De Noordzeemoorden – Isa Maron

noordzeemoorden 1 GalgenveldDrie boeken in één post: De Noordzeemoorden van Isa Maron. De boeken wilde ik al een tijdje lezen, zeker nadat ik in Callantsoog een markering in de stoep vond over de Noordzeemoorden. Inmiddels heb ik de drie boeken uit en moet ik nog wachten op het vierde en laatste deel. Ik wil nu wel weten wat er gebeurt is met de zus van Kyra. Op naar de vierde zaak, alleen wat voor een zaak gaat dit worden? Eerst de eerste drie boeken, wat staat er op de achterflappen en wat vind ik er van?

Noordzeemoorden 1: Galgenveld

Meedogenloos. Zijn nieuwe mantra. Het woord bevalt hem. Meedogenloos. Te lang is hij die lieve jongen geweest. Zijn moeder zei het vroeger zo godvergeten vaak dat hij dacht dat het wel waar moest zijn. ‘Het is zo’n lieve jongen.’ Niet meer. Nooit meer. Op een mistige zondagochtend, op het stilste uur van de beginnende dag, koerst de veerpont van Amsterdam CS naar Noord recht op een lijk af. Aan een van de hoge lantaarnpalen aan de kade bungelt het lichaam van een man, zijn gezicht gruwelijk vertrokken, zijn broek op zijn enkels. Kyra – die een obsessie voor crime heeft – springt meteen op haar scooter, scheurt langs het Noordhollands Kanaal en komt tegelijk met de politie aan bij het IJ. Hevig geïnteresseerd in de live moord, wat er op een PD allemaal gebeurt, hoe de politie zich gedraagt en wat de eerste stappen in het onderzoek zijn, laat Kyra zich niet zomaar wegsturen. Ze krijgt woorden met Maud Mertens, de verantwoordelijke rechercheur. Op dat moment draait de wind het lichaam een beetje, en stelt Kyra verbaasd vast dat ze de man kent. Het is Marc Gaullier, de populaire docent kunst van haar school. Deel 1 in de reeks De Noordzeemoorden.

De Noordzeemoorden 2 ijskoud isa maron

Noordzeemoorden 2: IJskoud

Op een koude novemberdag worden de doorgewinterde rechercheur Maud Mertens en de jonge Kyra Slagter weer samengebracht door een mysterieuze zaak. Twee jonge kinderen verdwijnen op bijna hetzelfde moment. Hoewel de politie met man en macht onderzoek doet, kan dat niet voorkomen dat er de volgende dagen meer kinderen ontvoerd worden. Er is geen enkele connectie tussen de verdwijningen: ze vinden overal in West-Nederland plaats, de kinderen zijn tussen de acht en twaalf jaar oud en er wordt geen losgeld geëist. Diverse Amber Alerts leveren niets op. Hoe meer kinderen verdwijnen, hoe groter de onrust in het land wordt.

Voor Mertens vormen de verdwijningen een onwelkome herinnering aan een oude zaak waarin een jong meisje slachtoffer werd. Toch maakt dit juist dat ze verbeten achter de ontvoerders aan gaat. Kyra weet wat het is als een familielid wordt weggerukt en je vol vragen achterblijft: ontvoerd, vermist, vermoord? De zaak spoort haar nog meer aan haar eigen vermiste zus te vinden: vier jaar geleden verdween Sarina, zonder spoor of bericht. Tot Kyra ineens een briefkaart van Sarina ontvangt.

de noordzeemoorden 3 ritueel isa maron

Noordzeemoorden 3: Ritueel

In 2014 veroverde Isa Maron de boekhandels en lezers met deel 1 en 2 van de succesvolle serie De Noordzeemoorden; een knap geconstrueerde, vierdelige thrillerserie die de lezer meevoert van Amsterdam naar Texel, en verder op een tocht langs de kille Noordzee. Op overtuigende wijze schiep Maron een beklemmende wereld waarin de levens van rechercheur Maud Mertens en student Forensisch Onderzoek Kyra Slager samenkwamen. Vele lezers raakten in de ban van de verdwijning van Sarina, de zus van Kyra. In Ritueel, deel 3 van de serie, raakt het onderzoek naar de vermissing van Sarina in een stroomversnelling en zowel Kyra als Maud beseffen dat de zaken waar ze aan werken veel groter zijn dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Wat vind ik er van?

Spannende boeken, het leest makkelijk en je kan je snel inleven in Kyra, de hoofdpersoon in de Noordzeemoorden-reeks. Ik zou me zelfs kunnen voorstellen dat er een tv-serie hiervan kunnen maken. Dat doen ze ook met veel Scandinavische auteurs, dus waarom niet met meer Nederlandse auteurs? Oké Baantjer… Dat is zo’n auteur van wiens boeken een gelijknamige serie is gemaakt. Beetje een Scandinavisch sfeertje en je hebt een mooie serie denk ik? In ieder geval kijk ik uit naar het vierde deel. Het lijkt er op dat het deel Eindspel gaat heten volgens de laatste berichten op de facebookpagina van Isa Maron. Weten we dan echt wat er met Sarina, de zus van Kyra is gebeurt op Texel?

Titel: De Noordzeemoorden 1: Galgenveld
Auteur: Isa Maron
Uitgever: Mistral
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789048822652
Genre: Thriller
Winkelprijs: 10,00

Titel: De Noordzeemoorden 2: IJskoud
Auteur: Isa Maron
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789048822706
Genre: Thriller
Winkelprijs: 19,95

Titel: De Noordzeemoorden 3: Ritueel
Auteur: Isa Maron
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2015
ISBN: 9789044348156
Genre: Thriller
Winkelprijs: 19,99

(75 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-12 No articles on this date.