Het Experiment – Sebastian Fitzek

Het Experiment - Sebastian FitzekDit boek stond al een tijdje op mijn e-reader. Eigenlijk dacht ik dat ik het al gelezen had maar dat was niet het geval. Weer een boek van het Sebastian Fitzek lijstje geschrapt.

Over Het Experiment
Bij een ongeluk heeft Marc Lucas zijn vrouw en ongeboren kind verloren. Zelf heeft hij een splinter in zijn nek, die helse pijn veroorzaakt. Erger dan dat is de depressie die zich na het ongeluk van hem meester maakt. Dan stuit hij op een advertentie voor een kliniek die experimenteert met het wissen van traumatische gebeurtenissen uit het geheugen. Marc gaat erheen, maar besluit niet deel te nemen aan het experiment omdat zijn gehele identiteit erdoor zou worden gewist. Als hij de kliniek verlaat, zijn er echter verontrustende tekenen dat dit al gebeurd is en begint voor Marc een hallucinatoire zoektocht.

Wat vind ik van het boek?
De boeken van Sebastian Fitzek zijn soms best bizar. Eigenlijk kan je de gebeurtenissen niet zelf bedenken. Kan jij je een kliniek voorstellen die geheugen kan wissen? Zou het bestaan, zou je er gebruik van maken als je net zo wanhopig bent als Marc? Het boek is spannend, maar wel lastig qua verhaallijn omdat de hoofdpersonage Marc echt erg achterdochtig is. Het einde is ook vreemd, ik had het niet gelijk verwacht maar dat maakt de achterdochtigheid van Marc niet geheel onterecht. Spannend om te lezen, maar je moet er niet bij stilstaan dat het experiment over geheugenwissen werkelijkheid wordt.

Titel: Het Experiment
Auteur: Sebastian Fitzek
Uitgever: De Fontein
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789026127595
Genre: thriller

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-12 No articles on this date.