Sneak Peek Mei 2016

Collage steak peek mei 2016 foto's
Heerlijk een paar korte weken deze maand gehad. bevrijdingsdag/hemelvaart, jammer genoeg viel dat op één dag, en Pinksteren. Lekker bezig geweest in de keuken. Zo maakte ik chocoladetaartjes met slagroom die op moest en op chocolade na had ik toch al alles in huis, dus waarom niet. Het was deze maand ook moederdag. Van Britt kreeg ik allerlei leuke dingetjes voor thee en om te bakken. In de moestuin was het deze maand dan weer warm en dan weer koud. In ieder geval staan de plantjes er best goed bij, alleen moet ik wel geduld hebben. In Utrecht ontdekte ik ook nog per toeval een MiniBieb. Zo’n leuk initiatief! Verder probeer ik sportief te doen op de crosstrainer, bakte ik ook nog yoghurtcake en maakte ik zelf frikandellen en spotte ik een heuse komkommer aan mijn komkommerplant. Kijk maar …

Persoonlijk

crosstrainer
Ik ga weer een poging doen om fitter te worden. Ik heb het stof van de crosstrainer gehaald, de podcast van Running Coach van Renate Wennemars op mijn iPhone gezet en aan de hand van 18 trainingen hoop ik wat conditie op te bouwen. Wie weet ga ik daarna echt hardlopen, maar dan buiten.

tuintje
Mooi weer, dat betekent ook weer lunchwandelingen. Deze keer waren we weer een andere richting opgeslagen en ergens bij het “Huis Utrecht” kwamen we een soort minituintje tegen met allerlei planten en kruiden. Leuk om dat zo te ontdekken.

muurschildering
Tijdens diezelfde lunchwandeling ook weer een nieuwe muurschildering gezien. Eigenlijk is dit geen echte muurschildering, want het was op op platen geschilderd. Mooi is het wel!

moederdagcadeautjes
De avond voor moederdag kreeg ik al cadeautjes van Britt. Zo lief want ik ben maar haar “halfmoeder” zoals we het noemen. Ze had allerlei leuke dingetjes uitgezocht voor mij. Ik kan weer gaan bakken, veel theedrinken en chocolademelk drinken. Nou dat gaat wel lukken!

jaabeursplein utrecht werkzaamheden
Eens de andere kant uit van Utrecht Centraal. Aan deze kant, het Jaarbeursplein, wordt net als de andere kant gewerkt. Wat ik zo leuk vond waren die plantenbakken aan de hekken rondom de werkzaamheden. Dat maakte het net even wat leuker.

minibieb utrecht
Tijdens een lunchwandeling kwam ik deze Minibieb tegen. Zo’n leuk initiatief! Een paar dagen later ben ik gewapend met een boek nog een keer naar deze Minibieb in de blokstraat in Utrecht gegaan om te ruilen. Zo kan ik nu gaan sudoku-en en sokken breien onderweg.

theesetje Zideris
Soms mag je jezelf een cadeautje geven. Ik gaf mijzelf dit theesetje cadeau, gemaakt door de bewoners van Zideris. De theeglazen zijn overigens gegraveerd met respectievelijk een eekhoorntje en egeltje.

Moestuin

tuinkasje
Zo leuk, ik heb mijn eigen tuinkasje. Ik had het kasje al bij mijn vader gezien die het bij de Action had gekocht. Alleen de Action in Veenendaal en Utrecht hadden het kastje niet. Wat was ik blij dat mijn vader nog een kasje vond bij de Action in Driebergen en ik het van hem mocht overnemen!

tuinkasje opgebouwd
Vrijdag gekregen en zaterdag gelijk opgebouwd en plantjes in het tuinkasje gedaan. Staat er leuk bij zo!

paprika cherrytomaatjes
Van mijn plantjes die ik bij de Hoogvliet had gekocht haalde ik al deze twee paprikaatjes en cherrytomaatjes. Het ruikt dan ook zo supervers zo vers geplukt!

bloem komkommerplant
Zo mooi geel die bloem van de komkommerplant. Gaat prima zo op het balkon tijdens de zomerse dagen.

steunen
Een aantal plantjes die ik zelf had gezaaid hebben steun nodig. Nu nog met satéstokjes en zo…

komkommers
Zo leuk! Nu zie je toch echt wel dat dit straks komkommers gaan worden!

sla, komkommer, cherrytomaatjes
Zo leuk om dingen uit je eigen moestuin te oogsten. Ik oogstte een kleine krop krulsla, een snoepkomkommer en cherrytomaatjes. De komkommer was gewoon nog warm van de zon. Wat lekker is het zo uit je eigen tuintje eigenlijk. Zo vers!

Food

yoghurtcake
Van Koopmans kreeg ik eind april een pakje yoghurt met mijn naam opgestuurd en een dag later een pak Koopmans yoghurtcake. Zonder boter maar met yoghurt kan je dus een cake maken.

yoghurtcake
Met de yoghurt en het pak Koopmans yoghurtcake aan het bakken gegaan. Dit moet een soort limoen-kokos-yoghurtcake worden. Eerst mixen.

tandoori tikka masala pizza
Omdat ik op een folder van een bekende afhaalpizzeria een ‘curry=pizza’ zag staan bedacht ik deze tandoori tikka masala pizza. Eens wat anders weer zo met tandoori kruiden en een saus met tikka masala paste.

Magnums
Lekker, Michel nam na het benzine tanken Magnum double caramel mee. Veel te lekker.

SantaMaria Kentucky Whisky saus
Onlangs kreeg ik van SantaMaria een barbecuepakket opgestuurd met onder andere deze Kentucky whisky saus. Nu de zomerse dagen zijn begonnen kunnen we het dan eindelijk proberen.

barbecue
Gemarineerde kipsateetjes (ook met SantaMaria marinades) en zoete puntpaprika’s. Het barbecueseizoen kan beginnen!

frikandellen maken
Zo op eerste Pinksterdag leek me het grappig om weer zelf frikandellen te maken en zo geschiedde.

frikandel speciaal
Het lijkt qua vorm meer op een pikanto: mijn frikandel. Lekker een frikandel speciaal er van gemaakt, was best lekker, een beetje zoet, maar toch best wel een prima frikandel.

chocoladetaartjes
Bijna klaar, de chocoladetaartjes zijn bijna af. Alleen de chocolade moet nog een beetje opstijven en dan genieten!

honing mosterd van struisvogelei
Leuk een potje honingmosterd saus gemaakt met een struisvogelei gemaakt door Maarten Loosen. Zou dat nu anders smaken dan een honingmosterdsaus gemaakt met een kippenei?

(35 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.