Ploggen 19 Mei 2014: naar Denemarken

Deze week, vijf dagen lang plogs van onze korte vakantie in Denemarken. Het was de eerste keer dat we in Denemarken zijn geweest en zeker niet de laatste keer. Kijk je mee in het eerste deel van de Plog-serie?

ontbijt, thee, melk en een sneetje brood
Rustig wakker worden met een beker melk, een kopje thee en walnoten brood van Bakker Floris.

koffer inpakken
Op de valreep de koffer inpakken, dat doen we eigenlijk altijd al en het komt heel sporadisch voor dat er iets is vergeten.

tasje met koel drinken mee en het Deense boekje
Flesjes drinken en wat lekkers mee in dit gave koeltasje met fietsen en niet te vergeten het Deense taalboekje.

tanken veenendaal
Eerst nog even de tank volgooien en dan echt op pad.

tanken duitsland
Precies op de helft weer getankt, maar eigenlijk was dat niet echt nodig, onze VW Up rijdt op lange stukken kennelijk een stuk zuiniger. We reden dan ook best wel volgens het Blue Motion principe denk ik dan.

raststatte grundbergsee
Hier gaan we dus even wat lunchen en een plaspauze houden… na zo’n drie uur in de auto hebben gezeten is dat best fijn.

panini schinken käse
Ik nam de panini Burgunder schinken & käse

panini käse
Michel nam een panini käse, dus zonder de Burgunder schinken.

zithoek B&B Juhl
Om half 5 ‘s middags waren we bij onze Bed & Breakfast, B&B Juhl in Bjert (Kolding). Dit is onze zithoek deze midweek.

Magnetron B&B Juhl
Ook een magnetron in de buurt, kan handig zijn.

keukentje B&B Juhl
En heel fijn een eigen keukentje.

Deense boeken doorkijkje
Mochten we ons vervelen dan kunnen we Deense boeken gaan lezen.

hoofdgebouw B&B Juhl
Het hoofdhuis van de B&B is echt een oude boerderij. Imposant hè?

zakje chips Kim's barbecue
Lief, in de koelkast stonden twee biertjes klaar en op de tafel twee zakjes chips.

Deens geld
Zo ben je wel echt op vakantie, geen euro’s in Denemarken maar Kronen. Dat wordt dus weer ouderwets omrekenen.

Føtex supermarkt
Eerste supermarkt deze vakantie, de Føtex. Lijkt wel op een Nederlandse supermarkt maar het aanbod aan “onnodige” dingen zoals groenten in potjes, sauzen in zakjes, chips en snoepjes is een stuk kleiner.

Broodje pulled pork
Op andere blogs heb ik al veel gelezen over zelfgemaakte pulled pork. Heel veel werk. Daarom vond ik deze pulled pork voor in de oven helemaal super (en in de pan klaar maken ging ook gewoon). Pulled Pork kan je overigens echt overal vinden, in zo’n beetje alle supermarkten kan je het zo kopen en ook veel lunchtentjes verkopen broodjes pulled pork.

Kopje thee
Tijd om uit te rusten van de reis met een kopje drop-thee.


2 reacties op “Ploggen 19 Mei 2014: naar Denemarken

  1. Kwam eerder deze week toevallig op je blog terecht en nu zie ik je verslagje over Denemarken. We waren vorige zomer in Sealand en West-Jutland: een prachtvakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

A.W. Bruna Andrélon Anthos Apple Arnhem Beau Monde Becht Benefit Cosmetics Blond Amsterdam Boekerij Bridgewater Candle Company BrutselBos Buzzer chicklit chocolade Desigual De Tuin op Tafel Diana Gabaldon Dove Dr. Van Der Hoog Elle Esprit Etos Feeling Flair Flair Be Flair Mind & Body Flow Magazine Flow Magazine Special Free Fashion Challenge 2012 Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh Happinez HEMA historische roman IKEA Jabra JAN Jodi Picoult Jonas Jonasson Karin Slaughter Katie Fforde Kneipp Libelle Balance Libelle Be Libelle België Libelle Zomerfeest Linda. Linda. Mode literaire thriller Magvilla Manuscripta Mariëtte Middelbeek Miho MNY Mollie Makes Monthly Brutsellog Net 5 Nicci French Nintendo Nivea Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs Philips Photo a Day Pink Ribbon PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Ritter Sport Rituals Roman Roots Roots Magazine Scriptum Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Snor Sony Sophie Kinsella Stephenie Meyer Suzanne Vermeer THERME Skincare thriller Tirion Vara Vitaya Magazine Viva Vogelbescherming Weleda Wonen Landelijke Stijl Wreck This Journal young adult Yunomi