Lezen! Ruilen in de Minibiebs

geruilde boeken
Mijn e-reader heeft op dit moment even plaats gemaakt voor echte boeken. Ik heb het fenomeen Minibieb ontdekt en ik vind dat zo leuk! Ergens bij iemand buiten, in een park, aan een dorpshuis of zelfs een leegstaand winkelpand is een ruilplek voor boeken. Je neemt boeken die je niet meer leest mee en ruilt ze voor andere boeken die je interesseren. Inmiddels heb ik wel wat plekjes gevonden waar ik kan ruilen en stiekem wil ik nu zelf ook wel zo’n minibiebkastje. Alleen wat voor een kastje moet je nemen, gaat het wel lopen op de plek waar wij wonen… Allemaal vragen. Een stapel boeken heb ik al. Trouwens de eerste “minibieb” waar ik boeken heb geruild was jaren geleden op Utrecht Centraal. In het kader van de maand van het Spannende boek of de boekenweek had de NS een aantal kasten gevuld met spannende boeken. Bracht je een boek, dan mocht je weer een ander boek meenemen. Het heette de ‘thriller wissel’ vond ik al googlend. Toen al vond ik het leuk!

daalsebieb utrecht minibieb
Regelmatig ruil ik boeken in de Daalsebieb. Deze minibieb ligt in het Daalsepark in Utrecht. Hier kom ik elke werkdag langs als ik van het station naar mijn werk loop (en weer terug). Regelmatig neem ik boeken mee om te ruilen. Zo heb ik hier al leuke boeken geruild. Zoals een boekje over de basishoudingen van yoga, gewoon een lekker Harlequin-romannetje wat je zonder na te denken kan lezen en het boek verjaard bedrog wat ik nog moet gaan lezen maar wel een aanrader zou zijn volgens allerlei boekensites.

blokstraat utrecht minibieb
Langs de minibieb in de Blokstraat in Utrecht kwam ik per ongeluk tegen tijdens een lunchwandeling. Hier heb ik boeken gebracht en een andere collega nam weer een boek mee omdat ze het boek zo graag eens wilde lezen. Inmiddels hebben we zelfs in een kast op het werk een kleine minibieb gemaakt en ook daar wordt er geruild. Ik zit dan wel vlakbij de kast, maar zie echt niet wie nu welk boek heeft geleend en wie er weer wat nieuws heeft bijgelegd. Zo leuk dat daar ook geruild wordt. Een andere minibieb die ik in Utrecht regelmatig bezoek is Boekspot op Hoog Catharijne. Dit is een klein pand met allemaal boekenkasten waar je boeken mee kan nemen, kan ruilen of ook kan brengen. Soms staat er veel, maar soms ook weinig.

minibieb rhenen spoorbaanweg
In Veenendaal, waar ik woon, is er nog geen minibieb. Er heeft in Veenendaal deze zomer volgens de berichten in de krant één op het stadsstrand gestaan. Dit was een initiatief van de bibliotheek. Een ander bericht wat ik las is dat de Julianakerk erg graag een minibieb wil hebben. Deze zal dus binnenkort wel openen. In ieder geval om een minibieb in de buurt te vinden moeten we een stuk fietsen. Ach als het lekker weer. Zo maakten we een fietstochtje naar de minibieb in Rhenen die te vinden is op de spoorbaanweg, vlakbij het station. In deze minibieb ligt zelfs een leesbrilletje.

minibieb zülpich duitsland
Ook op vakantie kom ik minibiebs tegen. Zo kwam ik deze tegen in Zülpich. Dit schijnt iets te zijn vanuit de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Dit is wel een hele boekenkast vol hè, alleen mijn kennis van de Duitse taal is niet zo groot (en ik heb ook niet altijd een ruilboek mee).

minibieb terherne
Deze minibieb in Terherne heb ik ook zomaar eens gefotografeerd, gewoon omdat het een leuk kastje was. Ik heb toen eigenlijk niets geleend, ik had een hele e-reader vol boeken mee die ik nog wilde lezen. Maar het initiatief. Het is gewoon zo leuk!

(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.