Detox je huid – Adina Grigori

Detox je huid - Adina Grigori
Zelf weet ik dat ik een lastige huid heb. Jarenlang heb ik allerlei smeersels en crèmes gebruikt, steeds tot de conclusie komend dat het niet echt veel hielp of dat het juist meer pukkeltjes gaf (terwijl je natuurlijk minder wilt). Op de Culiperslunch kwam ik dit leuke boekje tegen: Detox je huid. De beste smeerseltjes voor je huid en haar maak je gewoon met dingen die gewoon in je keuken kunnen staan, denk maar eens aan bijvoorbeeld olijfolie. Kortom reuze interessant.

Opbouw van Detox je huid

Het boek laat van a tot z zien wat je huid is, wat er gebeurt wanneer je verkeerd eet en wat beautyproducten met je doen. Het begint met ‘je geweldige huid’. In dit hoofdstuk lees je hoe je huid werkt, wat het doet en dergelijke. Vervolgens in ‘omarm je genen’ ontdek je dat je genen ook een belangrijke invloed hebben op je huid, net als je voeding waarover je alles leest in ‘je bent wat je eet’. Vervolgens ga je aan de slag met je voeding. Wat is goed voor je, wat zijn je valkuilen en aan de hand van recepten kan je onder andere meer groenten in je voeding krijgen (want groenten eten we allemaal te weinig, volgens Adina). Daarna lees je alles over ‘de minder fraaie kant van de beautyindustrie’, wat vooral interessant is zijn al die gevaarlijke stoffen (met moeilijke namen) er in allerlei crèmes worden gestopt. Tijd om je huid te detoxen, hoe? Dat staat in het hoofdstuk ‘detox je huid’. De recepten voor nieuwe crèmes zonder gevaarlijke stoffen staan in het laatste hoofdstuk ‘van de keuken naar de badkamer’.

receptkaartjes detox je huid

Wat vind ik van het boek?

Zoals ik al in het begin schreef, reuze interessant, zeker nu Britt een onrustige huid heeft en allerlei ingrediënten van crèmes en dergelijk steeds weer goed moet bestuderen. Pakt ze eens iets waar net dat ene ingrediënt in zit waar ze allergisch voor is, dan heeft ze er behoorlijk last van. Het boekje was ook gelijk interessant leesvoer voor haar. Britt’s reactie op het boek was naast interessant ook wat grappig geschreven. De schrijfster, Adina Grigori, schrijft met humor over haar eigen ervaringen. Detox je huid is echt een boekje wat je moet lezen als je afwilt van al die chemische middelen in producten, net zoals al die chemische e-nummers die je in voeding terug kan vinden. Om zelf beautyproducten te maken kan je zo in je eigen keukenkastjes duiken, want bijvoorbeeld in droogshampoo zit gewoon maïzena. Voor sommige ingrediënten moet je misschien wel langs een reformwinkel gaan. Sowieso vinden Britt en ik Detox je Huid een super interessant boek, leuk geschreven en leuk om de recepten uit te proberen.

Titel: Detox je huid
Auteur: Adina Grigori
Uitgever: A.W. Bruna, Lev.
Verschijningsjaar: 2016
ISBN: 9789400507234
Winkelprijs: 19,99

(54 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.