Voor Mijn Vriendin – Cathy Kelly

Voor Mijn Vriendin - Cathy KellyDit boek heb ik ook ergens geruild, maar ik weet niet meer waar. Vast in een van de minibiebs in Utrecht. Ik had dit boek meegenomen omdat ik wel meer van deze schrijfster had gelezen. Dit boek maakte meer indruk op mij dan de boeken die ik eerder van Cathy Kelly heb gelezen.

Over Voor Mijn Vriendin
Abby, Jess, Lizzie en Erin hebben allerlei zorgen en problemen. Na zeventien jaar huwelijk is Abby niet meer zo zeker van haar man Tom. Jess, Abbys onzekere tienerdochter, is bang dat ze nooit een vriend zal krijgen. Lizzie, beschaafd gescheiden, heeft voor iedereen tijd, zelfs voor haar ex, maar ze is zichzelf vergeten. Erin keert terug van Chicago naar Ierland – en naar een donker geheim uit haar verleden.Vier vrouwen, in beslag genomen door het leven van alledag. Tot zich een tragische gebeurtenis voordoet en alles plotseling verstilt. In hun droefheid zoeken Abby, Lizzie, Jess en Erin steun en troost bij elkaar. Vier vrouwen die beseffen wat vriendschap werkelijk kan betekenen. Zij leren dat ze het leven met beide handen moeten grijpen voor het te laat is.

Wat vind ik van het boek?
Indrukwekkend of meer gezegd, ik heb het gelezen met een brok in mijn keel. Het lijkt te beginnen als een chicklit. Er gebeurt van alles in de levens van de vier vriendinnen tot een hele goede vriendin ernstig ziek wordt. Hierdoor krijgen de dames het besef dat het leven ook anders kan. Het leven kan dus een drastische wending maken, wat ook wel positief kan uitpakken. Het is een mooi boek, af en toe met een brok in de keel en af en toe grappig.

Titel: Voor Mijn Vriendin
Auteur: Cathy Kelly
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2006
ISBN:9789044326246
Genre: Roman

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-13 No articles on this date.