Drie Vrienden, Een Huis en een Klusjesman – Astrid Harrewijn

Drie Vrienden, Een Huis en een Klusjesman - Astrid HarrewijnHeerlijk, een roman of ook wel chicklit. Een verhaal wat altijd goed afloopt, waarbij je niet hoeft na te denken over de verhaallijnen en dergelijke. Zo’n boek is Drie Vrienden, een huis en een klusjesman. Feelgood van begin tot eind, met soms wat pijnlijke, zielige momenten.

Over het boek

Sommige dingen doe je gewoon niet als je halverwege de dertig bent. Zoals je veilige vaste baan, je huis in Limburg en het vooruitzicht van een bruiloft inruilen voor een tijdelijke baan bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Noor doet het wél, tot verdriet van haar ouders en haar vriend. Ze betrekt samen met haar jongere zusje Kiki en studievriend Joost een verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Kiki is bewust single, het zwarte schaap van de familie en ziet de wereld als haar speeltuin. Ze werkt voor Jeff Koons en brengt zijn spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk. Joost, een vriendelijke maar ietwat stoffige vrijgezel, werkt als adviseur bij het Rijksmuseum.

Noor, Kiki en Joost delen lief, leed en de voordeur met elkaar en kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over het werk op het Museumplein. Terwijl het huis een verbouwing ondergaat ontdekt Noor zichzelf, de waarde van vriendschap, en een groot schandaal in de kunstwereld. Kortom: ze ontdekt het leven.

Wat vind ik van het boek?

Wat ik al in het begin schreef: heerlijk! Gewoon één verhaal, niets moeilijke verhoudingen. Gewoon een leven zoals je het overal tegen zou kunnen komen. Zoals Noor die van haar man vervreemd omdat ze zo’n leuke baan in Amsterdam kan krijgen en daar haar leven ziet. Het kan iedereen zo overkomen. Leuk boek voor wanneer je even niets aan je hoofd wilt hebben.

Titel: Drie Vrienden, Een Huis en een Klusjesman
Auteur: Astrid Harrewijn
Uitgever: Boekerij
Verschijningsjaar: 2016
ISBN: 9789022576175
Genre: Roman

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-18 No articles on this date.