Kou uit het Oosten – Ken Follett

Kou uit het Oosten - Ken FollettHet derde en laatste deel van de Century-trilogie. Ik ben blij dat ik mijn collega’s hoorden praten over deze trilogie. Wat een indrukwekkende boeken heeft Ken Follett geschreven. Wat er gebeurt in deze boeken wil je gewoon niet meemaken, nooit. Helaas is de mensheid niet in staat om in vrede te leven en woeden er nog steeds oorlogen over de hele wereld. Waarom? Macht? Zo aan het einde van het jaar moet je toch aan vrede denken.

Over Kou uit het oosten
De Oost-Duitse Rebecca Hoffman ontdekt dat ze wordt afgeluisterd door de Stasi en doet iets impulsiefs dat haar leven onherroepelijk zal veranderen. George Jakes, zoon uit een gemengd huwelijk, bemachtigt een baan op het departement van Robert F. Kennedy, waar hij op zeer persoonlijke wijze verstrikt raakt in de strijd voor gelijke burgerrechten. Cameron Dewar moet als spion enorme risico’s nemen om zijn idealen na te streven. Dimka Dvorkin raakt als assistent van Nikita Chroesjtsjov verwikkeld in de wedloop die de VS en de Sovjet-Unie op het randje van een kernoorlog zal brengen, terwijl zijn zus Tanja een politieke rol krijgt die haar van Moskou naar Cuba en van Praag naar Warschau brengt. Tegen de turbulente achtergrond van burgerprotesten, politieke schandalen, de val van de Berlijnse Muur, de Cubacrisis en de opkomst van de rock-‘n-roll vinden deze moedige jonge mensen uit vijf met elkaar verweven families ieder hun weg door de geschiedenis.

Wat vind ik van het boek?
Zoals ik al eerder schreef vind ik ook dit derde deel uit de Century-trilogie indrukwekkend. Hoe de levens van de derde generatie wederom een oorlog moeten meemaken. Hoe is het om in Oost-Duitsland te moeten wonen, vlakbij de muur. Hoe gaat Amerika met de koude oorlog om en hoe leven de mensen in Rusland. Je krijgt er wel een goed beeld van. Uiteraard moet je er wel vanuit blijven gaan dat het een roman is, een deel is misschien wel gebaseerd op feiten, maar de personages hebben niet bestaan. Het is fictie. Met de ene personage had ik in het boek meer dan de ander, zoals Carla en haar broer Willy maar ook met Dimka Dvorkin met George Jakes had ik dan weer wat minder. Het boek eindigt met de val van de Berlijnse muur. In ieder geval een aanrader om de trilogie te lezen.

Titel: Kou uit het Oosten
Auteur: Ken Follett
Uitgever: Boekerij
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789022576656
Genre: historische roman

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.