Champagne & Aardbeien – Elisabeth Mollema

Champagne & Aardbeien - Elisabeth MollemaDit was volgens mij het eerste boek wat ik heb geleend bij een minibieb. Volgens mij was het de Daalsebieb die net in het Daalsepark in Utrecht hing. Ik zag toen die minibieb hangen, heb een boek van mijzelf uitgezocht en dit boek mee terug genomen. Ik koos dit boek omdat ik toen net nog helemaal in mijn moestuin-periode zat, en dit boek gaat juist over een moestuin. Het was alsof dat boek er speciaal voor mij stond.

Over Champagne & Aardbeien
Wanneer Lotte van haar rijke, oudere echtgenoot is gescheiden, vindt ze het moeilijk om haar leven weer op de rails te krijgen. Haar trouwe vriendinnen Heleen, Ebe en Sonja verzinnen een manier om haar te helpen. Ze beginnen met z’n vieren een moestuin. Terug naar de basis! Terug naar het aardse! is daarbij de gedachte. Naast Lotte zijn ook de anderen op zoek naar liefde en geluk. Het lijkt een goed besluit want de tuin blijkt een waar paradijs te zijn. Ze ontmoeten er een stel aardige mensen met wie ze een inspirerende tijd doorbrengen. Er wordt gelachen en gefeest. Enthousiast zijn de vrouwen aan het schoffelen, zaaien en planten. Als het voortbestaan van het moestuincomplex wordt bedreigd, verzinnen de vriendinnen een actieplan. Zal het hun lukken de tuin te behouden? En vinden ze alle vier waar ze naar op zoek waren?

Wat vind ik van het boek?
Ik vond het een heerlijke feel-good roman of eigenlijk chicklit. Het boek Champagne & Aardbeien leest snel weg. Je krijgt sympathie voor de personages in het boek. Ook al weet je dat het boek goed afloopt, want dat is eigenlijk bijna altijd wel het geval in een chicklit, wil je toch de afloop weten. Hoe loopt het af met Lotte, maar ook met de rest van haar vriendinnen die ook het een en ander meemaken. Kortom een aanrader.

Titel: Champagne & Aardbeien
Auteur: Elisabeth Mollema
Uitgever: Querido
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789021447384
Genre: chicklit

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-13 No articles on this date.