Hypnose – Lars Kepler

Hypnose - Lars KeplerDit boek koos ik bij Boekspot omdat ik het ergens vaag van kende. Ook koos ik het boek omdat ik Scandinavische thrillers gewoon een goed genre vind. Past dit boek van Lars Kepler in de lijst met goede Scandinavische thrillers en waar ken ik het van?

Over Hypnose
Hij had gezworen nooit meer iemand onder hypnose te brengen. Nu breekt hij zijn belofte om levens te redden, maar zet daarmee zijn eigen leven op het spel. Tien jaar geleden heeft Erik Maria Bark besloten zijn leven als hypnotiseur naast zich neer te leggen. Maar als inspecteur Joona Linna hem om hulp vraagt bij een moordzaak waarbij de levens van twee jonge mensen op het spel staan, heeft Erik geen andere keuze. Hij doet wat hij heeft afgezworen en brengt een zwaargewonde getuige onder hypnose. Al snel wordt duidelijk dat Erik de prijs moet betalen voor zijn verbroken belofte. De deuren naar de hel lijken geopend en Erik wordt getroffen door een serie gewelddadige en onverklaarbare gebeurtenissen. Gebeurtenissen die ook zijn gezin meesleuren in een vreselijke nachtmerrie.

Wat vind ik van het boek?
Na even zoeken kwam ik er achter dat ik hiervan een film heb gezien: The Hypnotist. In een van de hoofdrollen speelt Mikael Persbrandt, hij speelde ook in Beck. Tijdens het lezen had ik niet veel o ja momentjes, op de een of andere manier heeft de film dus niet zo goed in mijn hoofd gezeten. Ik vond Hypnose een spannend boek. Je hebt misschien een idee waar het naar toe kan gaan, maar dan gebeuren er weer allemaal vervelende dingen zoals met de zoon van Erik, de hypnotiseur. Wat ik trouwens nog niet wist is dat Lars Kepler een pseudoniem is van het Zweedse schrijversechtpaar Alexandra Coelho en Alexander Ahndoril. De naam is een eerbetoon aan de overleden schrijver Stieg Larsson (van de Millenium-serie) en de Duitse wetenschapper Johannes Kepler. Hypnose is een aanrader als je van Scandinavische thrillers houdt, lekker spannend.

Titel: Hypnose
Auteur: Lars Kepler
Uitgever: Cargo
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789023456728
Genre: Thriller
Winkelprijs:

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.