Als het zaterdag wordt – Nicci French

Als het zaterdag wordt - Nicci FrenchHet zesde deel alweer in de Frieda Klein serie. Bijna het laatste deel dan? Alleen de zondag mist nog in het deel. In dat deel komen er waarschijnlijk achter waarom al die dagen in de titels zitten, want eigenlijk gezegd heb ik dat nog niet helemaal door. Aangezien ik de andere vijf delen in de Frieda Klein serie al gelezen heb, wilde ik Als het zaterdag wordt natuurlijk niet missen. Weer een spannend boek, maar dat zijn we wel gewend van het schrijversduo Nicci French.

Als het zaterdag wordt

De 32-jarige Hannah zit opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat ze jaren geleden is veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. De moorden waren spraakmakend en domineerden de kranten vanwege het gewelddadige karakter ervan. Psychotherapeute Frieda Klein staat bij de mysterieuze Walter Levin in het krijt: een jaar geleden heeft hij ervoor gezorgd dat inspecteur Karlsson zijn baan kon houden in ruil voor een gunst van Frieda. En nu moet Frieda Klein haar schuld inlossen: Walter wil dat ze Hannah bezoekt om te beoordelen of ze daadwerkelijk gestoord is. Maar wanneer Frieda bij de inrichting komt, ontdekt ze dat er toch meer aan de hand is dan in eerste instantie leek…

Wat vind ik van het boek

Weer een echt Frieda Klein boek. Spannend geschreven, maar ook herkenbaar. Je weet eigenlijk wel hoe het af gaat lopen. Frieda Klein heeft altijd gelijk. Mocht er nog een zevende boek komen, wat hoogstwaarschijnlijk een boek met ‘zondag’ in de titel zal gaan heten, zal ik het wel lezen. Daarna kan de reeks met Frieda Klein best stoppen en mag het schrijversduo Nicci French een ander personage gaan creëren. Leuk en spannend om te lezen.

Titel: Als het zaterdag wordt
Auteur: Nicci French
Uitgever: Ambo Anthos
Verschijningsjaar: 2016
ISBN: 9789026328442
Genre: Literaire thriller
Winkelprijs: 19,99

(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-19 No articles on this date.