Het Joshuaprofiel – Sebastian Fitzek

Het Joshuaprofiel - Sebastian FitzekHet ene boek van Sebastian Fitzek heb ik pas net uit of ik begin al in het andere boek van Sebastian Fitzek. Het Joshuaprofiel is zijn nieuwste boek, dus dat moest ik gewoon lezen. Is dit boek weer net zo absurd als het vorige boek? Nou eigenlijk is het wel een eye-opener, tenminste als je nadenkt over je digitale voetstappen.

Over Het Joshuaprofiel
De als schrijver mislukte Max is een brave en plichtsgetrouwe burger – anders dan zijn broer, die in een gesloten psychiatrische inrichting zit. Maar Max heeft nooit iets illegaals gedaan in zijn leven. Tot nu toe. Binnen een paar dagen zal hij een van de meest verschrikkelijke en weerzinwekkende misdaden plegen waar mensen toe in staat zijn, hij weet het alleen zelf nog niet. Er zijn echter mensen die er wel van afweten en die willen hem vermoorden voordat het te laat is.

Wat vind ik van het boek?
Waarom ik dit boek een eye-opener vind? Eigenlijk gaat het allemaal over je digitale privacy. Ergens waar je misschien helemaal niet bij stilstaat, maar iedereen kan je volgen via internet en zo een heel profiel van je maken. Zo wordt in dit boek gesproken over een internationaal profileringsprogramma. Hiermee kunnen regeringen iedereen vinden en tot in de kleinste details alles van je te weten te komen en voorspellen wat je van plan bent te gaan plegen. Probeer dan maar te bewijzen dat je toch onschuldig bent ook al wijst alles naar jou. Spannend, een boek wat je in ieder geval grijpt, tenminste mij dan.

Titel: Het Joshuaprofiel
Auteur: Sebastian Fitzek
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2016
ISBN: 9789044349870
Genre: thriller
Winkelprijs:

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-12 No articles on this date.