De Kers op de Taart – Katie Fforde

De Kers op de Taart - Katie FfordeZo leuk! Tijdens de kerstvakantie had de Bibliotheek Veenendaal weer een boekenverkoop. Afgeschreven boeken kon je voor 50 cent kopen. Er stonden genoeg boeken en veel keus. Ik heb dan ook een flinke stapel boeken ingeslagen. Tussen al die boeken zat ook het boek De Kers op de Taart van Katie Fforde. Vroeger heb ik al vaker boeken van haar gelezen en ik twijfelde eigenlijk of ik dit boek al niet kende. Ach voor die vijftig cent kon ik het boek eigenlijk niet laten liggen.

Over Kers op de Taart
Als Zoë, fervent amateurkok, voor een felbegeerd plekje in een kookwedstrijd op televisie wordt geselecteerd, is ze buiten zichzelf van blijdschap. Het is een unieke kans om zich een weg te koken naar roem, succes en het kleine delicatessenwinkeltje op het platteland waar ze altijd al van heeft gedroomd. De eerste opdracht is echter nog maar net begonnen als ze merkt dat ze meer bordjes in de lucht moet houden dan ze had voorzien. Niet alleen moet ze de competitie aangaan met de fanatieke en nogal achterbakse Cher, tot haar schrik valt ze in rap tempo voor een van de juryleden, de snedige maar buitengewoon sexy Gideon Irving. Het duurt dan ook niet lang voor er veel meer op het spel staat dan canapés, cakejes en cordon bleu alleen.

Wat vind ik van het boek?
Het boek had ik inderdaad nog niet eerder gelezen. Geen herkenning van die kant dus. Het boek vond ik echt leuk, vooral omdat het onderwerp mij wel aansprak: meedoen aan een kookwedstrijd. Ik met mijn Brutsellog heb daar wel affiniteit mee, al zal ik niet aan een kookwedstrijd op televisie deelnemen. Al moet ik wel bekennen dat ik ooit wel met mijn hoofd op televisie ben geweest tijdens de nationale eettest 2015 waar ik in het foodbloggervak zat naast de uiteindelijke winnares. Verder vond ik de hoofdpersoon Zoë leuk. Zoals zij te werk ging, zo zou ik het ook doen. Iedereen helpen en gewoon het beste ervan maken. Toch hoopt ze de wedstrijd te winnen, maar lukt het haar nu wel met al die andere bezigheden en de chantage van een medekandidaat? Dat ga ik natuurlijk niet verklappen, maar leuk en romantisch boek is het wel.

Titel: De Kers op de Taart
Auteur: Katie Fforde
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789000307623
Genre: Chicklit

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.