Sneak Peek Juli 2016


Het bloggen ligt behoorlijk in het slop deze maand en dan heb ik geeneens vakantie. Warmte, meer reistijd ’s avonds vanaf mijn werk naar huis. Het hakt er wel in. Maar hoe was mijn maand? Geen foto’s van instagram meer, daar ben ik mee gestopt, maar foto’s die je hebt gezien via mijn twitter account. Deze maand stond in het teken van dineren in een trein, een leuke goodiebag bij de AKO, reizen met de NS terwijl Utrecht Centraal verbouwd wordt en noem maar op. Kijk mee:

Persoonlijk

Uitzicht Café t Heen en Weer Utrecht
Eigenlijk heb ik deze foto gemaakt op de laatste dag van juni. Britt, Tom en ik zijn toen gaan shoppen in Utrecht. We hebben er ook geluncht in een klein cafeetje aan de gracht. We hadden dit uitzicht, best mooi toch?

aka tas
De tijdschriftenwinkels Bruna, Primera en AKO hebben weer allerlei acties met zomertassen. AKO heeft echt de leukste bij twee geselecteerde tijdschriften krijg je een tas met inhoud. De inhoud dit jaar was leuk! Een blikje drinken, Kitkat chunky, een kleurboek voor volwassenen, een Harlequin romanboekje en een Stabilo markeerstift. Laat ik nu dol zijn op dit soort goodiebags!

driebergen regenachtig
In juli waren er grote werkzaamheden rondom Utrecht Centraal. Minder sporen en perrons beschikbaar, dus ook minder treinen die op Utrecht Centraal konden stoppen. Mijn trein reed maar naar Driebergen-Zeist. Vanaf daar moest ik een kwartier wachten voor een overstap naar Utrecht Centraal in een volle Intercity. Vreselijk.

werkzaamheden utrecht centraal
Zoals je ziet, Utrecht Centraal ligt echt overhoop.

Uitgeest
Grappig, met de Panoramatrein kwam ik dus een keer op het eindstation van de sprinter die ik naar mijn werk neem (Sprinter Rhenen-Uitgeest).

oude loc panoramatrein
Dit was de locomotief die de Panoramatrein trok. Echt een leuke ervaring trouwens, al treinend lekker eten.

oud bordje station driebergen zeist
Dit bordje moest ik gewoon even fotograferen. Door die overstap tijd heb ik daar nu wel de tijd voor. Zou dit bordje straks ook een plek krijgen als Driebergen-Zeist het nieuwe station heeft?

visjes tunnel driebergen zeist
De visjes in de tunnel onder de sporen van Driebergen Zeist zal ik ook wel missen als het verbouwd gaat worden.

plakaat Utrecht
Weer eens een ander stukje van Utrecht gezien tijdens een lunchwandeling. Dit tegeltjes schilderij van oud Utrecht moest gewoon op de foto. Het originele schilderij hiervan hangt in een Utrechts museum, maar welk, dat weet ik niet.

Sinte Marie
Op jacht naar cadeautjes voor Britt kwam ik langs het Pandhof Sinte Marie in hartje Utrecht. Wat een mooi stukje tuin. Jammer dat het zo ver van mijn werklocatie afligt, anders had ik hier vaker mijn lunch opgegeten genietend van de bloemen en planten in dit hofje.

Moestuin

Augurkje
Hoe vind je die? Mijn eerste, zelf gekweekte augurk. Zo grappig, en wat zien die dingen er uit eigenlijk.

augurk tomaat
Lekker in de salade: eigen tomaatjes en augurkjes. Zo leuk om eigen oogst te hebben, al heb ik geen hele maaltijden van mijn balkonmoestuintje, toch is het wat.

Food

Arabische Tomatensoep
Een Arabische tomatensoep maakte ik met de producten die ik kreeg uit de ArabFoodbox. Bijzondere, voedzame soep. De Arabische keuken heeft dan toch weer andere smaken dan wat ik normaal gewend ben.

creme brûlée
Britt wilde crème brûlée maken. Zo geschiedde. Zelfs het suikerlaagje ontbrak niet.

aardbeientaartje
Op visite bij Jan en Mieneke. Mieneke had dit aardbeientaartje gemaakt. Lekker zomers.

barbecue
Bij Jan en Mieneke hebben we ook gebarbecued op deze gasbarbecue, ook heerlijk op een zomerse dag.

gedekte tafel panoramatrein
Ik was uitgenodigd door Railpromo om mee te gaan met de Panorama rail restauranttrein. Geen vastgeschroefde banken en tafels in de trein, maar net gedekte tafels in panoramatrein met comfortabele stoelen.

hapje longhaas panoramtrein
Omdat onze treinreis maar anderhalf uur duurde in plaats van drie uur kregen we allerlei hapjes. Dit was het eerste hapje: longhaas met ingelegde komkommer.

tarte tatin panoramatrein
Het dessert was geen hapje, maar een echt dessert. Gelukkig maar, want het was zo lekker! Het was een tarte tatin net uit de oven met een bolletje ijs, een koekje en butterscotch saus.

oetker cake en taart vulling en lekkers
In een mooi doosje met glinsterende sterren, kreeg ik van Oetker hun nieuwste creatie: vulling voor cake en taart in de smaken salted caramel en choco. De recepten die er bij zaten waren ook al door Oetker gemaakt, we konden dus gelijk proeven. Bromnies met salie is trouwens best bijzonder.

taart
Lekker! Taart op het werk omdat we het toch best druk hebben in de zomerperiode.

(51 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Sneak Peek Juli 2016

  • dinsdag, 2 augustus 2016 om 21:52
   Permalink

   Aangepast! Was anders wel heel voorspellend al voor volgend jaar 😀

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
 • 2017-10-22 No articles on this date.