Badgasten – Emma Straub

Badgasten - Emma StraubDit boek koos ik in een minibieb, ik weet niet meer welke, omdat de cover mij wel aansprak. Soms heb je dat met een boek. Het leek me ook een soort van feel-good boek, maar dat was het niet echt.

Over Badgasten
In de New York Times bestseller Badgasten van Emma Straub gaat een Amerikaans gezin en aanhang op vakantie naar Mallorca om hun 35-jarige huwelijk te vieren. Dochter, zoon met zijn oudere Cubaanse vriendin, en de gay best friend met zijn man. Zon, zee, mooie stranden, overheerlijke tapas en ontspannen tennispartijtjes beloven een welverdiende ontsnapping aan de spanningen die er thuis in Manhattan net onder de oppervlakte liggen. Maar naarmate de dagen verstrijken komen er geheimen boven water, steken ingesleten patronen de kop op en worden oude wonden opengereten. Emma Straub schetst in Badgasten subtiel en met veel droge humor een portret van een gezin. In een elegante stijl toont ze wat de familieleden willen laten zien en wat ze juist voor elkaar verborgen willen houden.

Wat vind ik van het boek?
Eigenlijk had ik mij vergist in dit boek. Ik dacht eigenlijk dat het een feel-good roman was. Dit was niet het geval bleek al snel. Dit ging echt over de problemen binnen een gezin. Over dingen die niet werden uitgesproken onderling. Het boek was een beetje zwaar, zeker als je er een ander beeld bij had. Toch heb ik het boek uitgelezen en het loopt toch wel op de een of andere manier goed af. Al wens je zo’n vakantie met je familie niemand toe. Al dat gedoe onderling.

Titel: Badgasten
Auteur: Emma Straub
Uitgever: Ambo-Anthos
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789047204640
Genre: literaire roman

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.