Waarheen je ook vlucht – Elizabeth Haynes

Waarheen je ook vlucht - Elizabeth HaynesDit is ook een boek wat ik geruild heb bij volgens mij Boekspot Hoog Catherijne in Utrecht. Ik kende de schrijfster totaal niet, maar op de een of andere manier trok de tekst op de achterkant me wel aan. Kortom, deze schrijfster wilde ik wel leren kennen.

Over Waarheen je ook vlucht
Niemand gelooft Catherine als ze wordt bedreigd door haar aantrekkelijke en charmante vriend Lee. Hij probeert absolute controle over haar leven te krijgen en manipuleert haar vrienden. Volledig op zichzelf teruggeworpen, bedenkt ze een plan om te ontsnappen aan haar dubieuze geliefde. Een plan waarvan ze de uitvoering ternauwernood overleeft. Enkele jaren later probeert Catherine in een andere stad haar leven opnieuw op te bouwen en het verleden achter zich te laten. Langzaam maar zeker leert ze weer op zichzelf te vertrouwen en krijgt ze haar dwangmatige obsessies onder controle. Maar altijd blijft de angst bestaan dat ze Lee ergens weer zal tegenkomen.

Wat vind ik van het boek?
Ik vond het een goed boek. Spannend vooral. Je hoopt zo dat het goed afloopt met Catherine, de hoofdpersonage in dit boek die ook wel Cathy wordt genoemd. Al blijft het wel spannend, met recht een thriller. Het boek speelt zich af in het heden en verleden, er zit ongeveer 4 jaar tussen. Het gedrag wat Cathy in het heden uit komt voort uit de angst uit haar verleden. Altijd maar op je hoede moeten zijn, gaat er wat gebeuren. Haar ex zorgt er voor dat ook in het heden die angst heel reëel blijft. Ik vond het boek verrassend goed lezen. Aanrader als je van thrillers houdt.

Titel: Waarheen je ook vlucht
Auteur: Elizabeth Haynes
Uitgever: Cargo
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789023471615
Genre: Literaire thriller

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.