Diplomatenvrouw – Pam Jenoff

Diplomatenvrouw - Pam JenoffHoe verrassend, ook dit boek komt van een minibieb. Ik weet niet welke, was het Boekspot of de Daalsebieb, één van de twee in ieder geval. Ik koos dit boek omdat ik net het laatste deel van de Century trilogie van Ken Folett had gelezen. Het verhaal over de verschillende oorlogen intrigeerde me wel. Daarom leek me dit een mooi boek.

Over Diplomatenvrouw
Een stormachtige romance komt tot een eind. Een nieuw leven begint. Maar het verleden laat iemand nooit helemaal los. Liefde, warmte, veiligheid. Marta Nedermann heeft er jaren niet van kunnen genieten. Maar nu is het vrede en ligt de wereld voor haar open. Na een avontuurlijke en bewogen tocht door Europa belandt ze uiteindelijk in Londen, waar ze met Simon, een Britse diplomaat, trouwt en een gezin sticht. Toch is het bestaan niet zo rustig en vredig als ze had gehoopt. Iemand binnen de Britse regering speelt geheimen door aan de Russen, en Simon werkt overuren om het lek te dichten. Wanneer blijkt dat iemand uit Marta’s oude Poolse verzetsgroep informatie heeft waarmee de dader ontmaskerd kan worden, krijgt ze opdracht om naar het Oostblok af te reizen en deze persoon op te sporen. Het wordt een reis terug naar het verleden. Het weerzien met oude vrienden vervult haar met vreugde, maar niets raakt haar dieper dan die ene ontmoeting, een ontmoeting die haar leven voorgoed zal veranderen.

Wat vind ik van het boek?
Het boek is eigenlijk een luxere variant van de Harlequin romans. Het heeft qua boek een wat groter formaat dan de pockets. Maar goed, Diplomatenvrouw, is gewoon een goed boek. Het is niet zo dat het met alle personages in het boek goed afloopt, maar wel met de hoofdpersoon Martha. Alles wat zij meemaakt is verrassend, hoe zij na gewond te zijn geweest tijdens de tweede wereldoorlog zich kan opklimmen tot diplomatenvrouw. Als diplomatenvrouw krijgt zij een belangrijke taak, aangezien zij de enige is die contacten heeft met het Poolse verzet. In het Oostblok ontmoet zij weer haar grootste liefde, haar redder in de Tweede Wereldoorlog. Ondertussen moet ze nog wel de persoon vinden die lekt naar de russen en die blijkt toch dichter bij haar te zijn dan dat ze ooit kon vermoeden.

Titel: Diplomatenvrouw
Auteur: Pam Jenoff
Uitgever: HarperCollins
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789402505474
Genre: roman

(36 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.