Nacht van het kwaad – Ken Follett

Nacht van het kwaad - Ken FollettHet lijkt wel of ik in geen jaren meer heb gelezen op de blog. Niets is minder waar, ik heb veel gelezen op de ereader en ik heb best wel wat bijzondere boeken geruild in verschillende minibiebs. Alleen het blog, dat was een achtergesteld kindje. Tot nu dan, eindelijk weer een boek recensie. Nacht van het Kwaad is het tweede deel in de Century-trilogie. Deze trilogie neemt je mee door het Europa tijdens de eerste en tweede wereldoorlog en de koude oorlog. Een indrukwekkende boekenreeks die je meeneemt in het leven van de gewone mens, de soldaten, hogere bevelhebbers ten tijde van oorlog. De Nacht van het Kwaad begint in 1933, de opmars van het Derde Rijk wat uiteindelijk zal uitmonden in de tweede wereldoorlog.

Op de achterkant van Nacht van het Kwaad

1933. Terwijl het Derde Rijk aan een sluipende opmars begint, proberen vijf met elkaar vervlochten families zich staande te houden in de schaduw van gebeurtenissen die de wereld voorgoed zullen tekenen.

De jonge Carla von Ulrich probeert zich te verzetten tegen het opkomende nazisme, maar ondervindt dat ze veel zal moeten opofferen om haar doel te bereiken. De Amerikaanse broers Woody en Chuck Dewar vechten ieder op hun eigen manier voor een betere wereld – de een vanuit het politieke wespennest van Washington, de ander vanuit een bloedovergoten oerwoud in de Stille Oceaan. De Engelse Lloyd Williams merkt tijdens de Spaanse Burgeroorlog dat hij niet alleen tegen het fascisme, maar ook tegen het communisme zal moeten vechten. Daisy Pesjkov probeert koste wat kost een beter plekje op de Amerikaanse sociale ladder te vinden. En haar Russische neef Volodja verovert een positie bij de geheime dienst die een aanzet zal geven voor een heel andere oorlog…

Nacht van het kwaad is het indrukwekkende vervolg op Val der titanen, waarin de dappere jonge mensen van een nieuwe generatie hun eigen weg zoeken in een door oorlog geteisterde wereld.

Wat vind ik van het boek?

Zoals ik al een paar keer heb aangegeven vind ik het een indrukwekkend boek. De verhaallijnen over jonge Engelsen, jonge Amerikanen, Jonge Russen, Jonge Duitsers en Jonge Joden zijn echt zoals het volgens de geschiedenis zou kunnen zijn geweest. De schrijver heeft zich echt in deze materie verdiept, want het is eigenlijk een fictie boek, gebaseerd op ware feiten. Zelf heb ik een tijdje pauze genomen tussen het eerste en tweede boek. Het is een aangrijpend verhaal, tussendoor wil je echt wel wat luchtigers lezen. Daarnaast zijn het best wel dikke pillen, die boeken en als je eenmaal in het verhaal zit wil je weten hoe het verder gaat en dat duurt dan best lang.

Titel: Nacht van het kwaad
Auteur: Ken Follett
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789047514923
Genre: literatuur
Winkelprijs: 29,99

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.