Thee in Tibetaanse Tasjes van de Wereldwinkel

Thee in Tibetaanse Tasjes van de Wereldwinkel
Een Wereldwinkel bezoeken is altijd leuk. Even snuffelen tussen dingen die net even anders dan anders zijn en natuurlijk voor de Tony Chocolonely chocolade. Bij de Wereldwinkel Ede kwamen we tijdens het snuffelen deze Tibetaanse tasjes gevuld met thee tegen. Zo leuk. Daar heb ik dus twee tasjes van meegenomen, één gevuld met citroenthee en de ander gevuld met gemberthee. Naast dat het leuk en lekker is, steun je ook mensen in Nepal.

Thee in Tibetaanse Tasjes van de Wereldwinkel

Over de Tibetaanse Tasjes met thee

De tasjes waarin de thee verpakt is zijn eigenlijk Tibetaanse paspoorttasjes. Deze Tibetaanse tasjes worden gemaakt in een werkplaats van New Sadle in Kathmandu in Nepal. In deze werkplaats maken ex-lepra patiënten deze kleurrijke tasjes wat voor hen heel belangrijk is. Met dit werk kunnen zij nu een zelfstandig bestaan leiden, hoeven zij niet te bedelen en maken zij deel uit van de maatschappij.

De thee wordt verbouwd in de uitlopers van de Himalaya in het oostelijke deel van Nepal. Het land wordt bewerkt volgens traditionele landbouwmethodes zonder pesticiden of kunstmest. Hierdoor is de thee 100% biologisch en draagt het ook het Max Havelaar keurmerk.

De thee is verpakt als 50 losse zakjes thee. Let wel op, wanneer je twee verschillende smaken hebt, plak dan de smaak op het plastic zakje wat om de thee heen zit. Op de papieren labeltjes staat namelijk niet welke smaak het is.

Deze Tibetaanse tasjes met vijftig zakjes thee kostte bij de Wereldwinkel Ede 4,95.

(38 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.