Mijn eigen minibieb: LilleBieb

LilleBieb
Sinds 28 januari 2017 heb ik mijn eigen minibieb: LilleBieb. Na een aantal MiniBiebs in Utrecht en ook eentje in Rhenen te hebben gezien wilde ik ook wel zoiets. Het leek me leuk dat mensen boeken die ik al gelezen had ook een keer konden lezen, anders staan de boeken ook maar in de kast stof te vangen, zonde. Michel werd er gaandeweg ook wel enthousiast over en zo gingen we op zoek naar een geschikt kastje.

LilleBieb keukenkastje
Eerst heb ik me afgevraagd wat voor een kastje wil ik. Het liefst eentje die al bijna klaar is. Om een kastje zelf in elkaar te zetten, daar zijn wij niet echt de klussers voor. Kortom Michel en ik zijn allerlei kringloopwinkels afgegaan. Bij Kringloopwinkel Ede kwamen we na veel rondjes te hebben gelopen dit kastje tegen. Het voldeed niet helemaal aan onze wensen, want te breed, maar Michel dacht dat hij de helft er wel vanaf kon zagen. Half november is project “LilleBieb” gestart.

LilleBieb plakplastic buitenverf
Bij Gamma hebben we een mooie blauwe buitenverf en plakplastic met lieve bloemetjes gekocht om het kastje op te pimpen. De kleur van de verf is Gelders blauw. Die naam past wel hier bij de omgeving, we zitten hier op de grens met de provincie Gelderland.

LilleBieb boeken van Margreet
Zo leuk, toen mijn vader vertelde over mijn plannen van een MiniBieb schonk zijn buurvrouw een flinke tas met boeken die zij uithad. Leuke stapel, een heel aantal boeken wil ik eerst wel zelf lezen.

LilleBieb geverfd en beplakt
Michel heeft in de weekenden een paar keer het kastje geverfd. Ik ben daarna druk bezig geweest met de plakplastic er netjes in te krijgen.

LilleBieb boeken van bibliotheek
Ondertussen had de Bibliotheek Veenendaal tijdens de kerstvakantie een afgeschreven boeken verkoop. Daar sloeg ik ook mijn slag. Voor 50 cent per boek, heb ik een leuke stapel boeken voor de minibieb. Eerst even zelf lezen!

LilleBieb naam er op
De minibieb moest natuurlijk ook wel een naam hebben. In eerste instantie had ik BrutselBieb bedacht wat verwijst naar mijn blog Brutsellog. Michel en Britt kwamen daarna met LilleBieb, wat weer verwijst naar mijn blog LilleDame. Daarnaast is de vertaling uit het Deens van ‘Lille’: klein. LilleBieb was dus echt wel een toepasselijke naam.

LilleBieb jeugdboekjes
Jeugdsentiment voor het kastje: het boekje van Yvonne Brill over Bianca en haar paardrij-avonturen en een boekje van De Vijf. Als kind verslond ik deze boeken. Het boekje van Bianca en het Paardrijkamp staat inmiddels in LilleBieb, De Vijf komt binnenkort in het kastje.

LilleBieb nietmachine
Omdat de achterkant van het kastje van boardkarton was moesten we wat verzinnen voor de achterkant. Tafelzeil misschien? Bij de Action vond ik een antislipmat. Alleen hoe krijg je dat er op, niet met punaises in ieder geval. Gelukkig heeft mijn vader altijd alles in huis en zo had hij ook een nietmachine die we konden lenen. Hiermee zit de mat natuurlijk goed vast. De mat hebben we bevestigd aan de achterkant en bovenkant van het kastje. Hopelijk kan het kastje zo de regen doorstaan.

LilleBieb leeg in de tuin
Toen ging het zaterdag opeens heel snel. Bij de Praxis kochten we een paal en bevestigingspul. Daarna sloeg Michel aan het klussen. Een buurman die toevallig met een elektrische zaag bezig was heeft onze paal doormidden gezaagd (gaat wat sneller dan met een handzaag) en zowaar was de grond niet zo erg bevroren als we hadden gedacht met al die kou. Kortom binnen no-time stond de MiniBieb in onze tuin. Ik moest dus nog snel een tekstje maken voor op het kastje wat nu eigenlijk een MiniBieb is.

LilleBieb klaar voor gebruik
Dan vullen met de boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen. LilleBieb is geopend met zelfs een eigen Facebookpagina!

LilleBieb leesbril
Uiteraard moest er een leesbrilletje in. Ik had er nog een liggen, die ik zelf lelijk vind en dus niet draag (hoezo een leesbril op mijn leeftijd).

(70 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Mijn eigen minibieb: LilleBieb

 • donderdag, 2 februari 2017 om 19:49
  Permalink

  Leuk om te lezen, goed initiatief, ik loop zelf ook al heel lang met plannen, mijn zoon is aan het klussen, maar ik moet nog even geduld hebben…..

  Mijn facebookpagina wordt pas actief als ik foto’s van mijn minibieb heb…. en de opening gevierd kan worden…

  • zondag, 5 februari 2017 om 13:06
   Permalink

   Leuk! Het is echt een leuk initiatief om te doen. En als de minibieb er eenmaal staat en de reacties stromen binnen … Geeft een blij gevoel!

Reacties zijn gesloten.

Verleden
 • 2017-12-12 No articles on this date.