Kristal der Dromen – Barbara Wood

Kristal der Dromen - Barbara WoodBij de afgeschreven boekenverkoop bij de bibliotheek kwam ik ook dit historische boek tegen. Historische romans zijn ook interessant. Zo heb ik de hele reeks van Jane Auel over een meisje wat leeft in de prehistorie gelezen, vind ik de boeken van Ken Follett, Diana Gabaldon, Simone van der Vlugt en Michelle Visser heerlijk om te lezen. Barbara Wood kende ik nog niet in dit rijtje, maar zij past er zeker in.

Over Kristal der Dromen
Drie miljoen jaar geleden stortte een meteoriet neer op aarde. Uit het mysterieuze sterrenhof ontstond een diepblauwe kristallen steen. Honderdduizenden jaren later wordt de steen ontdekt door een Neanderthalmeisje – en geeft haar de kracht haar dromen te volgen. Van generatie op generatie reist het magische flonkerende kristal over de hele wereld en verandert de levens van hen die ermee in aanraking komen. Van de Afrikaanse savannen naar het oude Jordanië en de eerste christenen in Rome, tot Engeland in de Middeleeuwen, via Duitsland en het Caribische gebied naar de pioniers van het Amerikaanse wilde westen. Door vele landen, handen en tijden heen beïnvloedt de kosmische steen het levenslot van alle vrouwen die hem dragen. Begeleid u het kristal der dromen op zijn reis en zie hoe de geschiedenis van de mensheid zich ontvouwt. Een grootse saga die zich afspeelt van de oertijd tot de negentiende eeuw en waarin liefde en gevaar, spanning en avontuur om de voorrang strijden.

Wat vind ik van het boek?
Het begin vond ik lastig. Ik kwam niet echt in het verhaal, bijna wilde ik het boek wegleggen en toen kwam de omslag in het verhaal. Ik denk zelf dat het kwam omdat aan het einde van elk verhaal een soort epiloog kwam over wat de steen ‘De Kristal der Dromen’ heeft betekent voor dat tijdperk. Knap van de schrijfster hoe ze zich heeft kunnen inleven in het leven van al die tijdperken die voorbijkomen: van voor het jaar 0, de Romeinse tijd tot het begin van de 20ste eeuw. Interessant boek om te lezen!

Titel: Kristal der Dromen
Auteur: Barbara Wood
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2004
ISBN: 9789044311310
Genre: Historische roman

(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.