De Verwarde Cavia – Paulien Cornelisse

De Verwarde Cavia - Paulien CornelisseDit boek zag ik al liggen tijdens de lunchwandeling in de Blokbieb in Utrecht. Alleen had ik geen ruilmateriaal mee. Na het werk ben ik even omgelopen via de Blokbieb naar het station om te ruilen. Gelukkig lag De Verwarde Cavia er nog. Ha, alvast lekker lezen op de terugweg in de trein naar huis.

Over De Verwarde Cavia
Het nieuwe boek van Paulien gaat niet over taal. Maar over een cavia. Die op de afdeling Communicatie van een kantoor werkt. Oké… Een cavia op een kantoor tussen de mensen: het klinkt wat onwerkelijk, maar voor iedereen die maar een blauwe maandag met collega’s heeft gewerkt, zullen de kantooravonturen in De verwarde cavia heel herkenbaar zijn. Van de symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot.

Wat vind ik van het boek?
Ik wilde dit boek graag lezen omdat het me wel een geestig boek leek. De andere boeken van Paulien Cornelisse vond ik ook al grappig, dus dit moest ook gewoon wel leuk zijn. Dat was het ook. Het gaat eigenlijk gewoon over het dagelijkse kantoorleed wat je op zoveel kantoren mee kan maken. Er staan dan ook in De Verwarde Cavia allerlei herkenbare situaties (en misschien ook wel minder herkenbare situaties, het is maar waar je werkt natuurlijk). Het enige gekke is natuurlijk die cavia, maar goed vul daar gewoon een andere naam in, kan ook gewoon. In ieder geval ben ik blij dat ik dit boek nog geruild heb! Leuk toch die minibiebs.

Titel: De Verwarde Cavia
Auteur: Paulien Cornelisse
Uitgever: Cornelisse
Verschijningsjaar: 2016
ISBN: 9789082430202
Genre: Literaire roman

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.