Mooie Serie: The Crown

The Crown NetflixNa Outlander moesten we weer op zoek naar een andere serie. Dat is gelukt, weer geen thriller of detective maar een serie gebaseerd op het jonge leven van Queen Elizabeth II. Een mooie serie over hoe zij als jonge prinses gekroond werd tot koningin na het overlijden van haar vader koning George VI. Deze drastische verandering in haar leven, de verantwoordelijke taken die zij moest maken maken het een serie die een beetje een kijkje geeft in het Britse koningshuis. Al is het natuurlijk wel fictie met stukken die gebaseerd zijn op waargebeurde feiten. In ieder geval een serie die echt de moeite waard is om te kijken op Netflix!

Over The Crown

Dit is het eerste seizoen van de Crown en speelt zich af tussen de jaren 1947 en 1956. In de eerste jaren is Elizabeth nog kroonprinses nadat haar vader King George VI de troon heeft aanvaard na het aftreden van zijn broer King Edward. Helaas overlijdt haar vader te vroeg en moet Elizabeth al op jonge leeftijd het nemen tegen mensen als Sir Winston Churchill, want ook het Britse kabinet wil zich bemoeien met het leven van Elizabeth en Philip. Verder spelen de onderlinge verhoudingen binnen de familie een grote rol in de serie en belangrijke gebeurtenissen in Groot BrittanniĆ« zoals ‘the great fog’.

Boeiend

De serie is echt boeiend en mooi gefilmd. Misschien zelfs wel jammer dat het alleen op Netflix te zien is en nog niet daar buiten. Wie weet komt het ooit op dvd, voor degene die geen Netflix-abonnement hebben. In ieder geval een aanrader zoals ik al eerder schreef. Inmiddels heeft Netflix ook al meer seizoenen van The Crown besteld. Dus we kunnen ons al verheugen op nog meer politieke intriges in het Britse koningshuis. De intentie van de makers van The Crown is dat er 6 seizoenen gemaakt worden van The Crown, zodat het leven van Queen Elizabeth II helemaal in beeld wordt gebracht. Eerst moet de serie echt een hit worden, voordat Netflix tot de aankoop overgaat van de overige vier seizoenen. Dat het een hit gaat worden moet toch wel lukken?


trailer The Crown / Netflix

(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.