Ploggen 19 Mei 2014: naar Denemarken

Deze week, vijf dagen lang plogs van onze korte vakantie in Denemarken. Het was de eerste keer dat we in Denemarken zijn geweest en zeker niet de laatste keer. Kijk je mee in het eerste deel van de Plog-serie?
ontbijt, thee, melk en een sneetje broodRustig wakker worden met een beker melk, een kopje thee en walnoten brood van Bakker Floris.

koffer inpakkenOp de valreep de koffer inpakken, dat doen we eigenlijk altijd al en het komt heel sporadisch voor dat er iets is vergeten.

tasje met koel drinken mee en het Deense boekjeFlesjes drinken en wat lekkers mee in dit gave koeltasje met fietsen en niet te vergeten het Deense taalboekje.

tanken veenendaalEerst nog even de tank volgooien en dan echt op pad.

tanken duitslandPrecies op de helft weer getankt, maar eigenlijk was dat niet echt nodig, onze VW Up rijdt op lange stukken kennelijk een stuk zuiniger. We reden dan ook best wel volgens het Blue Motion principe denk ik dan.

raststatte grundbergseeHier gaan we dus even wat lunchen en een plaspauze houden… na zo’n drie uur in de auto hebben gezeten is dat best fijn.

panini schinken käseIk nam de panini Burgunder schinken & käse

panini käseMichel nam een panini käse, dus zonder de Burgunder schinken.

zithoek B&B JuhlOm half 5 ’s middags waren we bij onze Bed & Breakfast, B&B Juhl in Bjert (Kolding). Dit is onze zithoek deze midweek.

Magnetron B&B JuhlOok een magnetron in de buurt, kan handig zijn.

keukentje B&B JuhlEn heel fijn een eigen keukentje.

Deense boeken doorkijkjeMochten we ons vervelen dan kunnen we Deense boeken gaan lezen.

hoofdgebouw B&B JuhlHet hoofdhuis van de B&B is echt een oude boerderij. Imposant hè?

zakje chips Kim's barbecueLief, in de koelkast stonden twee biertjes klaar en op de tafel twee zakjes chips.

Deens geldZo ben je wel echt op vakantie, geen euro’s in Denemarken maar Kronen. Dat wordt dus weer ouderwets omrekenen.

Føtex supermarktEerste supermarkt deze vakantie, de Føtex. Lijkt wel op een Nederlandse supermarkt maar het aanbod aan “onnodige” dingen zoals groenten in potjes, sauzen in zakjes, chips en snoepjes is een stuk kleiner.

Broodje pulled porkOp andere blogs heb ik al veel gelezen over zelfgemaakte pulled pork. Heel veel werk. Daarom vond ik deze pulled pork voor in de oven helemaal super (en in de pan klaar maken ging ook gewoon). Pulled Pork kan je overigens echt overal vinden, in zo’n beetje alle supermarkten kan je het zo kopen en ook veel lunchtentjes verkopen broodjes pulled pork.

Kopje theeTijd om uit te rusten van de reis met een kopje drop-thee.

2 gedachten over “Ploggen 19 Mei 2014: naar Denemarken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *