Shoot! Fotograferen met je hart

Shoot! Fotograferen met je hart Anki Wijnen
Dit boek, Shoot van Anki Wijnen, stond al een tijdje hoog op mijn verlanglijst. Al kon ik het nergens vinden, online dat wel, maar ik ben zo’n muts die het gewoon gelijk in handen wilt hebben. Bij Strand West in Utrecht zag ik het liggen en nam ik het mee. Leuk, inspiratie opdoen over fotografie op een leuke, speelse manier!

Shoot! Fotograferen met je hart Anki Wijnen

Shoot!

Het boek is ingedeeld in: zien, toeval & creativiteit, compositie, mensen, producten & interieurs, eten, fotograferen met je smartphone, creatieve tips & tricks en hoe werk je met de camera. Zien, toeval en creativiteit leert je kijken, waarom kan net die ene foto die emotie bij je oproepen.

In compositie leer je eigenlijk chaos te vermijden op foto, waarom is die ene uitsnede net beter dan de ander? Het hoofdstuk fotograferen met je smartphone hoort er natuurlijk helemaal bij. Dit is gewoon wat bijna iedereen doet. Op vakantie maak ik eigenlijk alleen maar foto’s met mijn iPhone. Het belangrijkste hoofdstuk is natuurlijk hoe werkt je camera? Leer eindelijk eens met die knopjes omgaan!

Het hele boek is echt Zilverblauw met een beetje Snor. Vrolijke kleuren, echt zo’n meisjesboek met veel roze accenten. Verder heeft het boek zo’n grappige omslag van dik karton en een linnen rug, net even iets anders tussen alle boeken!

Shoot! Fotograferen met je hart Anki Wijnen

Wat ga ik er mee doen?

Eerst ga ik de Shoot photochallenge oefenen, eens kijken of ik met mij iPhone of spiegelreflexcamera mooie foto’s kan maken. Daarna misschien wel een fotocursus? Ik maak dan best wel vaak foto’s, elke dag voor Brutsellog, maar ben heel makkelijk qua foto’s maken. Ik zet de spiegelreflex op P van automatisch, zet de flitser aan, de lamp op de maximale verlichten en klik, klaar. Dat kan natuurlijk mooier, maar met die knopjes en zo, op de een of andere manier durf ik dat niet zo goed. In ieder geval is Shoot een mooi begin!

Meer over Shoot! lees je hier bij Zilverblauw. Hier kan je het ook gelijk bestellen en lees je nog handige tips

Titel: Shoot! Fotograferen met je hart
Auteur: Anki Wijnen
Uitgever: Snor
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789463140003
Winkelprijs: 19,95

(25 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-18 No articles on this date.