Een Andere Voorkeur – Karin Fossum

Een Andere Voorkeur - Karin FossumDit boek heb ik gekocht bij de verkoop van afgeschreven boeken bij de bibliotheek uit Veenendaal. Een spannend boek op zijn tijd, daar houd ik wel van. Ik koos voor dit boek omdat ik eigenlijk dacht dat ik al meer van deze schrijfster had gelezen, maar dit was toch het eerste boek wat ik van haar heb gelezen.

Over Een Andere Voorkeur
Niemand zag dat hij door het bos liep, niemand zag wat hij in zijn armen droeg. Een bescheiden gewicht voor een volwassen man, toch had hij er moeite mee, hij liep onzeker en zoekend. Zo nu en dan bleef hij staan om even naar adem te happen, dan ontsnapte hem een kreunend geluid. Daarna ging hij zo snel mogelijk verder. Hij liep als een bejaarde man onder de bomen, hij ging gebukt onder een zware last, hij vocht tegen zijn gevoel en zijn tranen.

Een man en een vrouw die hij zondagse wandelingetje maken, vinden in het bos het lichaam van een bijna naakt jongetje. Het echtpaar neemt onmiddellijk contact op met de politie. Al snel wordt duidelijk dat er sprake is van seksueel misbruik. Sejer en Skarre doen onderzoek in het pedofiele milieu, maar zonder resultaat. Dan verdwijnt er nog een tienjarig jongetje, maar ditmaal wordt er geen lijk gevonden.

Wat vind ik van het boek?
Het onderwerp is best wel zwaar, het gaat over pedofilie in combinatie met kindermoorden. Een naar onderwerp eigenlijk. Toch heb ik het boek uitgelezen, omdat ik toch wel wilde weten wie de dader was. Halverwege het boek kom je er al wel achter wie het ene jongetje heeft vermoord, maar dan blijft nog altijd dat andere vermiste jongetje. Hoe zit het daarmee? Soms vond ik het wel een beetje een hak op de tak verhaal. Toch was het wel boeiend aangezien ik het boek uit heb.

Titel: Een Andere Voorkeur
Auteur: Karin Fossum
Uitgever: Manteau Anthos
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789041413994
Genre: Literaire thriller

(37 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.