Motivatieboek: Beweeg! Arie Boomsma

Beweeg! Arie Boomsma coverBewegen is zo belangrijk, alleen probeer je er maar toe te zetten. Even tv-kijken of een boek lezen is zo fijn na een lange werkdag. Gelukkig fiets en loop ik nog naar mijn werk, maar anders zou ik bijna niet van mijn plek af komen. Die schop onder mijn kont is echt nodig om meer te gaan bewegen. Genoeg redenen om te bedenken waarom: je wordt er fitter van, het is goed voor je geest, maar ook voor je cellen zag ik onlangs bij het tv-programma De Kennis van Nu. Met die kennis en de motivaties uit Beweeg van Arie Boomsma moet ik toch wel iets kunnen doorzetten. Al is het maar die 10.000 stappen bereiken of een keer extra de trap nemen in plaat van de lift of roltrap.

Waarom Beweeg?

De reden om het boek te schrijven waren al die redenen en excuses om op de bank te blijven zitten. Alleen hoe ga je er mee om, hoe haal je de obstakels weg, wat kan je helpen zodat de redenen en excuses je niet tegenhouden om te bewegen? Stappen moeten er gezet worden, stappen naar een gezonder en gelukkiger leven. Samen met een panel bestaande uit trainers van Vondelgym ga je aan de gang met al die excuses.

Opbouw van het boek

Het boek moet je natuurlijk motiveren. Het is ingedeeld in: Beginnen, Plezier, Tijd, Energie, Discipline, Leeftijd, Volhouden en Schoonheid. Het draait dus om deze punten. Heb er plezier in, neem die discipline en houd het vol. In elk hoofdstuk geeft het panel van Vondelgym visie op de motivatie/reden die behandeld wordt. Je leest een persoonlijk verhaal van een Vondelgym-sporter. Per hoofdstuk krijg je allerlei recepten (als foodie vind ik dat helemaal leuk), je krijgt tips over bewegen en tips over voeding en ingrediënten. Uiteraard kan je niet blijven stilzitten en kan je ook nog aan de gang met de oefeningen van Arie.

Wat vind ik van het boek?

Gewoon de spreekwoordelijke schop onder je kont is natuurlijk gewoon het beste als het gaat om te bewegen, maar misschien helpen de tips van het Vondelgym je wel om meer te gaan bewegen en misschien ook wel om gezonder te eten. Eigenlijk weet je zelf ook wel dat bewegen gezond is, maar waarom doe je het niet? In ieder geval door interviews in de Flair en natuurlijk de tips uit het boek kreeg ik wel wat meer zin om te bewegen. Alleen hoe, in een sportschool heb ik nog geen zin, te massaal en helemaal niet fit (hijgend en puffend na een les, mij niet gezien). Ik ben begonnen om op mijn crosstrainer (ooit in een vlaag van verstandsverbijstering gekocht) de running coach 5km podcast te doen. Oké het is niet echt, maar inmiddels ga ik al de derde week in en ik vind het nog best geinig, ook al is het bloedheet op zolder en kom ik geen meter vooruit. Ga ik binnenkort echt hardlopen dan? Een sportbh en een tight heb ik al gekocht… Zou het echt? Het bijltje is er zo weer bij neergelegd, maar tot nu toe beweeg ik en dat is stap één!

De titel Beweeg!

Het werkwoord bewegen heeft trouwens veel betekenissen. Natuurlijk bewegen als in lopen, fietsen en sporten, maar ook ontroeren, overhalen. Kortom een mooie titel voor dit boek!

Titel: Beweeg!
Auteur: Arie Boomsma
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2016
ISBN: 9789048832347
Winkelprijs: 25,00

(41 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.