Zeezicht – Linda van Rijn

Zeezicht - Linda van RijnDit boek kwam heel toevallig uit net nadat ik op vakantie in een strandhuisje op het strand van Hoek van Holland was geweest. Het leek me wel een toepasselijk boek om te lezen dacht ik.

Over Zeezicht

Tijdens de vakantie in Bergen aan Zee heeft de man van Anouk eindelijk weer tijd voor zijn gezin. Maar tijdens de surpriseparty voor zijn veertigste verjaardag slaat het noodlot toe. Door de crisis zit de jaarlijkse vakantie naar Spanje er dit jaar niet in voor Jan en Anouk. De meubelwinkels waarvan Jan eigenaar is draaien minder goed en een luxe vakantievilla kunnen ze nu niet betalen. In plaats daarvan gaan ze met hun kinderen Timo en Lena naar Bergen aan Zee, waar ze gratis in het vakantiehuis van een bevriende zakenrelatie kunnen verblijven. Anouk is hard toe aan de vakantie. De laatste maanden zijn erg druk geweest. Doordat Jan personeel heeft moeten ontslaan, moest ze voortdurend bijspringen en dat naast haar eigen baan en de zorg voor de kinderen. Bovendien zijn de spanningen in haar huwelijk opgelopen. Jan heeft meer oog voor zijn computer dan voor haar en dat is zich gaan wreken. Anouk hoopt op vakantie weer dichter tot elkaar te komen. In eerste instantie lijkt dat ook te gebeuren: Jan is ontspannen en als hij ook nog te horen krijgt dat de zaak een grote order heeft gekregen, gaat het eindelijk wat beter met zijn humeur. Anouk probeert op haar beurt iets positiefs te doen en organiseert een surpriseparty voor zijn veertigste verjaardag. Had ze dat maar nooit gedaan.

Wat vind ik van het boek?

In ieder geval had ik er geen strand- en zeegevoel bij. Er gebeurt wel het een en ander op het strand en in een strandcafé, maar het had ook een huisje in het bos en een boscafé kunnen zijn. Ik vond het verder ook een wat lastig boek om te lezen, het was wel boeiend, maar het liep soms niet lekker. Misschien had ik niet zoveel sympathie voor Anouk, de hoofdpersonage in dit boek.

Titel: Zeezicht
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Marmer
Verschijningsjaar: 2016
ISBN: 9789460682766
Genre: Literaire thriller

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.