Sneak Peek Januari 2017

januari 2017
Deze maand heb ik weer weinig foto’s gemaakt. Op de een of andere manier vergeet ik het, misschien omdat ik niet meer zo met Instagram bezig ben? Deze maand stond vooral in het teken van lezen. Ik moest nog wat vrije dagen op maken van vorig jaar, echt niet vervelend, en dat besteedde ik vooral aan lezen. Deze stapel boeken die ik bij de Bibliotheek heb gekocht is inmiddels op 1 boek na uit. Deze boeken krijgen ook weer een nieuwe ronde in mijn eigen minibieb: Lillebieb, die eind januari werd ‘geopend’. Verder werd ik tijdens een vergadering verwend met allerlei lekkers bij Vroeg in Bunnik (daar wil ik dus wel vaker vergaderen).

Persoonlijk
rij boeken boekenverkoop bibliotheek
In de krant zag ik dat de Bibliotheek Veenendaal in de kerstvakantie afgeschreven boeken ging verkopen. Een boek kostte vijftig cent en ik heb een hele stapel ingeslagen. Helemaal blij mee, aangezien ik een aantal vrije dagen had en ik voldoende tijd had op te lezen.

dagpauwoog
Op zolder zag ik opeens een vlinder, dagpauwoog, zitten. Het bleef rustig zitten en ik kon zo deze foto maken. Blijkbaar overwintert een dagpauwoog soms ook op zolders. Alleen is dat natuurlijk niet normaal en kan je de vlinder beter vangen en het in de schuur terugplaatsen (alleen probeer maar eens een vlinder te vangen zonder zijn vleugels te beschadigen).

kinderboeken Brill en Blyton
Bij Boekspot zag ik de boekjes van Yvonne Brill en Enid Blyton staan. Jeugdsentiment! Ik heb vroeger als kind heel veel boeken uit de serie van Bianca gelezen. Ik was toen ook echt wel een paardenmeisje. De Vijf heb ik volgens mij ook allemaal gelezen. Die hele serie had ik ooit geleend van mijn nichtjes en toen hun kinderen weer oud genoeg waren is die serie weer teruggegaan. Heerlijk dus om nu nog eens te lezen, al is de Nederlandse taal in al die jaren best wel veranderd. Grappig zo’n taalevolutie.

sneeuw in Veenendaal
Zeven januari, zaterdag, ik word wakker en zie dat Veenendaal bedekt is met een laagje sneeuw. Dat is wel twee weken te laat voor een witte kerst. Mooi is het wel, jammer dat het glad en zo’n glijbende en smeerboel wordt.

LilleBieb
Eind januari, 28 januari om precies te zijn, hebben we onze eigen minibieb in onze tuin staan ‘LilleBieb’. Kom maar ruilen! Kijk voor meer info op de Facebookpagina van LilleBieb.

Food
oviebol
Net voor oud en nieuw bakte ik zelf nog een paar oliebollen. Alleen niet uit het vet maar uit de oven. Koopmans heeft tegenwoordig Oviebollenmix en eigenlijk zijn die niet verkeerd. Het zijn oliebollen, maar dan niet zo vet.

Exota
Is dit jeugdsentiment? Nee, niet echt. Ik heb nooit Exota gedronken, het bedrijf is zelfs in mijn geboortejaar failliet gegaan. De verhalen ken ik wel, van die ontploffende flessen en dergelijke. In ieder geval zag ik dit bij de Jumbo staan en ik vond die citroen-limonade van Marks & Spencer lekker, dus hoop ik dat dit net zo lekker is.

croissantjes
Nog nooit waren mijn croissantjes zo groot. Ik maakte ze gewoon van croissantdeeg uit zo’n blikje wat je met bijna geen mogelijkheid kan openmaken.

lekkers bij restaurant vroeg
Bij ons op het werk hebben we allerlei professionaliseringstrainingen gekregen. Deze maand hadden we onze afsluitende sessie bij Restaurant Vroeg in Bunnik. Bij aankomst stonden er in de vergaderzaal al een aantal van deze plankjes in de zaal met daarop een brownie, appeltaart en wortelcake. Lekker! (Ook de lunch was daar goed verzorgd trouwens).

spekkoek laagje
Dit was veel te lang geleden: spekkoek bakken! Volgens Brutsellog hebben we dat 3 jaar geleden voor het laatst gedaan. Met de hoeveelheid wat we nu hebben gemaakt was het nog best passen en meten met de beslagkommen, maar dat is gelukt. En wat ruikt het dan lekker in de keuken!

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.