Sneak Peek Juni 2016

collage juni 2016
Deze maand zijn we een weekje op vakantie geweest naar het zuiden des lands. Vaals. Een weekje wandelen, shoppen (chocolade!) en ook lekker eten. Heerlijk hoor zo’n weekje relaxen. Wat ik verder heb meegemaakt? Genoeg!

O ja, ik heb besloten om te stoppen met Instagram en Facebook. Op Facebook worden alleen nog geautomatiseerde posts geplaatst. Reden? Sinds Instagram bij Facebook hoort weet Instagram zo veel van je en de gerichte reclamepost zijn gewoon te eng (en ik heb net een boek gelezen, fictie weliswaar, over profilering door computerprogramma’s). Via Twitter, post ik nog wel foto’s en de Sneak Peeks gaan niet verdwijnen hoor, want die zijn best leuk om te maken en nog eens terug te kijken.

Persoonlijk

utrecht centraal vanaf trap spoor 18/19
Zo vervelend… vanaf begin juni tot en met bijna eind augustus rijden de spitstreinen niet op mijn traject vanwege werkzaamheden op Utrecht Centraal. In ieder geval zijn ze bezig… Als ze in september dan maar weer rijden hoor. Dat wachten op Utrecht Centraal duurt me soms veel te lang.

boekspot Hoog Catharijne Utrecht
Zo’n leuk initiatief, Boekspot Hoog Catharijne. Het is een initiatief van de bibliotheken en naast de boekspot op Hoog Catharijne kan je op meer plekken al boeken ruilen, even lenen zonder dat je lid hoeft te zijn van een bibliotheek. Ik ruilde een ‘niet leuk’ boek voor dit boek. Ben benieuwd of deze leuker, interessanter is dan het boek wat ik daar in de kast heb gezet.

ns 150 jaar munt
Mijn vader spaart munten. Zo heeft hij ook NS-munten. Munten met allerlei verschillende treinen. Deze munten zijn in 1989 geslagen vanwege het 150 jaar bestaan van de NS.

alden bieden
Op advies van de eigenaar van Lunchroom de Molen in Lanaken zijn we tijdens onze vakantie naar het kasteel Alden Biesen in Bilzen gereden. Leuk kasteel, aanrader om daar eens te gaan kijken.

vetplantje in bloei
Leuk, kom je thuis van vakantie en dat staan de vetplantjes in bloei. Bijzondere bloemen hebben die eigenlijk.

hortensia
Ook de hortensia’s bloeien allemaal. Bij ons zijn ze nu allemaal roze geworden. Om ze blauw te houden moet je er speciaal spul bijgooien. Ach dit is kennelijk de natuurlijke kleur.

koets
Rijd je in Veenendaal, moet je achter een koets stoppen voor het stoplicht. Weer eens wat anders dan al die auto’s die er anders voor staan.

Moestuin

aardbeitjes
Aardbeitjes! Van plantjes die als loot zijn begonnen bij een ander aardbeiplantjes. Zo grappig dat er dan opeens aardbeitjes aanzitten. Alleen nog wat roder worden en dan aardbeitjes van eigen zoldermoestuintje.

rood aardbeitje
Zo gaaf, de allereerste echte rode aardbei aan het plantje. Britt had de eer hem te mogen op eten. Een aardbei zo net vers geplukt smaakt toch net anders, lekkerder.

sperzieboontjes
Sperzieboontjes aan mijn eigen gekweekte sperziebonenplantje. Het is dan wel niet een heel maal, maar toch er hangen sperzieboontjes aan.

cactussen kweken
Mijn eerste niet-instagramfoto is er eentje van mijn cactussen die ik eind maart zo’n beetje heb gezaaid. Ik vond het nu wel tijd dat ze hun eigen potje kregen. Ik had zes potjes, zes cactussen kregen deze potjes en de overgebleven twee bleven gewoon in de twee grote kweekpotten staan. Ben benieuwd of het nu wel wat gaat groeien. Ik weet het, het is geduld hebben. Wil je iets cactus hebben kan het zo een jaar duren, dat duurt dus nog wel even.

Food

pannenkoek spek kaas
Ik had nog een aantal pakken Koopmans pannenkoekmix over en Britt had zin in pannenkoeken. Ik at een pannenkoek spek en kaas. Zo lekker.

barbecue
Code geel voorspeld, dan kan je toch prima barbecueën? Op een paar regendruppels na was het eigenlijk prima te doen. Hier zit de fik er al prima in.

ben & jerry mini
Lekker, mijn jarige collega Marlijn trakteerde op ijsjes en had ook Ben & Jerry’s ijsjes meegenomen. Ik koos voor de chocolate fudge brownie. Heel lekker natuurlijk!

zwart sesamijs kiyoshi veenendaal
Britt is geslaagd voor haar rijbewijs! Dat werd gevierd met een etentje bij Kiyoshi in Veenendaal. Er kwam veel op tafel, maar dit bolletje zwart sesamijs kon er nog best bij!

rittersport en thee
De eerste inkopen in Vaals deden we al op vrijdagavond. Alle nieuwe Rittersport zomersmaken en Rittersport taco-chocolade. Die lijkt me wel heel bijzonder. De citroen is trouwens al goedgekeurd!

chocoladehemel Lindt
Via een andere blogger, Margriet van Overeten.com, wist ik dat in Aken een fabrieksverkoop van Lindt was. Dat was me een hal vol chocolade! Echt een chocoladehemel als je van chocolade houdt.

zwarte madonna eetcafé
Zo leuk, overal waar je kijkt zie je in dit eetcafé, De Zwarte Madonna, wel iets kerkelijks. Hier is het nog vrij leeg maar vrij snel zat het toch erg vol.

arabfoodbox
Leuk thuiskomen van vakantie. Er was een doos met allerlei Arabische lekkernijen bezorgd. Dit is de Arabfoodbox wat gelanceerd is door Nadia Zerouali. Met de Arabische keuken heb ik weinig ervaring, dat wordt dus experimenteren de komende week.

vol au vent
Zo lekker, vol-au-vent. Ik zag dit in het gehaktballenkookboek van Wim Balieu en met wat aanpassingen heb ik het gemaakt. Het was echt schoon op deze pan vol!

(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.