Crime Drama: The Five van Harlan Coben

The Five van Harlan Coben
Nu het zomerseizoen begint op tv (wat steeds vroeger begint lijkt het wel) zijn we op zoek gegaan naar nieuwe series. Zo kwamen we via Marcella op IMDB terecht bij the Five. Een serie bedacht door thrillerauteur Harlan Coben. Deze serie is de eerste uit zijn hand en van mij mogen er wel meer komen. Het plot zat goed in elkaar. Pas bij de een na laatste aflevering krijg je iets door, daarvoor word je elke keer op het verkeerde been wordt gezet. De serie is inmiddels uitgezonden op SKY One.

Over The Five

In 1995 gaat een vriendenclub, Mark Wells, Danny Kenwood, Slade en Pru Carew, naar het bos om te schillen. Het broertje van Mark, Jesse, wil persé mee. Op een gegeven moment wordt Jesse naar huis gestuurd. Alleen hij komt nooit aan, er wordt geen spoor meer van hem gevonden. Een seriemoordenaar, Jacob Marosi, beweert dat hij ook Jesse heeft vermoord. Van de andere vier kinderen is destijds het lijk gevonden van Jesse nooit. De ouders van Mark & Jesse hebben inmiddels alle hoop op gegeven dat hij ooit gevonden wordt, alleen heeft Julie, Jesse’s moeder, wel altijd het gevoel dat Jesse nog leeft.

Dan wordt twintig jaar later het DNA van Jesse gevonden bij een plaatsdelict waaraan Danny Kenwood, inmiddels detective bij Westbridge police, werkt. Dit is het begin van een ingewikkelde beproevingen die de jeugdvrienden moeten doorstaan. De hoop om Jesse te vinden is groot.

Wat vind ik er van?

The Five is zo’n serie waarvan je na een aflevering steeds vragen blijft houden. Waarom doet hij of zij dit. Heeft hij of zij er dan toch mee te maken. De afloop is verrassend en kan je denk ik niet zomaar uit eerdere afleveringen halen. Crime en drama zijn in deze serie goed met elkaar gecombineerd. The Five van Harlan Coben is zeker een aanrader om te zien!

(283 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Crime Drama: The Five van Harlan Coben

Reacties zijn gesloten.

Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.