Live Love Run – Annemerel de Jongh

Live Love Run - Annexeren de Jongh
Soms denk ik, waar ben ik mee bezig? Waarom wil je nu gaan lopen…? Toch lukt het me nog steeds om om de dag op de crosstrainer te klimmen en met Runcoach een soort van te lopen. Oké dat is natuurlijk niet het echte werk, je moet buiten gaan lopen. Dat wil ik gaan doen als ik klaar ben met alle Runcoach lessen op de crosstrainer, een goede sportbh, een tight en echte hardloopschoenen heb ik al. Het boek van Annemerel heb ik inmiddels uit en met haar tips gaat het me lukken, een beetje zelfmotivatie heb ik wel nodig.

Opbouw van Live Love Run

Na de inleiding en de FARQ (Frequently Asked Running Questions) is het boek ingedeeld in tien hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk ‘ik wilde alleen maar Blake Lively zijn’ gaat over de ervaringen van Annemerel toen zij voor het eerst ging hardlopen. Met haar tips ben je beter voorbereid dan Annemerel toen zij begonnen is met hardlopen. In het tweede hoofdstuk ‘bigger, better, faster, stronger’ leer je dat er verschillende soorten trainingen zijn. In het derde hoofdstuk ‘vermiste teennagels en bloedende blaren’ lees je waarom je nu gelijk al goede hardloopschoenen moet kopen en niet op je sneakers moet gaan lopen. Het vierde hoofdstuk ‘de straat is mijn catwalk’ alles over hardloopkleding. Je wilt er natuurlijk wel een beetje leuk bij lopen. Het vijfde hoofdstuk ‘verslaafd’ gadgets maken het hardlopen natuurlijk ook leuk.

In hoofdstuk zes ‘ik wil alleen maar alles’. Als je gaat hardlopen krijg je ook te maken met blessures en andere ongemakken. Samen met een sportarts vertelt Annemerel er alles over. In hoofdstuk zeven ‘Ik heb er geen kracht voor’ krijg je allerlei andere trainingen om je lijf sterker te maken om het hardlopen vol te houden. Het achtste hoofdstuk ‘what doesn’t kill you makes you stronger’ gaat over motivatie, ook wel erg belangrijk wanneer je het hardlopen wilt volhouden. Negen ‘wedstrijdeuforie’ tips hoe je je hardloopwedstrijden kan lopen. Het laatste, tiende hoofdstuk ‘zelfs als alles tegenzit’, een persoonlijk verhaal over hoe echt alles kan tegenzitten tijdens het hardlopen.

Na de hoofdstukken ook nog wat extra’s: hoe maak je bijvoorbeeld de perfecte hardloopselfie. Krijg je recepten die gewoon gezond zijn voor een hardloper. Je vindt er ook nog loopschema’s om zelfs voor een hele marathon te trainen en krijg je de beste 25 hardlooptips nog even op een rijtje.

Wat vind ik van het boek?

Op de voorkant staat al: inspirerende verhalen, recepten en praktische tips van een hardloopjunkie. Dat is ook precies zoals het boek is. De eigen verhalen van Annemerel zijn aanstekelijk. Ik wil best wel gaan hardlopen. Ik heb al bijna alles in huis om echt op de weg te gaan lopen. Alleen die eerste stap hè… In ieder geval ben ik al bezig om conditie op te bouwen op de crosstrainer, dat is al stap één en straks langzaam ook dat hardloopvirus zien te krijgen, al zal ik nooit een hardloopjunkie worden. Een marathon lopen wordt hem niet voor mij, maar gewoon zo voor de leuk hardlopen is ook goed genoeg. In ieder geval zal ik het boek er af en toe bijpakken om net even weer wat meer motivatie te krijgen (en tips te krijgen om beter te gaan lopen).

Titel: Live Love Run
Auteur: Annemerel de Jongh
Uitgever: A.W. Bruna
Verschijningsjaar: 2016
ISBN: 9789400507210
Winkelprijs: 20,00

(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-11 No articles on this date.