Een Goede Moeder – Jodi Picoult

Een Goede Moeder - Jodi PicoultHeel toevallig was ik weer een keer bij Boekspot op Hoog Catherijne om boeken te ruilen. Na alle kasten te hebben afgezocht naar leuke boeken kwam ik opeens dit boek van Jodi Picoult tegen. Laat Jodi Picoult nu net één van mijn meest favoriete schrijfsters zijn. Daarbij had ik dit boek ook nog niet gelezen, kortom dit boek wilde ik mee nemen. Het enige minpunt was dat er een kop thee over geknoeid was ooit. Uiteraard was dit al wel opgedroogd, maar toch. Het boek was nog wel leesbaar, dus heb ik het meegenomen en dat was een goede beslissing.

Over Een Goede Moeder
Zoe Baxter probeert al tien jaar zwanger te worden. Net als het ernaar uitziet dat haar droom in vervulling zal gaan, verlaat haar man Max haar. Zoe stort zich op haar werk als muziektherapeut op een school en krijgt een relatie met de decaan, Vanessa Shaw. Zoe en Vanessa willen een gezin stichten, met behulp van de ingevroren embryo’s van Zoe en haar ex. Maar ze hebben zíjn toestemming nodig om zijn kind op te voeden.

Wat vind ik van het boek?
Net als de andere boeken van Jodi Picoult snijdt ook dit boek een gevoelig onderwerp aan. Hoe een lesbisch stel een embryo wil van de strenggelovige ex-man van één van de twee vrouwen. Het verhaal wordt uit verschillende oogpunten bekeken. Wat vindt de vrouw in kwestie er zelf van, maar ook haar nieuwe vriendin en haar ex-man. Het boek leest snel weg, ook al lees je meerdere verhaallijnen door elkaar. Op de een of andere manier kan Jodi Picoult je toch boeien, voor elk personage kan je wel een bepaald soort sympathie ontwikkelen en snap je zijn of haar standpunt over het onderwerp. In ieder geval een aanrader!

Titel: Een Goede Moeder
Auteur: Jodi Picoult
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789044333749
Genre: Literaire roman

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-18 No articles on this date.