Nachtwakers – Ken Follett

Nachtwakers - Ken FollettDit boek kwam ik tegen bij de Daalsebieb. Na de Century-trilogie te hebben gelezen leek mij dit wel een interessant boek om ook te lezen. Dit boek gaat over de Tweede Wereldoorlog, maar dan vooral over Engeland en Denemarken. Kortom weer een andere invalshoek dan het tweede deel van de Century-trilogie ‘Nacht van het Kwaad’.

Over Nachtwakers
Juni 1941. De Engelsen kunnen nazi-Duitsland alleen bestrijden met de bommenwerpers die elke nacht richting Duitsland vliegen. Wanneer nog niet de helft terugkeert op de basis, vermoeden de Engelsen dat de nazi’s van tevoren ingelicht zijn over de plek en het tijdstip van de bombardementen. Als de Britse inlichtingendienst MI6 een Duits radiobericht ontvangt waarin melding wordt gemaakt van een nieuwe uitvinding met de naam Freya, verwacht Hermia Mount, werkzaam bij MI6, dat het gaat om een geheime radarinstallatie op een eilandje voor de Deense kust. Deze installatie zou weleens de reden kunnen zijn dat zoveel bommenwerpers niet meer terugkeren. Hermia besluit de Deense verzetsgroep Nachtwakers, geleid door haar verloofde Arne Olufsen, in te schakelen om er zo achter te komen hoe de radarinstallatie precies werkt. Ook Arnes broer Harald raakt bij het onderzoek betrokken, en wanneer Arne wordt gearresteerd, is het Harald die met de noodzakelijke informatie naar Engeland moet zien te komen. De tijd dringt, en de enige manier om naar Engeland te vluchten, is een gammel vliegtuigje.

Wat vind ik van het boek?
Op de een of andere manier kwam ik moeilijk in het boek. In het begin gebeurt er namelijk best wel veel met verschillende periode. De verbanden leggen wie nu met wie iets te maken heeft was lastig. Als het verhaal eenmaal begint te lopen dan zit je er ook helemaal in. Nachtwakers heeft nog wat spannende momenten tegen het einde. Gaat het lukken om de informatie op tijd in Engeland te krijgen.

Titel: Nachtwakers
Auteur: Ken Follett
Uitgever: Unieboek
Verschijningsjaar: 2003
ISBN: 9789026983271
Genre: Thriller

(25 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-13 No articles on this date.