Vraag niet waarom – Simone van der Vlugt

Vraag niet waarom - Simone van der VlughtWeer een deel in de serie van schrijfster Simone van der Vlugt waarin Lois Elzinga de hoofdrol speelt. Dit is inmiddels het derde deel na Morgen ben ik weer thuis en Aan niemand vertellen. Eerdere boeken in de reeks heb ik al gelezen, dus dit boek moest ik natuurlijk ook lezen. Heel fijn is dat de serie ook boeken zijn die je op zichzelf kan lezen. Een volgorde is niet heel belangrijk.

Over het boek:

Vraag niet Waarom

Op het parkeerterrein van een Alkmaars winkelcentrum wordt een vrouw neergestoken. Niet lang daarna overlijdt een schoolmeisje in de steeg achter haar huis aan haar verwondingen en kort daarop wordt er een derde steekpartij gemeld. Er is weinig dat deze slachtoffers met elkaar bindt. Samen met haar vaste partner Fred staat rechercheur Lois Elzinga weer voor een mysterie. Ondertussen maakt Lois’ zus Tessa een moeilijke periode door en heeft ze ook nog eens last van een gluurder. Voor beide zussen geldt dat het ver leden dichterbij komt dan hun lief is.

Wat vind ik van het boek?

Net als andere boeken van Simone van der Vlugt leest dit boek fijn. Het boek zit goed in elkaar. Wanneer komt er eigenlijk een tv-serie van deze boeken? Gewoon een Nederlandse serie, in de sfeer van de BBC detectives of Scandinavische series, maar dan van een Nederlandse schrijfster. Kan best goed zijn. Een jonge rechercheur, haar zus, haar familie en zaken die lastig zijn. Kortom een goed boek!

Titel: Vraag niet waarom
Auteur: Simone van der Vlugt
Uitgever: Ambo Anthos
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789026331862
Genre: literaire thriller
Winkelprijs: 12,50

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-12 No articles on this date.