Thuissporten met Virtuagym

Thuissporten met Virtuagym
Sinds ruim een maand sport ik. Dat is best wel een enorme stap voor mij. Ik ben gaan sporten omdat ik beter in mijn vel wil zitten zowel fysiek als mentaal. Dat doe ik nu eens in de week met een personal trainer / vitaliteitscoach. Die trainingen waren in het begin best te doen, maar nu worden ze toch wel een stukje pittiger. Spierpijn! Naast die wekelijks trainingen bij mijn coach moet (mag) ik ook thuis trainen. Dat kon op verschillende manieren. Gewoon met een A4-tje met de oefeningen er op of via een app. Doe mij dan de app. Dat bleek Virtuagym te zijn. Een app die door verschillende sportscholen wordt gebruikt.

Over Virtugym
Virtuagym bestaat al lang. Al sinds 2008 en dat is best lang voor een app. De app is gestart als consumenten-app voor web en smartphone. Virtuagym biedt gebruikers de mogelijkheid om op makkelijke en leuke wijze workouts te doen en om voeding bij te houden. In de database staan meer dan 3000 3D-geanimeerde oefeningen en verschillende kant-en-klare workouts. Je workouts kan je zelf plaatsen, door keuzes te maken in verschillende activiteiten of je coach/sportschool maakt een plan voor je. Wanneer je een doel hebt behaald kan je allerlei medailles winnen, wat natuurlijk leuk is.

Ik en de Virtugym app
Ik ben nu ongeveer drie weken bezig om thuis te trainen met de Virtuagym app. Eerst deed ik dat met het geluid uit. Het geluid staat standaard uit op mijn telefoon namelijk. Ik was dan ook verrast toen ik een keer de workout opende en een Vlaamse dame me toesprak. De oefeningen zijn duidelijk geanimeerd, alleen de rusttijden tussen verschillende workouts zijn verschillend. Soms heb je maar kort tijd om je voor te bereiden voor een volgende activiteit en soms duurt het lang. Ik heb zelf nog niet uitgevonden waar je dat in kan stellen. Wat ik natuurlijk al wel heb geprobeerd is het aanpassen van het schema wat mijn coach heeft gemaakt. Dat is uiteraard gelukt. Mijn Apple gezondheidsapp heb ik gekoppeld aan Virtuagym. Hiermee werd in Viruagym ook mijn aantal stappen bewaard. Echter werkt dat niet goed, opeens heb ik namelijk het dubbele gelopen wat ik normaal heb gelopen volgens de gezondheidsapp. Op de een of andere manier leest Virtuagym dingen dubbel in. Jammer. Het voedingsgedeelte in Virtuagym kan ik ook invullen, alleen heb ik dat niet gedaan. Ik gebruik Virtuagym puur als workout planner.

Ideeën voor Virtuagym
Wat ik zelf een leuke toevoeging zou vinden is een toevoeging voor een smartwatch. Zodat je met allerlei trillingen en geluiden op je smartwatch de oefeningen kan volgen. Een andere leuke toevoeging zou het uitwisselen zijn vanaf Virtuagym naar de Apple gezondheidsapp. Zodat je in de gezondheidsapp of in de activiteitenapp kan zien dat je een bepaalde training hebt gedaan in x-minuten met een x-aantal verbrandde calorieën.

Conclusie
Virtuagym is een leuke app wanneer je thuis wilt sporten net als ik, maar ook wanneer je in de sportschool je training doet.

(56 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.