Winter in Madrid – C.J. Sansom

Winter in Madrid - C.J. SansomDit boek had ik al eerder zien staan in de Blokbieb, alleen toen ik met een ruilboek terugkwam was het boek al door iemand anders meegenomen. Jammer. Alleen had ik geluk! Bij de boekverkoop van de Bibliotheek Veenendaal lag dit boek, Winter in Madrid, ook tussen de afgeschreven boeken. Die nam ik dus mee, want na Mist over Londen was ik ook benieuwd naar Winter in Madrid over de burgeroorlog die in Spanje heeft gewoed voor de Tweede Wereldoorlog.

Over Winter in Madrid
Najaar 1940, de Spaanse Burgeroorlog is voorbij en Madrid ligt in puin. De bevolking lijdt honger terwijl de nazi’s oprukken in Europa. Spanje heeft zich neutraal verklaard, maar heimelijk koestert Franco de wens om zich bij Hitler aan te sluiten. Harry Brett wordt als oorlogsveteraan door de Britse geheime dienst gevraagd om het vertrouwen te winnen van zijn oude schoolvriend Sandy Forsyth, die ervan wordt verdacht contacten te onderhouden met de Spaanse falangisten. Met tegenzin begeeft Harry zich naar het corrupteMadrid en ontmoet daar Sandy en diens vriendin Barbara. Zij heeft haar eigen geheim: ze is op zoek naar haar vroegere minnaar, de charismatische Bernie Piper, die met de Internationale Brigades vocht tegen de fascisten. Hij wordt vermist en zou zijn omgekomen, maar Barbara weigert dat te geloven. Er ontvouwt zich een persoonlijk drama waarop lotgevallen uit een gezamenlijk verleden een onuitwisbaar stempel drukken.

Wat vind ik van het boek?
Het is goed geweest dat ik Mist over Londen van C.J. Sansom eerder heb gelezen dan dit boek. Anders had ik dat boek waarschijnlijk niet zo snel gelezen. De reden was dat ik in dit boek moeilijker in het verhaal kwam. Het eerste deel bestond uit flashbacks van verschillende personages. Het kwam mij wat warrig over. Pas later in het boek, als echt het verhaal in Spanje gaat spelen wordt je net als in Mist over Londen meegezogen in het verhaal. Van de burgeroorlog in Spanje wist ik weinig, wel eens met geschiedenis wat over gehoord, maar veel was het niet. Door die boeken lees je wel dat Europa vroeger totaal anders was en dat vrede eigenlijk iets is wat je moet koesteren.

Titel: Winter in Madrid
Auteur: C.J. Sansom
Uitgever: De Fontein
Verschijningsjaar: 2007
ISBN: 9789026111297
Genre: historische roman

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.