Een nieuwe hobby: diamond painting. Aanleiding was een grappig kerstlampje van de Action en een maand meer vrije tijd. Het Action kerstlampje was zo leuk om te doen dat ik er nog een paar haalde en ook een echte grotere painting. Tijdens mijn vakantie ben ik helemaal los gegaan. Nu is het echt een hobby geworden en is het even om mijn hoofd leeg te maken. Op deze pagina plaats ik foto’s van de diamond paintings die ik heb gemaakt. Deze pagina veranderd dus regelmatig.

Laatste Diamond Painting
bloemen vlinder avec, action
79. Het diamond painten ben ik de laatste tijd een beetje zat, even geen zin meer. Dit is de laatste set kaarten die ik heb gemaakt. Het is een set van drie kaarten van Avec, van de Action. Het totaal aantal kleuren is dertien.

Diamond Paintings
Diamond painting Crafts & Co Dekamarkt portret kerstman
76. Deze diamond painting van Crafts & Co kocht ik bij Dekamarkt. Het was maar 1,99, dus daar kan je je geen buil aan vallen. Het moest natuurlijk wel voor kerst af, en dat is gelukt. Op de painting staat dat het een painting is van 30 bij 30 centimeter. Echter is het plakgedeelte slechts 25 bij 25 centimeter. Het heeft 16 verschillende kleuren waarvan de kleur wit het grootste gedeelte van de painting betreft.

Diamond painting Avec Action kat
75. Deze keer een kleine kat, ook weer van de Action. De painting is 30 bij 40 centimeter en heeft 23 verschillende kleuren. Eén kleur was een gouden kleur.

Diamond painting Avec Action pimpelmees
74. Deze diamond painting vond ik zo schattig, een pimpelmeesje tussen de bloemen. Het is een painting die ik kocht bij Action. De painting is 30 bij 40 centimeter en heeft 27 verschillende kleuren steentjes. Eén van de steentjes is een shaped steentje.

Diamond painting Avec Action twee vlinders
71. Nieuwe kleinere diamond paintings bij Action. De paintings van 30 bij 40 centimeter vind ik fijner dan de grotere van 40 bij 60 centimeter. Je ziet dan sneller resultaat. In ieder geval veel nieuwe, waaronder deze met de twee vlinders. Deze keer met vierkante steentjes. Deze painting heeft 25 verschillende kleuren.

Diamond painting Avec Action roodborstje
69. Het duurde wel even voordat deze af was. Tijdens de vakantie heb ik een kleinere kerst diamond painting (67) gemaakt, omdat dat makkelijker mee te nemen was qua formaat en tussendoor heb ik nog wat kerstkaarten (68) gemaakt. Maar eindelijk is deze diamond painting van het roodborstje af. Het formaat is 40 bij 60 centimeter, het heeft 23 verschillende kleuren waarvan een aantal extra shiny. De painting kocht ik bij Action.

Diamond painting Wibra kleurrijk oog
67. Een tussendoor diamond painting, een kleintje van de Wibra. Het zou 20 bij 30 zijn, maar ik denk dat het net wat kleiner is. Dit oog heeft maar liefst 18 verschillende kleuren. Het was dus veel confetti-plakken, niet veel grote stukken.

Diamond painting Action Avec Kerstman schoorsteen
66. Deze diamond painting maakte ik tijdens mijn vakantie. Thuis was ik bezig met een grote en dat leek me onhandig om mee te nemen. Daarom had ik nog maar een kecrstpainting bij Action gekocht. Deze painting is 30 bij 40 centimeter en heeft 25 verschillende kleurtjes. Het is een tafereel van de kerstman bij de schoorsteenmantel met een behoorlijk lange verlanglijst. Bij de diamond paintings van de Action zit vaak een speciaal soort steentje. Bij deze painting was het een goudkleurig steentje.

Diamond painting Wibra kleurrijke uil
65. Deze painting van een kleurrijke uil kocht ik bij Wibra. Ik vond de afbeelding mooi. De diamond painting zou 40 bij 50 centimeter zijn, maar dat is inclusief een brede witte rand, die ik er vanaf heb geknipt. De painting is echt 35 bij 45 centimeter. De painting heeft 20 verschillende kleuren en is niet helemaal ‘full diamond’ zoals ze het noemen. Gelukkig maar, want het was echt confetti plakken, allerlei kleuren door elkaar en niet echt vlakken. Maar het resultaat mag er zijn.

Diamond painting Action Avec kerstman arrenslee glow in the dark
64. Het is al vroeg, maar de kerst diamondpaintings lagen begin september al bij Action in het vak. Ik heb uit de serie van vier verschillende kerst diamondpaintings deze gehaald: De kerstman in een arrenslee met zijn rendieren. Het is een glow-in-the-dark painting. Zo lichten de maan en wat sneeuwvlokjes op in het donker. De painting is 30 bij 40 centimeter en heeft 26 verschillende kleuren.

Diamond painting Aldi eekhoorn
63. Dit is al een oudere diamond painting die ik nog had liggen, eentje van de Aldi. Ik dacht dat deze diamond painting van de Eekhoorn saai zou zijn, maar dat viel mee. Best veel tinten bruin en groen. De diamond painting zelf is 30 bij 40 centimeter en heeft 24 verschillende kleuren.

Diamond painting Action Avec klassieke auto
62. Een klassieke Amerikaanse auto ergens in een straat. Deze diamond painting is al een oudje van de Action. Het is 30 bij 40 centimeter en heeft 30 verschillende kleuren. De painting heeft metallic en extra shiny steentjes

Diamond painting Aldi dennenbos avondlucht
61. Deze heb ik al een tijdje in mijn voorraad staan. Het is een diamond painting van de Aldi, een dennenbos met avondluchten. De diamond painting is 25 bij 27 centimeter en heeft maar liefst 31 verschillende kleuren.

Diamond painting Avec Action kolibrie tropisch
60. Dit was er eentje met veel confetti plakken. Hier een kleurtje, dan een paar andere kleuren. Alleen van de achtergrondkleur waren er grote vlakken. Het was dus een diamond painting om op te letten. De painting met de kolibrie in de tropische setting kocht ik bij Action. De painting is 30 bij 40 centimeter en heeft 27 verschillende kleuren waarvan 4 metallic kleuren, extra shiny dus.

Diamond painting Avec Action vlinders en lelie
59. Een tussendoor painting weer, een painting op hout met vlinders en lelies. Deze kocht ik bij de Action. De painting is 20 bij 20 centimeter. Het heeft 16 verschillende kleuren steentjes waarvan 2 kleuren glow in the dark zijn.

Diamond painting Avec Action Italiaans landschap
58. Weer eens een diamond painting met vierkante steentjes. Deze painting met een Italiaans landschap kocht ik bij de Action. Het heeft zoals ik al schreef vierkante steentjes in 23 verschillende kleuren. De diamond painting is 30 bij 40 centimeter.

Diamond painting Avec Action uil
56. Nog een tussendoor painting, een canvas van 20 bij 20 centimeter met een kleurrijke uil. Ik kocht deze bij Action. De painting maak je op hout, zodat je het eventueel gelijk kan ophangen. De painting heeft 15 verschillende kleuren en het heeft glow in de dark steentjes.

Diamond painting Villa Volence Kruidvat Parkiet
55. Even een tussendoor painting. Deze parkiet is van Villa Volence en kocht ik bij Kruidvat. De painting is ongeveer 14 bij 20 centimeter en had 11 verschillende kleurtjes, waarbij je van de turquoise kleur twee volle zakjes kreeg. Van het tweede zakje had je nog een beetje nodig.

Diamond painting Action Paard en veulen
54. Deze komt uit dezelfde serie van Action van nummer 41, een eendenkuikentje, die ik al eerder maakte. Maar helaas toen was het er niet bij mijn Action. Onlangs was het paard met veulentje er wel. Leuk! Lekker kleurrijk. De painting is 30 bij 40 centimeter en heeft 26 verschillende kleuren.

Diamond painting Craft ID Xenos zonsondergang
53. Deze Diamond Painting van Craft ID kocht ik bij Xenos. Een zonsondergang met een palmboom. Ik maakte deze painting ook deels met hoge temperaturen (tegen de dertig graden). Op het canvas staat dat de painting 30×30 centimeter is. Het paint gedeelte is dat niet, dit is 25 bij 25 centimeter. De painting heeft 20 verschillende kleurtjes. Bij mijn painting was iets mis gegaan, waardoor sommige tekens dubbel geprint waren. Lastig plakken. Maar hey, wel vakantiegevoel toch met zo’n zonsondergang met een palmboom ‘op een onbewoond eiland’.

Diamond painting Villa Volence Kruidvat Cupcake
52. Even een tussendoor painting. Deze cupcake is van Villa Volence en kocht ik bij Kruidvat. Hier plak je de diamonds echt op een rondje, en soms staan de rondjes niet recht door bijvoorbeeld de vorm van het hartje. De painting is ongeveer 14 bij 20 centimeter en had 10 verschillende kleurtjes, waarbij je van de groene kleur twee volle zakjes kreeg. Van het tweede zakje had je nog een beetje nodig.

Diamond painting Bob Ross Action berglandschap
51. Deze diamond painting van Bob Ross kocht ik bij Action. Ik vond het gewoon geinig, een Bob Ross schilderij met gedeeltelijk diamand painting. Heel mindfull heb ik de steentjes dan ook geplakt. Want tja, Bob Ross was toch wel de uitvinder van de mindfullness-tv. De painting is gemaakt op hout, is een partial diamond painting en heeft 10 verschillende kleurtjes. Het is een painting voor even snel tussen door.

Diamond painting Villa Volence Kruidvat kopje thee met vogel en bloemen
50. Al weer mijn vijftigste diamond painting, een kleinere. Deze kreeg ik van Britt. Ze vond deze painting bij me passen. Het is een kopje thee (of koffie) met een vogeltje en bloemen. De painting had 12 verschillende kleuren. Waarvan de achtergrond kleur wat saai was. Heel veel B’s om te plakken.

Diamond painting Aldi oude meesters schilderij met bloemen en fruit
49. Dit vind ik zelf een van de mooiste diamond paintings die ik heb gemaakt. Deze komt uit de serie ‘oude meesters’ van de Aldi. Bij de tweede Aldi die ik bezocht, hadden ze deze nog. Een bloemen vaas met fruit. Geen idee wie de schilder zou zijn van dit schilderij, wanneer dit een echte oude meester zou zijn. De andere diamond paintings uit de serie vond ik niet mooi. De painting is 40 bij 60 centimeter en heeft 31 verschillende kleuren.

Diamond painting Aldi Pembroke corgi hond op slee
48. Vijftig tinten grijs bijna op deze diamond painting. Het leek me een beetje saai om te maken, maar het viel mee. Het waren geen grote stukken van een kleur, maar meer grotere stukken met meerdere tinten grijs. De painting is van de Aldi en is 30 bij 40 centimeter. De diamond painting had 21 verschillende kleuren.

Diamond Painting Wibra Dahlia's in vaas
47. Deze painting is er een van een setje van twee, de andere diamond painting heb ik al gemaakt en staat bij nummer 6. Ik maakte deze even tussendoor. Het was wel een lastige want voor zo’n kleine afmeting, kleiner dan 20 bij 30 centimeter, en het had maar liefst 19 verschillende kleuren. De kleuren en de duidelijkheid van de afbeelding vind ik niet echt mooi.

Diamond Painting Mona Lisa Waterval oerwoud
46. Over deze heb ik best lang gedaan. Het was ook een beetje confetti plakken omdat deze diamond painting maar liefst 31 kleuren heeft. Best veel kleuren voor een formaat van ongeveer 30 bij 40 centimeter. Het resultaat is als je het van veraf bekijkt best wel gelukt.

Diamond Painting Action Avec bloemen
45. Weer een grote van 40 bij 60 centimeter. Deze is weer van de Action, Avec. Deze keer ging het niet zo heel snel het painten, misschien gewoon omdat het gewoon groot was. De painting heeft 25 verschillende kleuren, waarvan best heel veel lichtgrijs van de achtergrond.

Diamond Painting Kruidvat Villa Volance jaren 70 patroontje
43. Dit is een kleintje, maar 14 bij 20 centimeter. Een tussendoortje dus. Het had ook niet al te veel verschillende kleuren, slechts 8 verschillende kleuren. Het is wel een grappig patroontje geworden, een soort van jaren zeventig patroontje.

Diamond Painting Wibra hond met bananenschil
42. Ik weet dat de steentjes van de Wibra echt statisch zijn, maar oké ze waren in de aanbieding (helft van de prijs) en het hondje was gewoon grappig zo op de foto. Maar wat een gedoe met die steentjes en die kleuren echt niet mooi. Heb je ooit een lichtgeel hondje gezien en de bananenschil klopt ook niet echt. De painting had maar 11 verschillende kleuren en is 30 bij 30 centimeter, maar alleen het hondje en de bananenschil moest gepaint worden. Een van de mindere diamond paintings.

Diamond Painting Action Avec kuikentje vierkantjes
41. Er waren weer diamond paintings bij de Action in de aanbieding met nieuwe plaatjes. Helaas kon ik niet alles vinden wat ik zou willen, maar wel het kuikentje. Die is gewoon te schattig! Deze painting is met vierkante diamantjes. Dat gaat iets langzamer qua painten dan de ronde. De painting zelf is 30 bij 40 centimeter en had 24 verschillende kleurtjes. En nog beter precies voor pasen klaar, want zeg nou zelf dit past toch helemaal bij pasen!

Diamond Painting Action Avec papegaaien
39. Oeh wat vond ik deze in het begin groot. Het dubbele van het formaat wat ik normaal maak, deze is namelijk 40 bij 60 centimeter. Ik heb steeds in vakjes van 10 bij 10 centimeter gewerkt en eenmaal over de helft ging het vrij vlot. Deze painting had 37 verschillende steentjes, waarvan een aantal kleuren metallic waren, dus een zilveren bodem met een dakje met een kleurtje erover (beter kan ik het niet uitleggen). Het had veel tinten groen en blauw. Maar uiteindelijk zijn de papegaaien toch wel mooi geworden. Bij dit grote formaat is de tekening wel erg mooi geworden. De painting is overigens van de Action.

Diamond Painting Kruidvat Villa Volance Cactus
38. Deze heb ik van Britt gekregen, een kleine diamond painting van Kruidvat/ Villa Volance. De kleurtjes heb ik wel aangepast. De cactus had een rood-roze kleur volgens het origineel. Dat kon mijn hoofd niet aan. Dus heb ik allerlei groentinten opgespaard en daarmee de cactus beplakt. Het potje zelf was beige, maar heb ik roze gemaakt. De pootjes waren bruin maar heb ik met zwart ingekleurd. De painting zelf is overigens 14 bij 20 centimeter. Het heeft normaal gesproken 15 verschillende kleuren, maar ik heb 14 verschillende kleuren gebruikt.

Diamond Painting Wibra paard
36. Deze keer een kleintje van de Wibra. Het was ook zo klaar. Het formaat is niet 20 bij 30 centimeter, maar slechts 15 bij 25 centimeter. De painting heeft 12 verschillende kleuren. Het paard is voor dit kleine formaat wel duidelijk, alleen de paarsige kleur van het paard vind ik een beetje vreemd. De paintings waren half maart 2023 in de aanbieding bij Wibra.

Diamond Painting Mona Lisa olifant
35. Nog eentje van het merk Mona Lisa. Deze keer met een olifant ergens op een pad. De painting is 30 bij 40 centimeter en heeft 26 verschillende kleuren. De kleurtinten liggen dichtbij elkaar. Een heel aantal delen was ‘confetti-printen’, overal maar wat enkele kleurtjes kris kras doorelkaar. De lucht daarentegen waren redelijk grote delen van een kleur, groot genoeg zonder dat het saai was.

Diamond Painting Mona Lisa boeket bloemen
33. Deze painting kocht ik bij de winkel ‘Gezellig Thuis’ in Doorn. Het is van het merk Mona Lisa. De painting is 20 bij 30 centimeter, heeft 25 verschillende kleuren. Door het aantal kleuren steentjes vind ik de tekening voor dit formaat best gedetailleerd.

Diamond Painting eigen creatie
32. Deze is een creatie van overgebleven steentjes op een blanco canvas wat ik bij een Action pakket had gekregen. Ik heb hiervoor ergens op internet een borduurpatroon gevonden en dan maar tellen en plakken.

Diamond Painting Eagle Van Gogh amandelbloesem
31. De derde diamond painting die ik bij Eagle bestelde is de Van Gogh Amandelbloesem painting. Een painting van 30 bij 40 centimeter, met maar liefst 28 verschillende kleuren. De painting had grote vlakken met dezelfde kleur maar ook veel vlakken met tig verschillende kleurtjes, confetti zo’n beetje. Het kostte misschien wat meer moeite, door steeds weer een ander kleurtje te moeten pakken, of te constateren dat je toch net eentje van een bepaald nummer was vergeten. Ondanks dat is het resultaat mooi geworden.

Diamond Painting Eagle Wortel Wellness Lucia Heffernan
30. Naast de VW bus die ik bij Eagle had besteld heb ik ook deze leuke diamond painting daar besteld “wortel wellness”. Getekend door Lucia Heffernan. Van dichtbij kon ik het konijntje niet zo goed zien zitten in het kopje wortelsoep, maar van veraf zie je het wel. Het is dan ook maar een 30 bij 30 centimeter painting. In de painting zitten 22 verschillende kleuren, met wel heel veel zwart. Ondanks de grote vlakken zwart was het wel leuk om te maken.

Diamond Painting Eagle VW volkswagen bus met surfplank
29. Deze diamond painting bestelde ik online bij Eagle. Het zou de volgende dag al komen, maar het werd een dag later. Ook goed. Ik bestelde bij Eagle omdat ik weleens een andere diamond painting wilde maken, niet een standaard van de Action of Aldi bijvoorbeeld. Eén van de drie paintings die ik bestelde was dit Volkswagen busje met surfplank. Mijn vader is gek op Volkswagenbusjes, dus deze is voor hem. De painting is 30 bij 40 centimeter, heeft ronde steentjes en heeft 26 verschillende kleuren. Sommige vlakken waren best eentonig qua kleur, maar op sommige vlakken juist weer veel afwisseling van kleuren steentjes.

Diamond Painting Aldi bootjes in een baai
28. Deze vond ik eigenlijk saai om te maken, waarom weet ik niet precies, misschien de grote stukken blauw en wit, geen idee. Deze diamond painting haalde ik bij Aldi. Het is 30 bij 40 centimeter, heeft ronde steentjes en 26 verschillende kleuren steentjes.

Diamond Painting Action roze en paarse bloemen vierkantjes
27. Weer eentje met vierkante steentjes. Deze keer eentje van de Action. Nadat de eerste diamond painting met vierkante steentjes, de Japanse tempel, lukte, had ik zoiets van dan kan ik deze met de bloemen ook makkelijk doen. Deze keer ben ik van tactiek veranderd en heb ik het canvas in negen vakjes verdeeld. Dat gaat toch makkelijker dan alleen maar rijen van tien. Zo zie je al wat sneller wat je aan het maken bent. Deze painting is 30 bij 40 centimeter en heeft 24 verschillende kleuren.

Diamond Painting HEMA fietsen bij de gracht
23. Deze diamond painting is van de Hema. Ik heb hem al een tijdje, want ik zag pas later dat het vierkante steentjes waren. Inmiddels lukt het me ook om met vierkante steentjes te plakken, dus deze kwam op tafel. Bij deze painting zijn maar liefst 33 verschillende kleuren gebruikt. Best veel voor een formaat van 30 bij 40 centimeter. Het was ook soms een beetje alsof je confetti aan het plakken was. Het resultaat is wel kleurrijk in ieder geval.

Diamond Painting Aldi pinguïn
22. Ook deze is van de Aldi, volgens mij wel een bekend plaatje van deze pinguïns met jong. Deze painting vond ik zelf wat saai, maar 16 verschillende kleuren en veel grote vlakken. De painting zelf is 30 bij 40 en heeft ronde steentjes.

Diamond Painting Aldi Magnolia bloem
21. Deze painting hadden ze dit weekend nog liggen voor de helft van de prijs. Die kon ik niet laten liggen. Het is wel een kleintje, maar 15 bij 15 centimeter. De bloem, volgens mij een magnolia, is wel leuk.

Diamond Painting Action Japanse tempel tuin
20. Dit is mijn eerste Diamond Painting met vierkante steentjes. Al eerder heb ik een poging gewaagd met vierkante steentjes (zebra’s op een plankje) maar dat werkte niet. Deze painting is op een gewoon canvas, ik kon dus mooi mijn lightpad gebruiken. Het is allemaal preciezer, de steentjes zijn kleiner, maar het is wel mooi geworden. De diamond painting zelf is dus van de Action. Het is 30 bij 40 centimeter en had iets van 31 verschillende kleuren.

Diamond Painting Action hond Corgi tussen planten
19. Dit hondje vond ik zo schattig. Deze is van Action uit de collectie van eind 2022. Het formaat is 30 bij 40 centimeter. De 30 bij 40 collectie bij Action hebben vaak verschillende soorten steentjes, de een met neon-steentjes, de ander weer met extra shiny steentjes en deze dus met shaped steentjes. Dit waren extra grote steentjes.

Diamond Painting Kruidvat Viooltjes in pot Janneke Brinkman
18. Al eerder had ik twee paintings gekocht van de Janneke Brinkman collectie. Nu waren ze weer in de aanbieding en heb ik de andere twee paintings ook gekocht. Deze diamond paintings zijn gedeeltelijke paintings. Dus in principe zo klaar. Alleen zijn veel kleurtjes, in dit geval dertig verschillende. Je hebt niet echt grote vlakken, maar telkens een paar van dezelfde kleur bij elkaar. Je moet dus zelf even je strategie bepalen of je per vak of een aantal rijen doet of gewoon de 1 kleur doen voor de hele painting.

Diamond Painting Aldi berglandschap
17. Deze diamond painting haalde ik bij Aldi. Een berglandschap van 30 bij 40 centimeter.

Diamond Painting Albert Heijn eekhoorntje
16. Bij de Albert Heijn in Veenendaal vond ik in december nog een diamond painting kit met een afbeelding van een eekhoorn. Leuk om te doen al dacht ik wel veel wit, maar ook het wit bestaat uit drie verschillende wittinten. Het doek is 25×35 centimeter. Prima formaat.

Diamond Painting Aldi sneeuwlandschap noorderlicht
15. Deze diamond painting is ook van Aldi. Eentje met vijfentwintig tinten blauw. Nou ja in ieder geval vijfentwintig verschillende tinten steentjes. Het formaat is 30×40 centimeter en eigenlijk is dat wel de maximale grootte voor mij op dit moment om te maken.

Diamond Painting Aldi hertje in bloemenveld
14. Deze diamond painting is van Aldi. De grootte is 25×27 centimeter en de painting kostte 3,49. Het hertje en ook de bloemetjes hebben veel verschillende kleuren. In het totaal vijfentwintig verschillende kleurtjes.

Diamond Painting Kruidvat Janneke Brinkman
13. Deze painting zag ik bij Kruidvat, eentje van Janneke Brinkman. Het is geen full diamond painting, maar een gedeeltelijke. Ondanks dat het geen volledige is, is het er wel eentje met veel verschillende kleuren steentjes, maar liefst dertig verschillende. De kleuren van deze steentjes hadden symbolen, dus net even anders dan 1 t/m 0 en A t/m Z. De tulpen hebben wel echt veel detail door de vele kleurtjes.

Diamond Paint Aldi
12. Eigenlijk ging ik kijken of er nog diamond paintings van de ‘oude meesters’ serie waren. Die waren er wel, maar niet echt wat ik wilde. Maar er stond ook een hele toren met allerlei andere diamond painting setjes. Deze is er eentje van. Het is een kleintje, maar 15 bij 15 centimeter, maar wel eentje met 16 verschillende kleuren. Daarnaast is het toch gewoon een schattig roodborstje?

Diamond Painting Wibra pauw
10. Dit was weer een kleintje. Maar wel een lastige met allemaal kleine vlakjes qua steentjes. Alleen het zwart en blauw waren grote vlakken. Deze is van Wibra en kostte 3,49. Het zou 20 bij 30 moeten zijn, maar is net als de andere paintings van Wibra kleiner.

Diamond Painting Action zebra's
9. Deze vond ik qua plaatje echt mooi en voor 3,99 kon ik het echt niet laten liggen. Het kostte echt wel wat werk, want het heeft maar liefst 24 verschillende kleuren. Dit kan je ook wel zien in de kleuren. Daarnaast zijn de steentjes echt glitterend. Het duurde even, maar dan heb je wel iets moois.

Diamond Painting Wibra tulpen
8. Ook deze was snel klaar, de tulpen van Wibra. Het was geen full diamond painting. Kortom een heel deel hoefde niet geplakt te worden.

Diamond Painting Wibra rozen
6. Ergens op internet had ik gelezen dat bij de Wibra ook veel keuze was qua diamond paintings en accessoires. Deze rozen was een setje van twee. De andere painting was de een vaas met dahlia’s. Het setje koste 4,99 en zou een afmeting hebben van 20 bij 30 centimeter. Het was echter wel wat kleiner. Wel veel kleurtjes, alleen de tekening vond ik zelf wat minder duidelijk. Het is een full diamond painting.

Diamond Painting Action Christmas glow in the dark
5. Na al die kerstlampjes van de Action ben ik voor het echte werk gegaan. Bij de Action hadden ze ook diamond paintings in de kerstsfeer met glow in the dark steentjes. Ik had me alleen verkeken op de grote. Hier was ik wel even zoet mee. Toch was het vrij rap klaar.

Andere paintings
liefdeskaarten i love you, raket, kersen, avec, action
78. Deze set is van Avec en heb ik bij Action gehaald. Het totaal aantal kleuren is twaalf. Deze keer is het voor het eerst gebeurd dat ik van een kleur te weinig had. Gelukkig was het de zwarte kleur en had ik hier nog wel wat van liggen. De kaart met de kersen was het meest saai om te painten met maar twee verschillende kleuren.

verjaardagskaarten taart, cadeau, corgi hond, avec, action
77. Heerlijk die kleine paintings. Even er voor zitten en klaar. Deze set is van Avec en heb ik bij Action gehaald. Het totaal aantal kleuren is 11. Echter is er geen enkele kaart die alle 11 de verschillende kleuren heeft gebruikt.

Diamond painting kerstkaarten 2023 hond met kerstkrans, kat met cadeautje en hamster met muts
73. Een tussendoor painting, het laatste setje diamond painting kerstkaarten van Action. Dit is mijn vierde en laatste setje uit deze kerstkaartenserie. Deze set is heeft als thema dieren. Zo is er een kaart met een hond en een kerstkrans, een kat met een cadeautje en een kerstmuts en een cavia (of is het een konijn) met een kerstmuts. Het aantal kleurtjes bij deze painting was 13.

Diamond painting kerstkaarten 2023 auto met kerstboom, kerstman bij de schoorsteen, sneeuwpop
72. Een tussendoor painting, een setje diamond painting kerstkaarten van Action. Dit is mijn derde setje inmiddels. Deze set is wat klassieker met afbeeldingen zoals een auto met veel sneeuw en een kerstboom in de laadbak, een kerstman bij de schoorsteen en een sneeuwpop. Het aantal kleurtjes bij deze painting was 15.

Diamond painting kerstkaarten 2023 pinguïn stelletje, pinguïn koptelefoon en beer auto
70. Een paar kerstkaarten tussendoor. Ook deze set kerstkaarten is van Action. Deze set bestond uit een pinguïn stelletje, een pinguïn met koptelefoon en een beer in een auto. Deze diamond painting kaarten hadden 10 verschillende kleurtjes.

Diamond painting Avec Action kerstkaarten vos, hert, kerstkrans
68. Eindelijk heb ik de diamond painting kerstkaarten van Action ook kunnen vinden. Gewoon bij de Action in Veenendaal. Ik ben begonnen met het pakje met deze drie kerstkaarten: de kerstkrans, het hert en de vos. De kaarten zijn best groot, 18 bij 18 centimeter, niet full diamond. Deze drie kaarten hadden bij elkaar 16 verschillende kleuren. Leuk om even tussendoor te doen.

Diamond painting Craft ID Kaarten
57. Deze diamond painting zag ik bij de Readshop in Veenendaal. Leuke kaarten en kleine paintings om even tussendoor te doen wanneer je je verveelt. De set bestaat uit 4 kaarten met enveloppes en natuurlijk alle accessoires. Er zijn 8 verschillende soorten steentjes die je voor alle 4 de kaarten kan gebruiken.

Diamond Painting Kruidvat Villa Volance Happy Stones
44. Diamond painten op gewone stenen, eens weer wat anders. Bij Kruidvat haalde ik deze set van Villa Volance. Het is een beetje inhaken op de trend van de happy stones die in de corona-tijd op best veel plekken waren te vinden. In de set vier stenen, een stickervel met vier patroontjes, de steentjes en een tool-setje. De steentjes uit het setje heb ik niet allemaal gebruikt, ik had meer leukere steentjes in dezelfde kleurstelling. Dus die heb ik gebruikt. Na het plakken van de steentjes op de stickers, plak je de stickers op de stenen. Leuk idee.

Diamond Painting Kruidvat Villa Volance Koala Vaantje
40. Dit was weer een tussendoortje, lekker makkelijk plakken. Deze diamond painting, een vaantje, komt van Kruidvat en is van het merk Villa Volance. Het had 12 verschillende kleuren. De steentjes leken wat groot voor de tekening. Het was een beetje krapjes qua plakken als je net ergens nog eentje er tussen moet doen.

Diamond Painting notitieboekje giraffe action
37. Dit is er eentje uit het setje waarvan ik bij nummer 24 al het etuitje van had gemaakt. Even snel gemaakt. Iets langer overgedaan dan een half uurtje, want meer oppervlak en dus meer steentjes.

Diamond Painting hoop villa volance Kruidvat prijsmepper trekpleister bloemen
34. Even eentje tussendoor. Deze kreeg diamond painting hoop kreeg ik van Britt, ze wilde ook diamond painten proberen en had voor mij en haarzelf een setje gekocht zodat we samen konden painten. Zo gezegd, zo gedaan. De print op het doek is niet al te groot. Het had twaalf verschillende kleuren. Na het painten moest het canvasdoek in de bijgeleverde borduurring gedaan worden. De painting kwam overigens van de Prijsmepper, de outlet van Kruidvat en Trekpleister.

Diamond Painting Action Disney Stickers Frozen
26. Deze stickerset kocht ik ook bij Action, ook omdat er een andere kleur pen en schudbakje bij zat dan normaal. Bij dit pakje kreeg je een knalblauw schudbakje en knalblauwe plakpen. Veel leuker dan het standaard groene schudbakje met roze plakpen.

Diamond Painting Action Disney Stickers Mickey en Minnie Mouse
25. Deze stickerset kocht ik bij Action, eigenlijk helemaal niet om te painten, maar voor de andere kleur pen en schudbakje. Bij dit setje zit een knalrood schudbakje en een knalrode diamond painting plakpen. Toch kon ik het niet laten het even te plakken.

Diamond Painting Etui Action
24. Dit is een tussendoortje. Bij de Action hadden ze setjes bedoeld voor kinderen met een etuitje, notitieboekje, armbandjes en stickers. Mij leek het etuitje wat bij dit setje zat wel handig voor mijn diamond painting spullen. Kortom even in een half uurtje dit gemaakt.

Diamond Painting Wibra kussenhoes mandala
11. Weer iets anders, een diamond painting kussenhoes van Wibra. dit leek me gewoon geinig om te maken. Het is wel een schreeuwerig ding geworden, het glittert in ieder geval alle kanten op. Jammer was dat de plaklaag niet overal goed was. Ik moest nogal wat trucs uithalen om sommige steentjes te kunnen plakken.

Diamond Painting Action Night Lamp Vlinder
7. Dit was even een snel tussendoor doen projectje. De kerstlampjes vond ik zo grappig om te maken, dat ik ook deze bij Action heb gehaald: de vlinder. Deze was niet bij mijn Action niet te vinden bij de hobbyspulletjes maar op de kinderafdeling.

Diamond Painting Action Christmas Night Lamp kerstman
4. Het laatste kerstlampje vind ik de minst leuke van de serie, het is een beetje grof. Maar het is wel de kerstman.

Diamond Painting Action Christmas Night lamp kerstboom
3. Met dit kerstlampje had ik echt zoiets van wat een priegelwerk. De steentjes glitterden alle kanten op en waren kleiner dan normaal.

Diamond Painting Action Christmas Night Lamp Sneuwpop
2. Mijn tweede creatie is ook een kerstlampje van Action. Deze keer een sneeuwpop.

Diamond Painting Action Christmas Night Lamp rendier
1. Dit kerstlampje kwam ik tegen bij Action. Ik vond het wel geinig om zo’n kerstding te maken tijdens mijn vakantie. Het was alleen wat eerder af. Ik wilde het eerst uitproberen en vond het diamond painten zo leuk dat het vrij snel klaar was.

Accessoires
Lightpad
Ondertussen heb ik ook een ‘lightpad’ van Wibra gekocht. Dit is een ledlamp-plank die je onder de painting legt. Zo zie je de nummers beter wanneer het donker is. Bij Wibra was deze lightpad (ledlamp-plank) zelfs nog een stuk goedkoper dan bij Action. Verder nam ik bakjes mee om de kleurtjes in te sorteren. Met een markerstift hebt ik er nummers en letters op gezet. Alleen blijkt dat sommige Diamond Paintings weer met symbolen werken.

(Visited 1.098 times, 1 visits today)