Mooie Serie: Outlander

Outlander
Soms kom je op Netflix mooie series tegen. Zo’n serie is Outlander. Ik wist al dat deze serie gemaakt zou worden. Outlander is gebaseerd op de boekenserie van Diana Gabaldon: De Reiziger. Het eerste boek heb ik ooit gekregen bij een boekenblogevenement en vond het erg mooi. Drie boeken in de serie heb ik inmiddels gelezen en nu was ik wel benieuwd hoe de serie was. Voldoet het aan de beelden die ik zelf had geschapen tijdens het lezen? Ja! Zo mooi gefilmd. Helemaal blij dat deze serie dus op Netflix is te zien!

Over Outlander

De hoofdrol in de serie Outlander is weggelegd voor Claire. Na de afloop van de Tweede Wereldoorlog, waar zij als verpleegster werkte aan het front, gaat Claire op vakantie met haar echtgenoot Frank. De reis gaat naar Schotland. Tijdens een rondrit gaat ze naar een oud kasteel en naar een Schotse steencirkel. Daar ziet zij en haar man een vreemde dans rondom de stenen. Claire is zo gefascineerd dat ze een dag later teruggaat naar de cirkel en dan hoort ze gezoem en beland ze in het het Schotland van 1743 en komt ze oog in oog te staan met een voorvader van Frank: John Randall. Hij is bepaald geen lieverdje ook al lijkt hij als twee druppels water op Frank. Dan wordt Claire gered door de Schotten en zo begint haar reis in Schotland in een tijd die opeens twee eeuwen terug is gedraaid voor Claire. In Jamie krijgt ze al snel een bondgenoot. Hieronder zie je een trailer van seizoen 1:


Trailer Outlander seizoen 1

Tweede seizoen Outlander

Ook het tweede seizoen van Outlander hebben Michel en ik inmiddels bekeken (ook Michel vindt de serie mooi). In deze serie moet Jamie vluchten naar Frankrijk waar hij moet herstellen van trauma’s. In het eerste deel van de serie zijn Jamie en Claire in het Frankrijk van de 18de eeuw in de tijd van de verlichting. Frankrijk is heel anders dan Schotland, er zijn veel tierelantijntjes en dergelijke te zien. Toch keren Jamie en Claire weer terug naar Schotland om de gevechten rond Culloden niet te doen doorgaan. De geschiedenis moet eigenlijk herschreven worden, maar of dat gaat lukken? Bonnie Prince Charles heeft zo zijn eigen gedachten: de troon van BrittaniĆ« hoort aan zijn vader King James toe. Hieronder zie je een trailer van seizoen 2:


Trailer Outlander seizoen 2

Wachten

Nu is het wachten op een nieuw seizoen van Outlander. Op dit moment wordt seizoen 3 opgenomen. Er gaan zelfs ook geruchten dat er een vierde seizoen in het verschiet ligt. Dat belooft dus wat!

(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.