De Uitvinding van al het Andere – Samantha Hunt

De Uitvinding van al het Andere - Samantha HuntDit boek heb ik geruild bij Boekspot op Hoog Catherijne in Utrecht. Dit boek koos ik vooral vanwege de cover. Op de een of andere manier intrigeerde de duif en de technische tekeningen. Het verhaal leek me interessant, hoe leeft een beroemd wetenschapper zijn leven.

Over De Uitvinding van al het Andere
De excentrieke uitvinder Nikola Tesla onderhoudt een onwaarschijnlijke vriendschap met een jong kamermeisje in hotel The New Yorker, waar hij zijn laatste dagen slijt. Vanaf het moment dat ze op 1 januari 1943 voor het eerst een glimp van de beroemdste gast van het hotel opvangt, is Louisa – dol op hoorspelen én het geheime leven van de hotelgasten – vastbesloten bevriend te raken met deze eigenaardige man. Ze ontdekt hun gedeelde liefde voor duiven en brengt langzamerhand de stukjes bij elkaar van Tesla’s uitzonderlijke levensverhaal als immigrant, genie en halfhartige kapitalist. Terwijl haar vader met een tijdmachine wil vertrekken om zich te verenigen met zijn overleden echtgenote, raakt Louisa in de war door de komst van een mysterieuze machinebouwer, die misschien wel uit de toekomst komt. Ze begint te vermoeden dat zij de relatie tussen liefde en uitvindingen beter begrijpt dan Tesla – hoe briljant ook – ooit heeft gedaan.

Wat vind ik van het boek?
Ik vond het een lastig boek om te lezen, op de een of andere manier kwam ik niet in het verhaal. De flashbacks van Nicola, de tegenwoordige tijd met Louisa. Ik heb het boek wel uitgelezen en vind het jammer voor Nicola Tesla dat hij in zijn tijd niet voor zijn uitvindingen is geprezen. Al rijden er nu wel elektrische auto’s rond die zijn naam dragen. Als hij dat eens wist.

Titel: De Uitvinding van al het andere
Auteur: Samantha Hunt
Uitgever: Artemis
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789047200024
Genre: Literaire roman
Winkelprijs:

(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.