Armband van een Vork

Armband van een Vork
Afgelopen weekend was ik op het festival Pure Passie in Ede. Dit festival wordt al een paar jaar in Ede tijdens de Heideweek gehouden, alleen was ik er nog nooit geweest. Tot dit jaar dan. Wat een leuk festival was het met allerlei standjes, eten en ander vermaak zoals zang en theater. Bij de kraam van De Bestekkerie zag ik armbanden gemaakt van bestek. Twijfel, ik ben ook niet voor niets een weegschaal qua horoscoop, nog een rondje gelopen en ja toch deze armband gekocht. Een cadeautje voor mijzelf, en ik kon er wel een reden bij verzinnen. Een dag ervoor, 26 augustus, bestond Brutsellog al weer 11 jaar. Al 11 jaar een soort van foodblog. Zoals je ziet heb ik gekozen voor de armband van een vork. Helemaal gaaf toch?

Naast deze armband waren er ook armbanden van lepels, armbanden van leer met een vork, armbanden van bestek en steentjes, kandelaars, hangers noem maar op…

Armband van een Vork

Over De Bestekkerie

Evert en Marijke zijn begonnen met het maken van sieraden van bestek als probeersel. Dat werd al snel een serieuze hobby en nu staan zij op verschillende markten en fairs door het hele land. Het bestek, ook antiek bestek, wordt gecombineerd met onder andere zelf geïmporteerde glazen kralen uit Kroatië. De modellen zijn door Evert en Marijke zelf ontworpen en zijn daardoor uniek. Sommige modellen lijken misschien op elkaar, maar exact hetzelfde kan bijna niet. Het is nu eenmaal handwerk.

Armband van een Vork

Zelf maken?

Kan je ook zelf een armband van bestek maken? Een zoektocht op internet laat je al snel wat verschillende video’s zien. Deze van Stacie Grissom is denk ik een van de makkelijkste. Wat je nodig hebt is natuurlijk een vork, een nijptang, andere tangetjes om te buigen en een doekje om je vork te beschermen tijdens het buigen. In weer andere video’s wordt er gebruik gemaakt van bankschroeven en gasbranders. Dan lijkt mij deze video van Stacie toch een stuk simpeler. Het buigen moet je wel met beleid doen. Binnenkort maar eens proberen of het mij ook lukt met oud bestek. Zo goed als deze armband van De Bestekkerie zal mij niet zo snel lukken. Oké oefening baart kunst. Eerst genieten van mijn eigen “Brutsellog” cadeautje!


Deze video is gemaakt door Stacie Grissom. Bekijk ook haar blog “Stars for Streetlights

(107 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-11 No articles on this date.