel wat werk, want het heeft maar liefst 24 verschillende kleuren. Dit kan je ook wel zien in de kleuren. Daarnaast zijn de steentjes echt glitterend. Het duurde even, maar dan heb je wel iets moois.

Diamond Painting Wibra tulpen
8. Ook deze was snel klaar, de tulpen van Wibra. Het was geen full diamond painting. Kortom een heel deel hoefde niet geplakt te worden.

Diamond Painting Wibra rozen
6. Ergens op internet had ik gelezen dat bij de Wibra ook veel keuze was qua diamond paintings en accessoires. Deze rozen was een setje van twee. De andere painting was de een vaas met dahlia’s. Het setje koste 4,99 en zou een afmeting hebben van 20 bij 30 centimeter. Het was echter wel wat kleiner. Wel veel kleurtjes, alleen de tekening vond ik zelf wat minder duidelijk. Het is een full diamond painting.

Diamond Painting Action Christmas glow in the dark
5. Na al die kerstlampjes van de Action ben ik voor het echte werk gegaan. Bij de Action hadden ze ook diamond paintings in de kerstsfeer met glow in the dark steentjes. Ik had me alleen verkeken op de grote. Hier was ik wel even zoet mee. Toch was het vrij rap klaar.

Andere paintings
Diamond Painting Wibra kussenhoes mandala
11. Weer iets anders, een diamond painting kussenhoes van Wibra. dit leek me gewoon geinig om te maken. Het is wel een schreeuwerig ding geworden, het glittert in ieder geval alle kanten op. Jammer was dat de plaklaag niet overal goed was. Ik moest nogal wat trucs uithalen om sommige steentjes te kunnen plakken.

Diamond Painting Action Night Lamp Vlinder
7. Dit was even een snel tussendoor doen projectje. De kerstlampjes vond ik zo grappig om te maken, dat ik ook deze bij Action heb gehaald: de vlinder. Deze was niet bij mijn Action niet te vinden bij de hobbyspulletjes maar op de kinderafdeling.

Diamond Painting Action Christmas Night Lamp kerstman
4. Het laatste kerstlampje vind ik de minst leuke van de serie, het is een beetje grof. Maar het is wel de kerstman.

Diamond Painting Action Christmas Night lamp kerstboom
3. Met dit kerstlampje had ik echt zoiets van wat een priegelwerk. De steentjes glitterden alle kanten op en waren kleiner dan normaal.

Diamond Painting Action Christmas Night Lamp Sneuwpop
2. Mijn tweede creatie is ook een kerstlampje van Action. Deze keer een sneeuwpop.

Diamond Painting Action Christmas Night Lamp rendier
1. Dit kerstlampje kwam ik tegen bij Action. Ik vond het wel geinig om zo’n kerstding te maken tijdens mijn vakantie. Het was alleen wat eerder af. Ik wilde het eerst uitproberen en vond het diamond painten zo leuk dat het vrij snel klaar was.

Accessoires
Lightpad
Ondertussen heb ik ook een ‘lightpad’ van Wibra gekocht. Dit is een ledlamp-plank die je onder de painting legt. Zo zie je de nummers beter wanneer het donker is. Bij Wibra was deze lightpad (ledlamp-plank) zelfs nog een stuk goedkoper dan bij Action. Verder nam ik bakjes mee om de kleurtjes in te sorteren. Met een markerstift hebt ik er nummers en letters op gezet. Alleen blijkt dat sommige Diamond Paintings weer met symbolen werken.

(Visited 108 times, 1 visits today)