Tip: IKEA Gymnastiekmat Plufsig

IKEA Gymnastiekmat Plufsig
Sinds deze maand ben ik bezig om fysiek en mentaal sterker te worden met behulp van een personal trainer in de sportschool. Leuk en leerzaam. Elke week krijg ik weer oefeningen mee naar huis… Buikspieroefeningen. De oefeningen heb ik inmiddels geprobeerd op een yogamatje (te hard), op het bed (veel te zacht), op een opgevouwen dekbed op grond (nog steeds te hard). Aangezien ik de oefeningen dagelijks mag doen (moeten klinkt zo negatief), ben ik op zoek gegaan naar een wat dikkere mat. Die heb ik gevonden bij IKEA! Precies wat ik zocht. Een mat die je vroeger in de gymzaal van school kon vinden, alleen waren die niet opvouwbaar. Deze is dat wel!

IKEA Gymnastiekmat Plufsig
De gymnastiekmat van IKEA is eigenlijk bedoeld voor kinderen, bedoeld voor ‘actief spelen’. Het is dus te vinden op de kinderafdeling van IKEA samen met onder andere een evenwichtsbalk. Ik had werkelijk geen idee dat IKEA deze dingen had. De gymnastiekmat heeft de naam Plufsig, wat vertaald uit het Zweeds zoiets betekent als papperig, slap. Nou die slappe spieren van mij krijgen nu wel wat kracht door de oefeningen van mijn personal trainer.

IKEA Gymnastiekmat Plufsig
De Plufsig gymnastiekmat is opvouwbaar, handig wanneer je het wilt opbergen. De lengte van de gymnastiekmat is 185 centimeter, breedte 78 centimeter en de gymnastiekmat is 3,2 centimeter dik. De stof van de mat is 100% polyester om precies te zijn PEVA. PEVA is polyethyleenvinylacetaat. Het is een soepele, flexibele en slijtvaste kunststof. Het is iets milieuvriendelijker dan PVC omdat bij het afbreken minder giftige stoffen vrijkomen. De vulling is gemaakt van polyetheenschuim. Designer van het product is de Deense designer Tina Cristensen. Zij heeft met haar studio Legaard & Christensen meerdere IKEA producten ontworpen.

De IKEA Plufsig gymnastiekmat kost 29,95

(414 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-18 No articles on this date.