Zonnestorm – Asa Larsson

Zonnestorm - Asa LarssonDit boek lag al een heel tijdje op de stapel. Tijdens de kerstvakantie had ik genoeg tijd om lekker te lezen. Zo koos ik Zonnestorm uit de stapel boeken. Een boek van de Zweedse schrijfster Åsa Larsson. Het was een thriller, en ja ook dan nog eens van een Zweedse schrijfster. Dat moet wel goed zijn.

Over Zonnestorm
Het is hartje winter en aan de poolhemel is het noorderlicht waar te nemen als in een kerk in het Noord Zweedse Kiruna een geestelijke, Viktor Strandgård, wordt vermoord. Zijn zus Sanna vindt het verminkte lichaam. Dan treft de politie bij haar het moordwapen en Viktors bijbel aan. Omdat Sanna doodsbang is verdacht te worden van de moord en zo haar kinderen kwijt te raken, belt zij haar oude vriendin Rebecka. Die belooft met tegenzin te helpen en terug te keren naar de stad waar ze opgroeide. Niet iedereen is blij met de terugkomst van Rebecka: ze draagt een duister verleden met zich mee, waarmee ze eerst zal moeten afrekenen voordat ze de ware schuldigen kan aanwijzen. Maar in de lange poolnachten verspreiden schuld en het kwaad zich razendsnel en ongemerkt.

Wat vind ik van dit boek?
Ik had het idee dat ik het boek al ergens van kende. Heb ik misschien een serie gezien gebaseerd op de boeken van Larsson of heb ik het boek gewoon al eens eerder gelezen? Ik weet het niet meer. In ieder geval vond ik Zonnestorm een goed boek. Het begint gelijk al met de moord die gepleegd is op Viktor. Rebecka staat haar vriendin van vroeger bij en moet terug naar een plaats waar ze liever niet is. Naarmate het onderzoek vordert hoe meer radartjes in een groter geheel bloot gelegd worden. Wat uiteindelijk ontknoopt in een spannend einde. Spannend boek, aanrader als je van Scandinavische thrillers houdt.

Titel: Zonnestorm
Auteur: Åsa Larsson
Uitgever: Anthos
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 97890414169269
Genre: Literaire thriller

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.