Bianca en het paardrijkamp – Yvonne Brill

Bianca en het paardrijkamp - Yvonne BrillNormaal kijk ik eigenlijk nooit bij de kinderboeken bij Boekspot op Hoog Catherijne, waarom ik het toen deed geen idee. In ieder geval viel mijn oog daar op het boekje van Yvonne Brill: Bianca en het Paardrijkamp. Nou die boekjes uit de Bianca-serie heb ik vroeger verslonden, ik was toen wel een paardenmeisje. Dit was dus jeugdsentiment. Ik wilde dit gewoon lezen!

Over Bianca en het Paardrijkamp
In deze vakantie valt er voor Bianca en haar paardrijvriendinnen op de bosmanege zoveel te beleven, dat zij dit keer eens thuis blijven. Oom Koos heeft namelijk voor het eerst op zijn manage een paardrijkamp georganiseerd. Bianca en haar vriendinnen mogen hem hiermee helpen. Bovendien zullen zij ieder een aantal deelnemers onder hun hoede krijgen en begeleiden bij het paardrijden. Ook de Hoornse ruiters en Marise zijn van de partij. Van het begin af aan is, mede door Bianca’s toedoen, het paardrijkamp een daverend succes. Bianca en haar vriendinnen, maar zeker ook de jongelui die aan het poaardrijkamp deelnemen, beleven naast de heerlijke tochten te paard nog allerlei leuke en spannende dingen.

Wat vind ik van het boek?
Ik kan het me nu nog voorstellen dat ik het toen als tiener, ik was een jaar of 10 toen ik die boekjes las, heb verslonden. De verhalen zijn echt verhalen die je als paardenmeisje eigenlijk het liefst zelf wil meemaken. Dit boek wat ik nu heb gelezen komt uit 1984 en dat is ook wel te merken aan het taalgebruik. Ken jij nu nog een groenteboer die rondrijdt met paard en wagen? Weet jij wat een plunjezak is? Zo merk je wel dat taal in de loop der jaren wel veranderd. Grappig om te zien! Wist je trouwens dat de hele Bianca-serie nu nog te bestellen is via Biancaboek.nl? Er zijn maar liefst 61 delen. Bianca en het Paardrijkamp is trouwens deel 10 uit de serie. Dus als je nog jeugdsentiment wilt ophalen…

Titel: Bianca en het Paardrijkamp
Auteur: Yvonne Brill
Uitgever: Kluitman
Verschijningsjaar: 1984
ISBN: 9020603728
Genre: Jeugdboek

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.