Een nieuwe hobby: diamond painting. Aanleiding was een grappig kerstlampje van de Action en een maand meer vrije tijd. Het Action kerstlampje was zo leuk om te doen dat ik er nog een paar haalde en ook een echte grotere painting. Tijdens mijn vakantie ben ik helemaal los gegaan. Nu is het echt een hobby geworden en is het even om mijn hoofd leeg te maken. Op deze pagina plaats ik foto’s van de diamond paintings die ik heb gemaakt. Deze pagina veranderd dus regelmatig.

Diamond Paintings
Diamond painting Aldi corgi oude meesters schilderij met bloemen en fruit
49. Dit vind ik zelf een van de mooiste diamond paintings die ik heb gemaakt. Deze komt uit de serie ‘oude meesters’ van de Aldi. Bij de tweede Aldi die ik bezocht, hadden ze deze nog. Een bloemen vaas met fruit. Geen idee wie de schilder zou zijn van dit schilderij, wanneer dit een echte oude meester zou zijn. De andere diamond paintings uit de serie vond ik niet mooi. De painting is 40 bij 60 centimeter en heeft 31 verschillende kleuren.

Diamond painting Aldi Pembroke corgi hond op slee
48. Vijftig tinten grijs bijna op deze diamond painting. Het leek me een beetje saai om te maken, maar het viel mee. Het waren geen grote stukken van een kleur, maar meer grotere stukken met meerdere tinten grijs. De painting is van de Aldi en is 30 bij 40 centimeter. De diamond painting had 21 verschillende kleuren.

Diamond Painting Wibra Dahlia's in vaas
47. Deze painting is er een van een setje van twee, de andere diamond painting heb ik al gemaakt en staat bij nummer 6. Ik maakte deze even tussendoor. Het was wel een lastige want voor zo’n kleine afmeting, kleiner dan 20 bij 30 centimeter, en het had maar liefst 19 verschillende kleuren. De kleuren en de duidelijkheid van de afbeelding vind ik niet echt mooi.

Diamond Painting Mona Lisa Waterval oerwoud
46. Over deze heb ik best lang gedaan. Het was ook een beetje confetti plakken omdat deze diamond painting maar liefst 31 kleuren heeft. Best veel kleuren voor een formaat van ongeveer 30 bij 40 centimeter. Het resultaat is als je het van veraf bekijkt best wel gelukt.

Diamond Painting Action Avec bloemen
45. Weer een grote van 40 bij 60 centimeter. Deze is weer van de Action, Avec. Deze keer ging het niet zo heel snel het painten, misschien gewoon omdat het gewoon groot was. De painting heeft 25 verschillende kleuren, waarvan best heel veel lichtgrijs van de achtergrond.

Diamond Painting Kruidvat Villa Volance jaren 70 patroontje
43. Dit is een kleintje, maar 14 bij 20 centimeter. Een tussendoortje dus. Het had ook niet al te veel verschillende kleuren, slechts 8 verschillende kleuren. Het is wel een grappig patroontje geworden, een soort van jaren zeventig patroontje.

Diamond Painting Wibra hond met bananenschil
42. Ik weet dat de steentjes van de Wibra echt statisch zijn, maar oké ze waren in de aanbieding (helft van de prijs) en het hondje was gewoon grappig zo op de foto. Maar wat een gedoe met die steentjes en die kleuren echt niet mooi. Heb je ooit een lichtgeel hondje gezien en de bananenschil klopt ook niet echt. De painting had maar 11 verschillende kleuren en is 30 bij 30 centimeter, maar alleen het hondje en de bananenschil moest gepaint worden. Een van de mindere diamond paintings.

Diamond Painting Action Avec kuikentje vierkantjes
41. Er waren weer diamond paintings bij de Action in de aanbieding met nieuwe plaatjes. Helaas kon ik niet alles vinden wat ik zou willen, maar wel het kuikentje. Die is gewoon te schattig! Deze painting is met vierkante diamantjes. Dat gaat iets langzamer qua painten dan de ronde. De painting zelf is 30 bij 40 centimeter en had 24 verschillende kleurtjes. En nog beter precies voor pasen klaar, want zeg nou zelf dit past toch helemaal bij pasen!

Diamond Painting Action Avec papegaaien
39. Oeh wat vond ik deze in het begin groot. Het dubbele van het formaat wat ik normaal maak, deze is namelijk 40 bij 60 centimeter. Ik heb steeds in vakjes van 10 bij 10 centimeter gewerkt en eenmaal over de helft ging het vrij vlot. Deze painting had 37 verschillende steentjes, waarvan een aantal kleuren metallic waren, dus een zilveren bodem met een dakje met een kleurtje erover (beter kan ik het niet uitleggen). Het had veel tinten groen en blauw. Maar uiteindelijk zijn de papegaaien toch wel mooi geworden. Bij dit grote formaat is de tekening wel erg mooi geworden. De painting is overigens van de Action.

Diamond Painting Kruidvat Villa Volance Cactus
38. Deze heb ik van Britt gekregen, een kleine diamond painting van Kruidvat/ Villa Volance. De kleurtjes heb ik wel aangepast. De cactus had een rood-roze kleur volgens het origineel. Dat kon mijn hoofd niet aan. Dus heb ik allerlei groentinten opgespaard en daarmee de cactus beplakt. Het potje zelf was beige, maar heb ik roze gemaakt. De pootjes waren bruin maar heb ik met zwart ingekleurd. De painting zelf is overigens 14 bij 20 centimeter. Het heeft normaal gesproken 15 verschillende kleuren, maar ik heb 14 verschillende kleuren gebruikt.

Diamond Painting Wibra paard
36. Deze keer een kleintje van de Wibra. Het was ook zo klaar. Het formaat is niet 20 bij 30 centimeter, maar slechts 15 bij 25 centimeter. De painting heeft 12 verschillende kleuren. Het paard is voor dit kleine formaat wel duidelijk, alleen de paarsige kleur van het paard vind ik een beetje vreemd. De paintings waren half maart 2023 in de aanbieding bij Wibra.

Diamond Painting Mona Lisa olifant
35. Nog eentje van het merk Mona Lisa. Deze keer met een olifant ergens op een pad. De painting is 30 bij 40 centimeter en heeft 26 verschillende kleuren. De kleurtinten liggen dichtbij elkaar. Een heel aantal delen was ‘confetti-printen’, overal maar wat enkele kleurtjes kris kras doorelkaar. De lucht daarentegen waren redelijk grote delen van een kleur, groot genoeg zonder dat het saai was.

Diamond Painting Mona Lisa boeket bloemen
33. Deze painting kocht ik bij de winkel ‘Gezellig Thuis’ in Doorn. Het is van het merk Mona Lisa. De painting is 20 bij 30 centimeter, heeft 25 verschillende kleuren. Door het aantal kleuren steentjes vind ik de tekening voor dit formaat best gedetailleerd.

Diamond Painting eigen creatie
32. Deze is een creatie van overgebleven steentjes op een blanco canvas wat ik bij een Action pakket had gekregen. Ik heb hiervoor ergens op internet een borduurpatroon gevonden en dan maar tellen en plakken.

Diamond Painting Eagle Van Gogh amandelbloesem
31. De derde diamond painting die ik bij Eagle bestelde is de Van Gogh Amandelbloesem painting. Een painting van 30 bij 40 centimeter, met maar liefst 28 verschillende kleuren. De painting had grote vlakken met dezelfde kleur maar ook veel vlakken met tig verschillende kleurtjes, confetti zo’n beetje. Het kostte misschien wat meer moeite, door steeds weer een ander kleurtje te moeten pakken, of te constateren dat je toch net eentje van een bepaald nummer was vergeten. Ondanks dat is het resultaat mooi geworden.

Diamond Painting Eagle Wortel Wellness Lucia Heffernan
30. Naast de VW bus die ik bij Eagle had besteld heb ik ook deze leuke diamond painting daar besteld “wortel wellness”. Getekend door Lucia Heffernan. Van dichtbij kon ik het konijntje niet zo goed zien zitten in het kopje wortelsoep, maar van veraf zie je het wel. Het is dan ook maar een 30 bij 30 centimeter painting. In de painting zitten 22 verschillende kleuren, met wel heel veel zwart. Ondanks de grote vlakken zwart was het wel leuk om te maken.

Diamond Painting Eagle VW volkswagen bus met surfplank
29. Deze diamond painting bestelde ik online bij Eagle. Het zou de volgende dag al komen, maar het werd een dag later. Ook goed. Ik bestelde bij Eagle omdat ik weleens een andere diamond painting wilde maken, niet een standaard van de Action of Aldi bijvoorbeeld. Eén van de drie paintings die ik bestelde was dit Volkswagen busje met surfplank. Mijn vader is gek op Volkswagenbusjes, dus deze is voor hem. De painting is 30 bij 40 centimeter, heeft ronde steentjes en heeft 26 verschillende kleuren. Sommige vlakken waren best eentonig qua kleur, maar op sommige vlakken juist weer veel afwisseling van kleuren steentjes.

Diamond Painting Aldi bootjes in een baai
28. Deze vond ik eigenlijk saai om te maken, waarom weet ik niet precies, misschien de grote stukken blauw en wit, geen idee. Deze diamond painting haalde ik bij Aldi. Het is 30 bij 40 centimeter, heeft ronde steentjes en 26 verschillende kleuren steentjes.

Diamond Painting Action roze en paarse bloemen vierkantjes
27. Weer eentje met vierkante steentjes. Deze keer eentje van de Action. Nadat de eerste diamond painting met vierkante steentjes, de Japanse tempel, lukte, had ik zoiets van dan kan ik deze met de bloemen ook makkelijk doen. Deze keer ben ik van tactiek veranderd en heb ik het canvas in negen vakjes verdeeld. Dat gaat toch makkelijker dan alleen maar rijen van tien. Zo zie je al wat sneller wat je aan het maken bent. Deze painting is 30 bij 40 centimeter en heeft 24 verschillende kleuren.

Diamond Painting HEMA fietsen bij de gracht
23. Deze diamond painting is van de Hema. Ik heb hem al een tijdje, want ik zag pas later dat het vierkante steentjes waren. Inmiddels lukt het me ook om met vierkante steentjes te plakken, dus deze kwam op tafel. Bij deze painting zijn maar liefst 33 verschillende kleuren gebruikt. Best veel voor een formaat van 30 bij 40 centimeter. Het was ook soms een beetje alsof je confetti aan het plakken was. Het resultaat is wel kleurrijk in ieder geval.

Diamond Painting Aldi pinguïn
22. Ook deze is van de Aldi, volgens mij wel een bekend plaatje van deze pinguïns met jong. Deze painting vond ik zelf wat saai, maar 16 verschillende kleuren en veel grote vlakken. De painting zelf is 30 bij 40 en heeft ronde steentjes.

Diamond Painting Aldi Magnolia bloem
21. Deze painting hadden ze dit weekend nog liggen voor de helft van de prijs. Die kon ik niet laten liggen. Het is wel een kleintje, maar 15 bij 15 centimeter. De bloem, volgens mij een magnolia, is wel leuk.

Diamond Painting Action Japanse tempel tuin
20. Dit is mijn eerste Diamond Painting met vierkante steentjes. Al eerder heb ik een poging gewaagd met vierkante steentjes (zebra’s op een plankje) maar dat werkte niet. Deze painting is op een gewoon canvas, ik kon dus mooi mijn lightpad gebruiken. Het is allemaal preciezer, de steentjes zijn kleiner, maar het is wel mooi geworden. De diamond painting zelf is dus van de Action. Het is 30 bij 40 centimeter en had iets van 31 verschillende kleuren.

Diamond Painting Action hond Corgi tussen planten
19. Dit hondje vond ik zo schattig. Deze is van Action uit de collectie van eind 2022. Het formaat is 30 bij 40 centimeter. De 30 bij 40 collectie bij Action hebben vaak verschillende soorten steentjes, de een met neon-steentjes, de ander weer met extra shiny steentjes en deze dus met shaped steentjes. Dit waren extra grote steentjes.

Diamond Painting Kruidvat Viooltjes in pot Janneke Brinkman
18. Al eerder had ik twee paintings gekocht van de Janneke Brinkman collectie. Nu waren ze weer in de aanbieding en heb ik de andere twee paintings ook gekocht. Deze diamond paintings zijn gedeeltelijke paintings. Dus in principe zo klaar. Alleen zijn veel kleurtjes, in dit geval dertig verschillende. Je hebt niet echt grote vlakken, maar telkens een paar van dezelfde kleur bij elkaar. Je moet dus zelf even je strategie bepalen of je per vak of een aantal rijen doet of gewoon de 1 kleur doen voor de hele painting.

Diamond Painting Aldi berglandschap
17. Deze diamond painting haalde ik bij Aldi. Een berglandschap van 30 bij 40 centimeter.

Diamond Painting Albert Heijn eekhoorntje
16. Bij de Albert Heijn in Veenendaal vond ik in december nog een diamond painting kit met een afbeelding van een eekhoorn. Leuk om te doen al dacht ik wel veel wit, maar ook het wit bestaat uit drie verschillende wittinten. Het doek is 25×35 centimeter. Prima formaat.

Diamond Painting Aldi sneeuwlandschap noorderlicht
15. Deze diamond painting is ook van Aldi. Eentje met vijfentwintig tinten blauw. Nou ja in ieder geval vijfentwintig verschillende tinten steentjes. Het formaat is 30×40 centimeter en eigenlijk is dat wel de maximale grootte voor mij op dit moment om te maken.

Diamond Painting Aldi hertje in bloemenveld
14. Deze diamond painting is van Aldi. De grootte is 25×27 centimeter en de painting kostte 3,49. Het hertje en ook de bloemetjes hebben veel verschillende kleuren. In het totaal vijfentwintig verschillende kleurtjes.

Diamond Painting Kruidvat Janneke Brinkman
13. Deze painting zag ik bij Kruidvat, eentje van Janneke Brinkman. Het is geen full diamond painting, maar een gedeeltelijke. Ondanks dat het geen volledige is, is het er wel eentje met veel verschillende kleuren steentjes, maar liefst dertig verschillende. De kleuren van deze steentjes hadden symbolen, dus net even anders dan 1 t/m 0 en A t/m Z. De tulpen hebben wel echt veel detail door de vele kleurtjes.

Diamond Paint Aldi
12. Eigenlijk ging ik kijken of er nog diamond paintings van de ‘oude meesters’ serie waren. Die waren er wel, maar niet echt wat ik wilde. Maar er stond ook een hele toren met allerlei andere diamond painting setjes. Deze is er eentje van. Het is een kleintje, maar 15 bij 15 centimeter, maar wel eentje met 16 verschillende kleuren. Daarnaast is het toch gewoon een schattig roodborstje?

Diamond Painting Wibra pauw
10. Dit was weer een kleintje. Maar wel een lastige met allemaal kleine vlakjes qua steentjes. Alleen het zwart en blauw waren grote vlakken. Deze is van Wibra en kostte 3,49. Het zou 20 bij 30 moeten zijn, maar is net als de andere paintings van Wibra kleiner.

Diamond Painting Action zebra's
9. Deze vond ik qua plaatje echt mooi en voor 3,99 kon ik het echt niet laten liggen. Het kostte echt wel wat werk, want het heeft maar liefst 24 verschillende kleuren. Dit kan je ook wel zien in de kleuren. Daarnaast zijn de steentjes echt glitterend. Het duurde even, maar dan heb je wel iets moois.

Diamond Painting Wibra tulpen
8. Ook deze was snel klaar, de tulpen van Wibra. Het was geen full diamond painting. Kortom een heel deel hoefde niet geplakt te worden.

Diamond Painting Wibra rozen
6. Ergens op internet had ik gelezen dat bij de Wibra ook veel keuze was qua diamond paintings en accessoires. Deze rozen was een setje van twee. De andere painting was de een vaas met dahlia’s. Het setje koste 4,99 en zou een afmeting hebben van 20 bij 30 centimeter. Het was echter wel wat kleiner. Wel veel kleurtjes, alleen de tekening vond ik zelf wat minder duidelijk. Het is een full diamond painting.

Diamond Painting Action Christmas glow in the dark
5. Na al die kerstlampjes van de Action ben ik voor het echte werk gegaan. Bij de Action hadden ze ook diamond paintings in de kerstsfeer met glow in the dark steentjes. Ik had me alleen verkeken op de grote. Hier was ik wel even zoet mee. Toch was het vrij rap klaar.

Andere paintings
Diamond Painting Kruidvat Villa Volance Happy Stones
44. Diamond painten op gewone stenen, eens weer wat anders. Bij Kruidvat haalde ik deze set van Villa Volance. Het is een beetje inhaken op de trend van de happy stones die in de corona-tijd op best veel plekken waren te vinden. In de set vier stenen, een stickervel met vier patroontjes, de steentjes en een tool-setje. De steentjes uit het setje heb ik niet allemaal gebruikt, ik had meer leukere steentjes in dezelfde kleurstelling. Dus die heb ik gebruikt. Na het plakken van de steentjes op de stickers, plak je de stickers op de stenen. Leuk idee.

Diamond Painting Kruidvat Villa Volance Koala Vaantje
40. Dit was weer een tussendoortje, lekker makkelijk plakken. Deze diamond painting, een vaantje, komt van Kruidvat en is van het merk Villa Volance. Het had 12 verschillende kleuren. De steentjes leken wat groot voor de tekening. Het was een beetje krapjes qua plakken als je net ergens nog eentje er tussen moet doen.

Diamond Painting notitieboekje giraffe action
37. Dit is er eentje uit het setje waarvan ik bij nummer 24 al het etuitje van had gemaakt. Even snel gemaakt. Iets langer overgedaan dan een half uurtje, want meer oppervlak en dus meer steentjes.

Diamond Painting hoop villa volance Kruidvat prijsmepper trekpleister bloemen
34. Even eentje tussendoor. Deze kreeg diamond painting hoop kreeg ik van Britt, ze wilde ook diamond painten proberen en had voor mij en haarzelf een setje gekocht zodat we samen konden painten. Zo gezegd, zo gedaan. De print op het doek is niet al te groot. Het had twaalf verschillende kleuren. Na het painten moest het canvasdoek in de bijgeleverde borduurring gedaan worden. De painting kwam overigens van de Prijsmepper, de outlet van Kruidvat en Trekpleister.

Diamond Painting Action Disney Stickers Frozen
26. Deze stickerset kocht ik ook bij Action, ook omdat er een andere kleur pen en schudbakje bij zat dan normaal. Bij dit pakje kreeg je een knalblauw schudbakje en knalblauwe plakpen. Veel leuker dan het standaard groene schudbakje met roze plakpen.

Diamond Painting Action Disney Stickers Mickey en Minnie Mouse
25. Deze stickerset kocht ik bij Action, eigenlijk helemaal niet om te painten, maar voor de andere kleur pen en schudbakje. Bij dit setje zit een knalrood schudbakje en een knalrode diamond painting plakpen. Toch kon ik het niet laten het even te plakken.

Diamond Painting Etui Action
24. Dit is een tussendoortje. Bij de Action hadden ze setjes bedoeld voor kinderen met een etuitje, notitieboekje, armbandjes en stickers. Mij leek het etuitje wat bij dit setje zat wel handig voor mijn diamond painting spullen. Kortom even in een half uurtje dit gemaakt.

Diamond Painting Wibra kussenhoes mandala
11. Weer iets anders, een diamond painting kussenhoes van Wibra. dit leek me gewoon geinig om te maken. Het is wel een schreeuwerig ding geworden, het glittert in ieder geval alle kanten op. Jammer was dat de plaklaag niet overal goed was. Ik moest nogal wat trucs uithalen om sommige steentjes te kunnen plakken.

Diamond Painting Action Night Lamp Vlinder
7. Dit was even een snel tussendoor doen projectje. De kerstlampjes vond ik zo grappig om te maken, dat ik ook deze bij Action heb gehaald: de vlinder. Deze was niet bij mijn Action niet te vinden bij de hobbyspulletjes maar op de kinderafdeling.

Diamond Painting Action Christmas Night Lamp kerstman
4. Het laatste kerstlampje vind ik de minst leuke van de serie, het is een beetje grof. Maar het is wel de kerstman.

Diamond Painting Action Christmas Night lamp kerstboom
3. Met dit kerstlampje had ik echt zoiets van wat een priegelwerk. De steentjes glitterden alle kanten op en waren kleiner dan normaal.

Diamond Painting Action Christmas Night Lamp Sneuwpop
2. Mijn tweede creatie is ook een kerstlampje van Action. Deze keer een sneeuwpop.

Diamond Painting Action Christmas Night Lamp rendier
1. Dit kerstlampje kwam ik tegen bij Action. Ik vond het wel geinig om zo’n kerstding te maken tijdens mijn vakantie. Het was alleen wat eerder af. Ik wilde het eerst uitproberen en vond het diamond painten zo leuk dat het vrij snel klaar was.

Accessoires
Lightpad
Ondertussen heb ik ook een ‘lightpad’ van Wibra gekocht. Dit is een ledlamp-plank die je onder de painting legt. Zo zie je de nummers beter wanneer het donker is. Bij Wibra was deze lightpad (ledlamp-plank) zelfs nog een stuk goedkoper dan bij Action. Verder nam ik bakjes mee om de kleurtjes in te sorteren. Met een markerstift hebt ik er nummers en letters op gezet. Alleen blijkt dat sommige Diamond Paintings weer met symbolen werken.

(Visited 346 times, 2 visits today)