Havo is geen optie – Martje van der Burg

Havo is geen optie - Martje van der BurgDit boek heb ik al tijdens mijn vakantie in maart gelezen, al weer een tijd geleden eigenlijk. Ik wilde dit boek lezen omdat ik zelf werk op een hogeschool (niet met studenten zelf, maar administratief) en zelf ooit een periode op een best wel elitaire school heb gezeten (niets voor mij). Hoe beleeft een lerares zo’n school? Hoewel het geen autobiografisch boek is, maar een roman, is het toch zeker een herkenbaar boek.

Over Havo is geen Optie

Havo is geen optie is een roman van Martje van der Brug over ontspoorde ambitie in een villadorp. Jenneke Wissink gaat aan de slag als docent natuurkunde op een middelbare school in Berkheij. Het blijkt dat veel ouders te hoge verwachtingen hebben van hun kinderen het vwo is de norm, maar niet iedereen haalt dat. Terwijl ze iedereen zo goed mogelijk probeert te helpen, komt ze erachter dat sommige leerlingen wel erg ver gaan om aan de norm te voldoen.

Martje van der Brug is copywriter. Ze komt uit Wassenaar, waar ze meer dan tien jaar op bestuurlijk niveau betrokken was bij een middelbare school. Tegenwoordig woont en werkt ze afwisselend in Nederland en Zuid-Frankrijk.

Wat vind ik van het boek?

Wat ik al aan het begin schreef, ik vind het boek herkenbaar. Zowel qua wat ik in het verleden heb meegemaakt en wat ik nu hoor over eerstejaarsstudenten die toch wel redelijk gepusht worden door hun ouders naar een specifieke opleiding. Het boek zelf is vlot geschreven, het leest echt als een trein. Jenneke is echt een leuk hoofdpersonage, had ik haar ooit maar als mentor gehad destijds. Aandacht voor de mensen en niet voor het elitaire gedoe er omheen. Leuk boek, zeker een aanrader (ook al ben je geen lerares, werk je niet op een school of heb je geen schoolgaande kinderen).

Titel: Havo is geen optie
Auteur: Martje van der Burg
Uitgever: Ambo Anthos
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789026328794
Genre: Roman
Winkelprijs: 10,00

(54 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-12 No articles on this date.