Het Joshua Profiel – Sebastian Fitzek

Het Joshua Profiel - Sebastian FitzekEr is weer een nieuw boek van Sebastian Fitzek: Het Joshua Profiel. Zonder de samenvatting te lezen ben ik begonnen in het boek en net als andere boeken van Sebastian Fitzek is ook dit boek weer enorm spannend. Anders dan andere boeken laat het je ook nadenken.

Het Joshua Profiel

De als schrijver mislukte Max is een brave en plichtsgetrouwe burger – anders dan zijn broer, die in een gesloten psychiatrische inrichting zit. Maar Max heeft nooit iets illegaals gedaan in zijn leven. Tot nu toe. Binnen een paar dagen zal hij een van de meest verschrikkelijke en weerzinwekkende misdaden plegen waar mensen toe in staat zijn, hij weet het alleen zelf nog niet. Er zijn echter mensen die er wel van afweten en die willen hem vermoorden voordat het te laat is.

Wat vind ik van het boek

Spannend, maar in het begin ook vaag. Hoe weet die ene patiënt waar Max opeens naar toe moet dat Max het land uit moet, zich moet verstoppen voor het te laat is. Verder in het verhaal begint het kwartje te vallen. Er blijkt een of andere supercomputer te zijn die iedereen kan profileren en kan voorspellen of iemand iets kwaads in de wil heeft. Dit kan het programma aan de hand van je zoekopdrachten en je chatgedrag, maar ook via je betaaltransacties in winkels. Eigenlijk iets wat Facebook en Instagram ook doen door je gerichte content en reclames te geven. Best een eng idee, dat overheden gewoon met je mee kunnen kijken. Is dit toekomst of wordt hier al lang gebruik van gemaakt? Het verhaal laat in ieder geval zien dat je voorzichtig moet zijn met wat je achterlaat op internet want je weet maar nooit.

Titel: Het Joshua Profiel
Auteur: Sebastian Fitzek
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2016
ISBN: 9789044349870
Genre: Thriller
Winkelprijs: 19,99

(21 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.