Engelenstem – Arnaldur Indridason

Engelenstem - Arnaldur IndridasonDit boek heb ik geruild bij Boekspot volgens mij. Ik nam dit boek mee omdat het IJslandse van dit boek mij aansprak. De schrijver kende ik niet, maar ik had net wat IJslandse series gezien en dat donkere in de verhaallijnen uit die series hoopte ik ook in dit boek terug te vinden. De schrijver Arnaldur Indridason ken ik niet, dit is het eerste boek wat ik van hem lees.

Over Engelenstem
Een groot hotel in het centrum van Reykjavík is vlak voor Kerstmis afgeladen met gasten uit de hele wereld. Dan wordt er plotseling een moord gemeld bij de politie. Een personeelslid van het hotel, een man van middelbare leeftijd, is namelijk dood aangetroffen, verkleed als kerstman en met zijn broek op zijn enkels. Om deze delicate en complexe zaak te ontrafelen moeten inspecteur Erlendur en zijn collegas diep graven in het trieste leven van het slachtoffer. Een verhaal over het menselijk lot, eenzaamheid en verlies in de breedste zin van het woord.

Wat vind ik van het boek?
Het is inderdaad een donker boek, best wel een absurde verhaallijn. Dat is overigens wel herkenbaar, de IJslandse series zijn echt wel een stuk donkerder dan bijvoorbeeld Zweedse series. Het verhaal kon alle kanten op gaan. Je gaat op een gegeven moment iedereen verdenken. Dan blijkt het toch uiteindelijk net die ene te zijn die je minste verdenkt. Het boek vond ik spannend, maar ik had wel moeite met het verhaal. Ik kwam er niet echt in, ik kon me niet echt inleven in de ietwat vreemde politie-inspecteur. Het is overigens wel een triest verhaal hoe het slachtoffer zijn leven heeft moeten leven, het had meer kunnen zijn. Het heeft alleen totaal anders gelopen dan de verwachting.

Titel: Engelenstem
Auteur: Arnaldur Indridason
Uitgever: Signature
Verschijningsjaar: 2005
ISBN: 9789056721527
Genre: Literaire thriller

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.